• Klassikaal

Leadership skills

Je team bestaat uit professionals die ieder een eigen aanpak vergen. Hoe zorg je ervoor dat zij de juiste dingen doen en goed samenwerken? 

Eerstvolgende startdatum
10-09-2024
Duur: 4 dagdelen
1.5 zelfstudie uren
Investering ex. BTW
€1.195,00

Gedurende de tweedaagse training Leadership skills leer je vooruit te kijken, plannen te maken en de betrokken collega’s te motiveren. Van jou wordt immers verwacht dat je de kwaliteit van dienstverlening bewaakt, dat je financiële doelstellingen haalt en zorgt voor tevreden klanten. Daar heb je je team, met verschillende professionals die allen een verschillende aanpak vragen, keihard bij nodig. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers de juiste dingen doen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen goed en effectief samenwerkt? Wie geef je waarover de verantwoordelijkheid en hoe stuur je jouw (toekomstige) team aan? We nemen je hierin mee gedurende deze training. En dat niet alleen. Je krijgt volop gelegenheid om te oefenen en om je gespreksvaardigheden te ontwikkelen.

Investering in managers noodzakelijk

In veel organisaties wordt te weinig geïnvesteerd in (aankomende) managers, terwijl zij een cruciale rol binnen de organisatie vervullen. Een investering in een manager is een investering in de organisatie. Door de juiste training ontwikkelen leiders hun softskills, managementvaardigheden en hun vaardigheid om (de juiste) beslissingen te nemen. Je leert hoe je nu of straks een team aanstuurt en ‘het beste’ uit medewerkers haalt. Jouw leerrendement wordt verhoogd door het oefenen van verschillende gespreksvormen met een acteur.

Resultaat

Wat levert de training Leadership Skills jou op? Na afloop van deze training kun je:

 • Het 4-S model van situationeel leiderschap hanteren;
 • Je stijl van leidinggeven aanpassen aan de fase waarin je medewerker zich bevindt;
 • Effectieve instructie-, begeleidings-, coach- en correctiegesprekken voeren;
 • De juiste beslissingen nemen in de aansturing van je medewerkers;
 • Met weerstand omgaan, weerstand herkennen, benoemen en bespreken;
 • Feedback geven vanuit de 4G-methode;
 • Je medewerkers het beste uit zichzelf laten halen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor uitzendprofessionals die minimaal 2 jaar actief zijn in het werkveld. Naast jouw eigen werk ben je assistent-manager en/of stuur je ook (een team van) collega’s aan of je gaat dat binnenkort doen.

Opbouw van de training

De training bestaat uit 2 dagen (4 dagdelen). We starten met situationeel leiderschap en de leercurve van Maslow. We kijken naar je voorbereidingsopdracht en koppelen hieraan de kwaliteiten van jouw (toekomstige) teamleden. Tijdens dag 2 oefenen we, met een acteur, verschillende tweegesprekken en verdiepen we ons in coaching.

Deze training wordt op een blended manier gegeven. Dat betekent dat je een mix van leeractiviteiten krijgt aangeboden: Online leren (e-learning), klassikaal leren én leren op de werkplek. De theorie bereid je thuis voor, zodat er tijdens de klassikale bijeenkomsten meer tijd is voor verdieping en het oefenen van vaardigheden.

Door deze blended manier van leren – online, klassikaal én leren op de werkplek is het leerrendement hoger. Je gaat echt actief met het onderwerp aan de slag, wordt begeleid door een ervaren trainer en kunt van en met anderen leren. 

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de training ontvang je een voorbereidingsopdracht. We vragen jou om de capaciteiten van jouw teamleden in kaart te brengen. Mocht je nog geen team aansturen, breng dan de capaciteiten van de leden van je eigen team in kaart. Daarnaast voltooi je voorafgaand aan de training de e-learningmodules.

Duur en studiebelasting

De training omvat 4 dagdelen van 3 uur. De voorbereiding neemt circa 1,5 uur in beslag.

Investering

De training Leadership Skills vergt een investering van € 1.195 (excl. btw).

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Inhoud

Inhoud van de training Leadership Skills:

 • Basisbegrippen omtrent situationeel leidinggeven;
 • Basisuitgangspunten coaching;
 • Het 4-S model situationeel leidinggeven;
 • De leercurve van Maslow;
 • Weerstand herkennen, benoemen, bespreken;
 • Feedback geven vanuit de 4G-methode.
 • Rollenspellen oefenen met acteur.
Cursusdata
Startdatum Locaties Tijden Data
10-09-2024 Utrecht 09:30 - 16:30 10, 24 september Nog 5 plekken Inschrijven
>