Onze visie

artra leidt al tientallen jaren arbeidsmarktprofessionals op. Wij voorzien professionals van de juiste kennis en kunde, steeds op zodanige wijze dat het hoogste leerrendement gegarandeerd is. artra heeft tienduizenden professionals het juiste zetje in de rug gegeven. Zo konden ze carrière maken en zowel professioneel als persoonlijk groeien.

De loopbaan van de uitzendprofessional gaat ons echt aan het hart. Om loopbaanstappen te maken – verticaal of horizontaal – is groei en ontwikkeling nodig. Dat moeten professionals echt zelf doen. Maar dan wel met de allerbeste ondersteuning. Met uitgekiende opleidingen en trainingen die actueel en praktijkgericht zijn én een blijvend leerresultaat bieden.

Bekijk ook de toelichting hierop in ‘De visie van artra op leren en ontwikkelen‘.

De visie van artra

Wij faciliteren de ontwikkeling van goed opgeleide professionals. Zo dragen we bij aan het werkgeluk, de talentontwikkeling en de duurzame inzetbaarheid van deze professionals, waardoor ze een positieve impact hebben op hun omgeving.

Ondersteuning in iedere loopbaanfase

artra ondersteunt uitzendprofessionals in iedere fase van de loopbaanontwikkeling. Voor vrijwel iedere uitzendprofessional vormt de Basisopleiding Uitzendprofessional, eventueel voorafgegaan door het Onboardingsprogramma Starten als Uitzendprofessional, de basis van hun loopbaan. Na deze basisopleiding zijn er vele mogelijkheden. Soms is het een kwestie van bijblijven, bijvoorbeeld omdat wet- en regelgeving verandert. Soms is een training noodzakelijk om bepaalde vaardigheden te verkrijgen. Of is er behoefte aan verdieping. Sommige uitzendprofessionals willen zich specialiseren in recruitment of in sales. Anderen willen verticaal groeien en streven een managementpositie na.

Voor al deze stappen in de loopbaan van een uitzendprofessional heeft artra geschikte opleidingen, trainingen en e-learningmodules.

Model Loopbaanontwikkeling

Professionals die goed presteren doorlopen vier opeenvolgende fasen in hun professionele loopbaan. Elke fase verschilt in de taken die van professionals verwacht worden vanuit de organisatie, de rollen die de medewerker inneemt en de psychologische aanpassingen die daarvoor nodig zijn.

Bekijk in ons visiedocument ook het vier-fasenmodel van loopbaanontwikkeling.

artra ondersteunt de kennistransfer actief

Om ervoor te zorgen dat kennis en vaardigheden worden aangeleerd en vervolgens ook kunnen worden toegepast op de werkvloer. Heeft artra de 7 tips voor een effectieve kennistransfer als volgt verwerkt in haar trainingen en opleidingen:

  • Ten eerste zijn alle opleidingen en trainingen van artra zeer praktijkgericht. Wat deelnemers leren MOET aansluiten bij de praktijk en meteen toe te passen zijn. Daar staat en gaat artra voor. De trainers van artra hebben allen uitgebreide praktijkervaring.
  • De trainers van artra staan aan het einde van een training of les stil bij hetgeen deelnemers geleerd hebben. Deelnemers vullen ook een evaluatie in. In deze evaluatie wordt gevraagd wat deelnemers geleerd hebben. Zodoende worden zij nogmaals geprikkeld om na te denken en te reflecteren op de opleiding of training. ‘Morgen’ kunnen zij daar dan meteen mee aan de slag!
  • artra hanteert het ‘Flip the classroom’-principe. Deelnemers aan trainingen en opleidingen nemen thuis de theorie door. Ze kunnen dan ook al vragen stellen aan de docent.
  • In de trainingsruimte is vervolgens tijd voor verdieping. De les wordt gebruikt voor discussies, leren van de inzichten van anderen, het beantwoorden van vragen en verwerkingsopdrachten. De trainingen en opleidingen zijn, met andere woorden, ingericht op kennisoverdracht.
Nog meer lezen over onze visie op leren en ontwikkelen? In bovenstaande uitgave is het allemaal uitgewerkt!
>