Veel gestelde vragen - FAQ

Heb je een vraag over het SEU examen of loop je ergens anders tegenaan? Op deze pagina kun je het antwoord vinden op veelgestelde vragen.

Ik heb een vraag over mijn SEU examen

De opleiding voorafgaand aan het SEU examen gaat via artra. Heb je vragen omtrent het SEU examen? Neem dan rechtstreeks contact op met het SEU (www.seu.nl).

Als je een opleiding volgt bij artra ter voorbereiding op het SEU-examen, moet je jezelf aanmelden voor het examen. Dit doe je heel eenvoudig via het portal van SEU. Ga hiervoor naar de site van de SEU: https://www.seu.nl/examens/  

Kies op de website van SEU voor het examen dat voor jou van toepassing is (Uitzendprofessional of Backofficeprofessional) en kies zelf een datum, tijd en locatie. Bij het veld ‘opleider’, vul je artra in. Ga om je aan te melden voor het examen naar: https://www.seu.nl/examens/

Je kunt jouw examen binnen een bepaalde termijn voor het examen plaatsvindt omboeken naar een andere datum. Dit kan echter extra geld kosten. Ga voor meer informatie naar: https://www.seu.nl/veelgestelde-vragen/ Het antwoord vind je onder het hoofdstuk: Annuleren of omboeken.

Je kunt een schriftelijk examen annuleren, met de voorwaarde dat je dit uiterlijk 7 werkdagen voor het examenmoment doet. Dit kost echter wel geld. Bij aantoonbare overmacht kan je een verzoek tot restitutie indienen. Zie https://www.seu.nl/veelgestelde-vragen/ voor meer informatie.

Er zijn drie situaties waarbij je in aanmerking kan komen voor een mondeling examen. Dit zijn: 

  1. Medische indicatie
  2. Beperkte kennis van het Nederlands
  3. Herhaaldelijk gezakt

Ga voor andere vragen over het mondelinge examen naar: https://www.seu.nl/veelgestelde-vragen/ onder het hoofdstuk Mondeling examen.

Er zijn een aantal hulpmiddelen die je mag gebruiken tijdens het examen: de uitzend-cao, pen, kladpapier en een rekenmachine.

De ABU en de NBBU cao worden digitaal verstrekt. Schrijfgerei, kladpapier en een eenvoudige rekenmachine (type Casio FX82MS) zijn beschikbaar op de toetslocatie. Kladpapier moet na afloop van het examen worden ingeleverd.

Op de toetslocatie worden de volgende identiteitsbewijzen geaccepteerd:

  • Nederlands paspoort
  • Paspoort uit EU- of EER-land
  • Zwitsers paspoort
  • Nederlands rijbewijs
  • Nederlandse of Europese identiteitskaart
  • Nederlandse verblijfsvergunning of Nederlands W-document.

Je ontvangt de uitslag automatisch, direct na afloop van het examen in de mailbox van het door jou opgegeven e-mailadres. Heb je artra opgegeven als opleider? Dan krijg je het cijfer ook van ons en vind je jouw cijfer terug in het klantportal.

Je ontvangt je diploma en cijferlijst van de SEU. Deze krijg je doorgaans aan het eind van de maand volgend op de examenmaand.

Vervelend dat je bent gezakt voor het examen. Je kunt een nieuw examen inplannen via https://www.seu.nl/examens/ 

Als je een onvoldoende hebt gehaald is het mogelijk om kosteloos je examen in te zien. Neem hiervoor contact op met de SEU.

Er zijn verschillende momenten waarop je het SEU-examen in kan zien. Ga voor de actuele tijdstippen naar: https://www.seu.nl/veelgestelde-vragen/ Het antwoord vind je onder het hoofdstuk: Inzage, bezwaar, beroep.

Als je een onvoldoende hebt gehaald is het mogelijk om je online examen in te zien. Dit geldt ook voor mondelinge examens. Inzage is, na aanmelding, mogelijk tot zes weken na de examendatum. Dit is geheel kosteloos. 

Ik heb een vraag over de digitale leeromgeving FlowSparks

Dit hangt af van de opleiding die je volgt. Je vindt dit terug in de bevestigingsmail die je van ons ontvangt bij inschrijving. 

Je kunt jouw account alleen verlengen wanneer je de Basisopleiding Uitzendprofessional volgt. Voorwaarde is wel dat je binnen 9 maanden na de start van de opleiding de verlenging aanvraagt. Dan kan je voor drie of zes maanden verlengen. Dit kost respectievelijk 25 (drie maanden) of 50 euro (zes maanden). 

Vraag je de verlenging aan 9 maanden na de startdatum van de opleiding? Dan moet je je opnieuw aanmelden voor de opleiding om toegang te krijgen tot de online leeromgeving. 

Lijk je niet verder te kunnen in de e-learning? Dan kan het zijn dat je niet op alle knoppen hebt geklikt op die pagina. Pas als je dat hebt gedaan, kan je verder naar de volgende. Dus klik op alle uitklapmenu’s en beantwoord de oefenvragen. 

Een deadline stelt een doel om de opleiding helemaal te doorlopen. In het verleden hebben we gemerkt dat deelnemers de opleiding vaak niet afmaken wanneer ze onbeperkt toegang hebben tot de leeromgeving. En dat is zonde. 

Daarnaast maken de kosten voor de licentie van een account bij Flowsparks het niet mogelijk om dit onbeperkt aan te bieden. 

Ik heb een vraag over het klantportal

Ga naar ”inlog klantportal”. Je gebruikersnaam is het e-mailadres dat je opgegeven hebt bij inschrijving. Je wachtwoord kun je opvragen door te klikken op: ‘wachtwoord opvragen’. Je ontvangt vervolgens binnen enkele minuten een mail van ons. Met dit wachtwoord kan je inloggen in het klantportal.

In het klantportal vind je alle cursussen die jij volgt terug. Daarnaast staan hier al jouw cijfers vermeld, bijvoorbeeld van een tussentijdse toets of de Nederlandse taaltoets. Ook vind je hier het bewijs van deelname wanneer je een cursus hebt afgerond.

Bij sommige cursussen staan ook de presentaties in het klantportal.

Het kan voorkomen dat je al in het klantportal kan inloggen, voordat je kan beginnen aan de cursus. Wacht in dat geval af tot de startdatum van de cursus. Je ontvangt twee weken voor de aanvang van de cursus een herinneringsmail van ons. 

In het klantportal kan je als manager of HR een beheerdersfunctie krijgen. Hiermee kan je jouw medewerkers gemakkelijk aanmelden voor trainingen of e-learnings. 

Staat jouw medewerker nog niet in het systeem? Dan moet je deze als nieuwe persoon aanmelden. Staat hij of zij wel al in ons systeem? Dan hoef je zijn of haar naam alleen aan te klikken. Alles is dan meteen voor je ingevuld.

Klik op ‘wachtwoord vergeten’. Hiermee kan je een nieuw wachtwoord opvragen. Of neem telefonisch contact met ons op via 026 3337572. We helpen je graag verder. 

Ik heb een andere vraag

Dit kan zeker! Een theoriemap kost 65 euro ex. btw en verzendkosten. Om het boek te bestellen kan je een mail sturen naar artra@artra.nl.

Volg je de klassikale Basisopleiding Uitzendprofessional? Dan krijg je dit boek gratis. Als je geen opleiding volgt, dan is het helaas niet mogelijk om een theorieboek te bestellen.

De gegevens van de persoon die ingeschreven wordt. Oftewel, degene die de opleiding gaat volgen. 

Je ontvangt een bevestiging wanneer je aanmelding door ons is bevestigd. Twee weken voor de training krijg je een herinneringsmail.


Heb jij als manager één van jouw medewerkers ingeschreven, dan ontvangt de deelnemer als enige de bevestiging. Zelf kun jij alles terugvinden in het klantportal.

Bij een eendaagse training of cursus krijg je jouw bewijs van deelname of certificaat uiterlijk 3 werkdagen na de training per mail. Als je een e-learning hebt afgerond, kan je vaak zelf het certificaat downloaden in de digitale leeromgeving.

Bij de Basisopleiding Uitzendprofessional krijg je naast je SEU-diploma, geen certificaat of bewijs van deelname.

Alle incompany trainingen zijn maatwerk. Er is dus geen vast minimum of maximum aantal deelnemers. Onze adviseurs helpen je graag verder om te kijken welke vorm het beste past bij de leerwensen van jouw organisatie. 

Contact

Heb je een vraag die er niet tussen staat of kom je ergens niet helemaal uit? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

T  026 3337572
E  artra@artra.nl

Utrechtseweg 310 | Gebouw B42 | 6812 AR Arnhem

Sarah Bezuijen

Trainingscoördinator

Heb je een vraag over een open training of opleiding? Daar help ik je graag verder mee.
Mail nu

Amber Heering

Trainingscoördinator

Heb je vragen of ontvang je graag opleidingsadvies? Neem dan met mij contact op en dan help ik je daar graag verder mee.
Mail nu
Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks updates en artikelen over de arbeidsmarkt.