SEU | Basisopleiding Uitzendprofessional

Wil jij je als intercedent ontwikkelen tot een echte professional? Wil je een grondige voorbereiding op de dagelijkse praktijk? Slagen voor je SEU? De Basisopleiding Uitzendprofessional (BOU) bereidt je voor op het schriftelijk examen van de Stichting Examens Uitzendbranche.

Vind jouw weg in het uitzendvak

Natuurlijk leer je het uitzendvak niet uit een boek, maar vooral in de praktijk. Toch is inzicht in wetgeving en administratieve procedures een must. Met de vernieuwde Basisopleiding Uitzendprofessional van artra leer je de ins- en outs van het uitzendvak. Waardoor je als (nieuwe) uitzendprofessional zo snel mogelijk je weg vindt in het vak. De basisopleiding leert je de theorie van het uitzendvak en vooral de toepassing daarvan in de praktijk. Na afloop beschik je over een aanzienlijke hoeveelheid parate kennis en weet je de weg naar relevante informatie te vinden.

In deze tekst wordt gesproken over de uitzendprofessional. Dit is de ‘nieuwe’ benaming voor intercedent. Lees ook eens het artikel What’s in a name: Intercedent wordt Uitzendprofessional

Voor wie is de Basisopleiding Uitzendprofessional geschikt?

Voor elke junior arbeidsmarktprofessional die zich wil ontwikkelen tot een uitzendprofessional. Het (aanvangs)niveau voor deze opleiding is mbo+. 

Verschillende leermiddelen

artra maakt bij de Basisopleiding Uitzendprofessional gebruik van blended learning. Dit is een manier van leren waarin online leren gecombineerd wordt met offline klassikaal leren. In onze blended learning trainingen maken wij gebruik van een “flip the classroom-methodiek“. Dit betekent dat voorafgaand aan iedere klassikale les de lesstof online wordt voorbereid. Het voordeel hiervan is dat we tijdens de klassikale trainingen kunnen zorgen voor toelichting op lastige onderwerpen, verdieping, vertaling naar de praktijk en interactie tussen de deelnemers. Doordat wij de lesstof op verschillende manieren aanbieden, via e-learning, klassikaal, oefenvragen, een tussentijdse toets, battle-momenten, zorgen we ervoor dat de lesstof beter verwerkt wordt. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de deelnemer de relatie kan leggen naar leren van en met anderen en toepassing naar de eigen praktijk. Je sluit de opleiding af met een tentamen dat een vergelijkbare opzet heeft als het SEU examen. Zo ben je nog beter voorbereid op het examen en is je slagingskans hoger!

NB: de inlogcode voor de e-learning is geldig voor een periode van 6 maanden. Bij eventuele verlenging worden er kosten in rekening gebracht.

Beleving en plezier

Wij vinden het belangrijk dat leren en de sfeer tijdens onze trainingen vooral ook leuk is. Plezier in het leren bevordert de verwerking van informatie. Zonder emotie, geen leerrendement! De werkvormen tijdens de training zijn hier volledig op ingericht. Wij noemen dit ook wel Brain-based leren wat inhoudt dat wij ervoor zorgen dat de deelnemer optimaal wordt gestimuleerd en uitgedaagd tijdens het leertraject. Door middel van de inzet van diverse werkvormen wordt het leren geactiveerd, het leerproces versneld en meer verdiept. En dit draagt dan weer bij aan een hoog slagingspercentage voor het SEU examen en een gerichte vertaling naar de eigen praktijk. De deelnemers gaan met meer zelfvertrouwen binnen hun eigen vakgebied aan de slag!

Resultaat- en praktijkgericht

De belangrijkste doelstelling van de Basisopleiding Uitzendprofessional is dat de deelnemers, naast het behalen van het SEU examen, concrete inzichten en toepassingsgerichte kennis verkrijgen die bruikbaar is voor hun eigen praktijk. Als je kennis kan koppelen aan je eigen praktijk dan leer je vanzelf.

Demo

Wil je eerst eens kijken of deze opleiding iets voor jou is? Hoe de opleiding vormgegeven is? Hoe de e-learning eruit ziet? Ga dan naar de demo-versie van de BOU. Na het aanvragen van een toegangscode krijg je rechtstreeks toegang tot de demo. Ga hier naar de demo-pagina

SEU-examen

Deze opleiding bereidt voor op het SEU-examen. Je doet dan ook examen bij het SEU. Haal je het examen niet in een keer? Dan is er bij het SEU een mogelijkheid om te herkansen.

De wet & regelgeving altijd up-to-date 

De wet- en regelgeving en de abu-cao en nbbu-cao veranderen vaak. Tijdens de basisopleiding uitzendprofessional worden alle veranderingen uiteraard meegenomen, elk kwartaal wordt ons materiaal geupdated. Het SEU examen is altijd op basis van de wet- en regelgeving die op het moment van examinering van kracht is. Bij vragen mag je altijd contact opnemen. Bij vragen over het SEU examen kun je het beste contact opnemen met het SEU zelf.

De kosten voor de Basisopleiding Uitzendprofessional bedragen € 1.075 (excl. btw). Wil je deze opleiding incompany afnemen? Dat kan natuurlijk ook. Neem hiervoor even contact met ons op!

Neem je ook de AVG– en WAB e-learning af? Dan ontvang je het gehele pakket voor € 1.135 (excl. btw). Vermeld dit in het veld ”opmerkingen”.

De kosten voor de Basisopleiding Uitzendprofessional – Pools bedragen € 1.250 (excl. btw).

Deze opleiding is op een blended manier opgezet. Daarom vragen wij van deelnemers dat ze voorafgaand aan iedere bijeenkomst de lesstof voorbereiden. De studiebelasting voor deze opleiding komt daardoor neer op 80 uur. 

De Basisopleiding Uitzendprofessional kun je zowel overdag als in de avonduren volgen. De dagopleiding bestaat uit 3 trainingsdagen, verspreid over 5 weken. Komt overdag niet uit? Dan kan de training ook, verdeeld over 10 weken, gedurende 6 avonden worden gevolgd. De training bestaat voor een deel uit branchekennis en een deel sociale wetgeving. De training wordt gekoppeld aan het uitzendproces zodat de herkenbaarheid groot is. 

Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Drachten, Eindhoven, Groningen, Roermond, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Basisopleiding Uitzendprofessional

Volg de basisopleiding uitzendprofessional en leer alle ins- en outs kennen van het uitzendvak.

Thema 1: Regulier arbeidsrecht;
Thema 2: CAO regelgeving;
Thema 3: Aan de slag;
Thema 4: De opdrachtgever;
Thema 5: De flexkracht aan de slag;
Thema 6: De flexkracht heeft (tijdelijk) geen werk.

Verschillende vormen van de Basisopleiding Uitzendprofessional

Klassikaal met e-learning en online ondersteuning

Deze klassikale vorm van de opleiding wordt het vaakst gegeven. Onze Basisopleiding Uitzendprofessional bestaat uit 6 thema’s. Wanneer je de dagopleiding doet bestaat deze uit 3 dagen, waarbij je twee thema’s per dag behandelt. De avondopleiding bestaat uit 6 avonden, waarbij je elke avond een thema behandelt. Deze klassikale trainingen worden ondersteund met een uitgebreide e-learning waarin alle theorie behandeld wordt en je oefentoetsen kunt maken voor je SEU. Daarnaast krijg je een lesmap waaruit je de theorie kunt leren en waarin je oefeningen kunt maken. Op deze manier geven we invulling aan de verschillende leerstijlen

Naast de klassikale opleiding bieden we ook een e-learning variant aan van de Basisopleiding Uitzendprofessional. Tijdens deze e-learning wordt je meegenomen in alle thema’s die je nodig hebt om te slagen voor het SEU-examen. In de e-learning vind je de theorie, oefeningen en oefentoetsen. Tijdens de examentraining krijg je uitleg over hoe het SEU-examen in zijn werking gaat. Je maakt samen met je klas oefentoetsen en bespreekt deze. Tevens wordt er nog een keer aandacht besteed aan de onderwerpen die je moeilijk vindt.  

Met de e-learning kun je helemaal zelfstandig aan de slag. Je wordt meegenomen in de wet- en regelgeving, je krijgt opdrachten en maakt oefentoetsen. Het vergt wel enige discipline om zelf door de stof heen te gaan. Maar aan de andere kant kan je wel helemaal zelf beslissen waar en wanneer je de e-learning doorloopt. 

Poolse medewerkers, uitzendbureaus en uitzendprofessionals spelen een steeds grotere rol op de arbeidsmarkt. Om deze reden biedt artra de opleiding ook in het Pools aan. Hier wordt je voorbereid op het SEU-examen in het Pools. De trainers spreken zowel Pools als Nederlands en bereiden je voor op het werken met de Nederlandse wet- en regelgeving. Het examen wordt mondeling gedaan met de aanwezigheid van een Poolse tolk. 

Incompany

Uiteraard kan de Basisopleiding Uitzendprofessional ook incompany worden afgenomen. Dit is interessant voor jouw organisatie als meerdere medewerkers tegelijk aan de Basisopleiding Uitzendprofessional willen beginnen. Over het algemeen is dit voordeliger voor een groep vanaf 5 deelnemers. Een bijkomend voordeel is dat je hier eventueel maatwerk aan toe kunt voegen. Bel voor de mogelijkheden naar artra via 026 333 7572. 

Onderwerpen die aan bod komen bij de Basisopleiding Uitzendprofessional

  • De driehoeksverhouding en regulier arbeidsrecht;
  • ABU/NBBU-CAO-regelgeving in de driehoeksverhouding;
  • Voordat de flexwerker aan de slag gaat in de driehoeksverhouding: privacy- en discriminatiewetgeving, identificatieverplichtingen, arbeid van vreemdelingen, ID en verblijfsdocumenten;
  • De opdrachtgever is akkoord dat de flexwerker ter beschikking wordt gesteld in de driehoeksverhouding: loon- en tariefberekening, kostprijsopbouw, sociale zekerheid en belastingwetgeving;
  • De flexwerker gaat aan de slag in de driehoeksverhouding: Wet Arbeid en Zorg, Ziekte en Arbeidsongeschiktheid, WIA, arbeidsomstandigheden en aansprakelijkheid bij schade;
  • De flexwerker heeft (tijdelijk) geen werk (uitkeringen en verdiensten): werkloosheidswet, volksverzekeringen en voorzieningen.

Wie gingen je voor

Quote

Er wordt een duidelijke uitleg gegeven en de combinatie van theorie met praktijk voorbeelden vond ik erg fijn. Ik geef de opleiding een 9!

- Karin Roomer van Werq Personeelsdiensten
Quote

Ik vond de wetten en de oefententamens vooral erg leerzaam. Ik geef de opleiding een 8!

- Nikkie Koekkelkoren van JoPS B.V.
Quote

Mogelijkheid tot discussiëren over vragen en het leren van vragen vanuit de medestudenten. Ik geef de opleiding een 8!

- Stefanie Vermeulen van Havenwerk B.V.
Quote

De wetgeving, het onderscheid tussen contracten, het opvolgend werkgeverschap en de toepassing van regels vond ik erg leerzame onderdelen. Ik geef de opleiding een 8!

- Rob Kemper van IJsselpersoneel
Quote

artra maakt van ''saaie stof'' leuke stof. Ik beoordeel de Basisopleiding uitzendprofessional met een 9!

- Laurens Besjes – WerkTalent
Quote

Interactief samen leren. Ik geef deze opleiding een 10!

-
Quote

De Basisopleiding uitzendprofessional geeft verdieping in je functie en is erg leerzaam. Ik geef deze opleiding een 8!

-
Inschrijven voor de SEU | Basisopleiding Uitzendprofessional?
Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks updates en artikelen over de arbeidsmarkt.