• Klassikaal

Middle Management Arbeidsmarkt

In deze theoretische opleiding verdiep je je in de gebieden Management en Organisatie, Financiën, Personeelsmanagement en Marketing.

Eerstvolgende startdatum
14-11-2024
Duur: 14 dagdelen
168 zelfstudie uren
Investering ex. BTW
€3.250,00

Inleiding

Ben jij (aankomend) vestigings- of afdelingsmanager? Dan is de opleiding Middle Management een uitstekende stap. Als vestigings- of afdelingsmanager ben je de schakel tussen directie en jouw team. Je vertaalt de strategie van jouw organisatie naar concrete plannen en doelstellingen voor jouw vestiging of afdeling. Daarnaast motiveer je jouw teamleden om het beste uit zichzelf en de vestiging te halen! Bij de opleiding Middle Management Arbeidsmarkt verdiep je je in de vier belangrijke kennisgebieden Management en Organisatie, Financiën, Personeelsmanagement en Marketing. Je krijgt kennis die je in kunt zetten in jouw rol als manager.

De theoretische Middle Management Arbeidsmarkt opleiding is een intensieve opleiding op hbo-niveau met een directe vertaalslag naar jouw eigen praktijk. Ben je benieuwd naar de inhoud? Bekijk dan de brochure.

Voor wie is de opleiding ‘Middle Management Arbeidsmarkt’ geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor iedere manager die op middle managementniveau leiding geeft of die zich wil ontwikkelen naar een (toekomstige) leidinggevende of coördinerende functie.

Toelatingseisen

Diploma Uitzendprofessional (SEU) of gelijkwaardig. Hbo werk- en denkniveau en goede beheersing van de Nederlandse taal is van belang.

Duur

De opleiding Middle Management Arbeidsmarkt bestaat uit vijf thema’s. Voor ieder thema zijn er drie bijeenkomsten. Dat betekent dat er in totaal 14 bijeenkomsten zijn. De trainingsavonden en toetsen zijn verdeeld over een periode van 9 maanden. Iedere deelnemer is verplicht om bij minimaal 80 procent van de bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Trainingsmateriaal

Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van een online leeromgeving. Je ontvangt een trainingsmap waarin je divers materiaal kunt bewaren. Daarnaast maken we gebruik van een literatuurlijst bestaande uit 5 boeken die je bij aanvang van de opleiding ontvangt.

Studiebelasting

Deze opleiding vraagt naast het bijwonen van de colleges ook om zelfstudie. De studiebelasting zal afhankelijk zijn van jouw achtergrond en werkervaring. Houd rekening met 12 studie-uren per week, inclusief 3 uur per college. De praktijkopdrachten zijn direct toepasbaar op en voor de vestiging of afdeling.

Toetsing

De opleiding bevat verschillende toetsmomenten. Dit zijn het schrijven van een vestigingsplan en afstudeerdocument, deelname aan de slotdag (inclusief eindpresentatie) en het succesvol afleggen van in totaal 4 tentamens. De colleges vinden plaats in Utrecht.

Middle Management Arbeidsmarkt – certificaat

Indien je alle tentamens en het maken van het vestigingsplan met goed gevolg afrondt, ontvang je het Middle Management arbeidsmarkt-certificaat en een cijferlijst.

Investering

De kosten voor deze opleiding bedragen € 3.250 (excl. btw).

Post-hbo diploma halen?

Middle Management Arbeidsmarkt vormt samen met de opleiding Vestigingsmanagement de gehele post-hbo opleiding Bedrijfskunde en Management. De opleiding Middle Management Arbeidsmarkt is dus de eerste stap naar een post-hbo diploma! Wil je dit diploma ook in the pocket hebben? Volg dan de opleiding Vestigingsmanagement.

Inhoud

Inhoud van de Middle Management opleiding 

De totale opleiding neemt ongeveer 9 maanden in beslag en bestaat uit 5 modules. De opleiding Middle Management is een pittige theoretische opleiding. Uiteraard helpen we jou om alle theorie te vertalen naar je eigen praktijk. Na afronding van de opleiding MMA heb je een breed en grondig inzicht in de belangrijkste thema’s waar jij mee te maken hebt als (aankomend) manager. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van strategische plannen en doelstellingen, het omgaan met financiële aspecten, het inzetten van marketing en het motiveren en managen van jouw team. Gedurende de opleiding vertalen we de inhoud van de modules naar een concreet plan voor jouw vestiging. Deze opleiding wordt begeleid door deskundige en praktijkgerichte trainers uit het vak. Echte professionals in hun vakgebied!

Wat levert de Middle Management-opleiding op?

Onze interactieve MMA-opleiding zorgt ervoor dat je:

  • De opgedane kennis van vier belangrijke kennisgebieden direct kan toepassen in de praktijk
  • Je ontwikkelt tot gesprekspartner binnen je eigen organisatie én voor je klanten
  • Meer zelfvertrouwen krijgt in de rol van manager
  • Een vestigingsplan opstelt én verwezenlijkt
  • Een nieuw netwerk opbouwt binnen de flexbranche

De opleiding bestaat uit 5 modules

  • Vestigingsplan en studiebegeleiding;
  • Management en Organisatie;
  • Management en Financiën;
  • Management en Marketing;
  • Management en Human Resources.

Wil je meer informatie over de inhoud van deze modules? Neem dan contact met ons op.

Cursusdata
Startdatum Locaties Tijden Data
14-11-2024 Utrecht 13:00 - 17:30 14, 21 november + 5 december + 9, 23 januari + 13, 27 februari + 20 maart + 10 april + 26 juni Beschikbaar Inschrijven
>