Management & leiderschap


 
 
Vaak wordt van managers verwacht dat ze ook leiderschap tonen. Waar het bij management draait om een vrijwel direct zichtbaar proces, draait het bij leiderschap meer om psychologische processen.

Management en leiderschap zijn uitdagend, maar met een beetje hulp zeker onder de knie te krijgen.

Filter

  • Klassikaal

Inspirerend leiderschap

Inspirerend leiderschap draagt bij aan het creëren van een cultuur van innovatie en creativiteit binnen de organisatie. Maar hoe ontwikkel je inspirerende leiderschapskwaliteiten?

€1.195,00
Eerstvolgende startdatum
14-10-2024
Duur: 2 dagdelen
4 zelfstudie uren
  • Klassikaal

Ontdek jezelf als leider

De training ‘Ontdek jezelf als leider is bedoeld voor iedereen die zich wil oriënteren op leiderschap. Je doet zelfinzicht op en je weet wat ervoor nodig is om een volgende stap te zetten in jouw loopbaan.

€1.195,00
Eerstvolgende startdatum
10-09-2024
Duur: 4 dagdelen
3 zelfstudie uren
  • Klassikaal

Leiderschap en Coaching

Als manager ga je iedere dag met je team de uitdaging aan om jouw afdeling beter, groter en succesvoller te maken. Hoe zorg je ervoor dat je jouw teamleden optimaal inzet en begeleidt?

€1.195,00
Eerstvolgende startdatum
15-10-2024
Duur: 4 dagdelen
4 zelfstudie uren
  • Klassikaal

Vestigingsmanagement

Deze training geeft jou als (aankomend) vestigingsmanager binnen de uitzendbranche de handvatten om jouw vestiging en team naar een hoger niveau te tillen. Je werkt actief aan je managementkwaliteiten.

€2.095,00
Eerstvolgende startdatum
03-06-2024
Duur: 8 dagdelen
28 zelfstudie uren
  • Klassikaal

Stakeholdermanagement

Bepaal wie er allemaal betrokken zijn bij het aankoopproces bij je klant, welke rol deze stakeholders spelen en hoe je hen in beweging krijgt. Zo creëer je tevreden klanten.

€615,00
Eerstvolgende startdatum
12-11-2024
Duur: 2 dagdelen
4 zelfstudie uren
  • Klassikaal

Leadership skills

Je team bestaat uit professionals die ieder een eigen aanpak vergen. Hoe zorg je ervoor dat zij de juiste dingen doen en goed samenwerken? 

€1.195,00
Eerstvolgende startdatum
10-09-2024
Duur: 4 dagdelen
1.5 zelfstudie uren
  • Klassikaal

Omgaan met grensoverschrijdend gedrag

Na de training herken je grensoverschrijdend gedrag, weet je hoe jouw (non-)verbale gedrag van invloed is op de ander en ben je in staat ongewenst gedrag te de-escaleren met verschillende technieken.

€595,00
Eerstvolgende startdatum
03-10-2024
Duur: 2 dagdelen
4 zelfstudie uren
  • Klassikaal

Middle Management Arbeidsmarkt

In deze theoretische opleiding verdiep je je in de gebieden Management en Organisatie, Financiën, Personeelsmanagement en Marketing.

€3.250,00
Eerstvolgende startdatum
14-11-2024
Duur: 14 dagdelen
168 zelfstudie uren
  • Klassikaal

Vestigingsmanagement – het vervolg

Training voor ervaren managers die hun managementvaardigheden willen aanscherpen en verbeteren. Je krijgt de tools en kennis om medewerkers in beweging te krijgen en succesvol te laten functioneren.

€1.995,00
Eerstvolgende startdatum
03-09-2024
Duur: 8 dagdelen
20 zelfstudie uren
  • Klassikaal

Post HBO Bedrijfskunde en Management

Dé opleiding voor jou als manager in de flexbranche! Een mix tussen theorie en praktijk. Je leert strategie te bepalen, een goed marketingplan op te stellen en collega’s motiveren. Meld je nu aan!

€4.995,00

De term management kan ook nog gebruikt worden om alle managers, de managementlaag of het MT (management team), aan te duiden. Ook in het kader van beleid en beheer wordt de term gebruikt, bijvoorbeeld watermanagement, risicomanagement of human resource management.  

Leiding geven 

Management wordt echter het vaakst vereenzelvigd met leidinggeven. Voor sommigen het ‘hoogste doel’, want ambities worden waargemaakt. Voor anderen komt het op natuurlijke wijze op hun pad. Wat ook regelmatig gebeurt is dat ‘de beste’ of ‘meest talentvolle’ medewerker promoveert tot manager. Dat kan positief zijn, bijvoorbeeld om die medewerker meer uitdaging te geven. Het kan ook goed fout gaan. Iemand die goed is in zijn of haar werk is hoeft niet noodzakelijkerwijs ook goed leiding te kunnen geven. Daarnaast past het lang niet altijd bij de teamdynamiek.  

Managen is te leren 

Niet iedereen is dus een geboren manager of leidinggevende. Echter, heel veel aspecten van het managementvak zijn zeker te leren! Op een goede manier diverse soorten gesprekken voeren en feedback geven zijn te leren. Plannen en doelstellingen bepalen, omgaan met zieke medewerkers, daar kun je mee aan de slag. Prioriteiten stellen, grenzen bewaken, mensen en middelen aan taken toewijzen of koppelen, dat kun je oefenen. Goed nieuws dus voor (toekomstige) managers.  

Medewerkers werven en ontwikkelen 

Managers zijn verantwoordelijk voor het koppelen van de juiste mensen aan taken en projecten. Zij moeten inzicht hebben in de kennis en kunde van hun medewerkers. Daarnaast moeten zij ervoor zorgen dat medewerkers zich ontwikkelen. Dan kunnen meer en zwaardere taken aan deze medewerkers toegewezen worden. Medewerkers worden er productiever en innovatiever van. En, ontwikkeling van medewerkers zorgt er ook nog eens voor dat zij langer blijven (verloop beperken). Dat betekent dat minder nieuwe medewerkers geworven en ingewerkt hoeven te worden. Dat scheelt veel geld.  

Omdat de manager verantwoordelijk is voor de capaciteitsplanning moet deze er natuurlijk ook voor waken dat er voldoende en gekwalificeerde medewerkers zijn. Het werven en selecteren van nieuwe medewerkers behoort in het algemeen tot het takenpakket van de manager. De werving en eerste selectie kan wel uitbesteed worden aan een (externe) recruiter.   

Leiderschap 

Vaak wordt van managers verwacht dat ze ook leiderschap tonen. Waar het bij management draait om een vrijwel direct zichtbaar proces, draait het bij leiderschap meer om psychologische processen. Het draait bij leiderschap om het enthousiasmeren van medewerkers. Om het zodanig beïnvloeden van medewerkers dat ze de uitgezette koers onderschrijven. Samen naar de spreekwoordelijke stip op de horizon bewegen. Niet plannen, maar inspireren en uitdagen.  

Management en leiderschap zijn uitdagend, maar met een beetje hulp onder de knie te krijgen.  

Eerdere ervaringen

Dit vonden deelnemers van hun leiderschaps- of managementtraining:

“De inzichten die ik heb gekregen in de doelen die ik wil bereiken met mijn team” 
anoniem (Leiderschap en Coaching)

“Het Insights profiel, je leert jezelf op een andere manier kennen en hoe hiermee om te gaan.
De handvaten die we mee hebben gekregen om je medewerkers te motiveren, coachen, evalueren en beoordelen.” 
Tom Spierings (Leiderschap en Coaching)

“De interactie bij de trainingen, de oefeningen met acteur. Rollenspellen tijdens de lessen en de feedback van Hermine.”
Patricia (Vestigingsmanagement)

>