Recordaantal SEU-examens gemaakt in 2019

Denise Brijan 24 februari 2020 2 min
Categorie: SEU

Mooi nieuws! Er zijn nog nooit zo veel examens bij de Stichting Examens Uitzendbranche afgenomen als in 2019. Daarmee zet het ook de trend van afgelopen jaren voort, want het aantal afgenomen SEU-examens blijft al een paar jaar stijgen. “Dit laat zien dat de noodzaak én toegevoegde waarde van opleiden en certificeren groeit”, aldus het SEU.

Flink meer examens voor Uitzendprofessional

Het SEU maakte bekend dat maar liefst 3488 uitzendprofessionals het SEU-examen hebben gedaan in 2019. Vorig jaar waren dat nog 3005 deelnemers. Het slagingspercentage is wel ietwat gezakt. In 2019 haalde 68 procent van de kandidaten het examen, met een 6,0 als gemiddeld cijfer. Dat was in 2018 nog 73,5 procent. Maar die daling is te verklaren. Afgelopen zomer heeft het SEU de cesuur verhoogd, waardoor examenkandidaten nu minimaal 45,5 punten moeten halen om te slagen. Daarvoor was dit 42 punten.

Ook vaker examen voor Backofficeprofessional

Niet alleen is het examen voor de Uitzendprofessional vaker afgenomen, ook de Backofficeprofessionals worden steeds vaker opgeleid. Daarmee spelen werkgevers in op de recente wijzigingen in de wet- en regelgeving: de Wet arbeidsmarkt in balans. In 2019 slaagde 63 procent van de kandidaten met een gemiddelde van een 6,0.

Certificeren van toegevoegde waarde

De aanhoudende stijging in het aantal examens laat zien dat het opleiden en certificeren van arbeidsmarktprofessionals echt van toegevoegde waarde is voor de flexbranche. Certificering is een uitstekende manier om je te onderscheiden van anderen, als bureau én werknemer. Bovendien is gebleken dat goedopgeleide medewerkers met meer zelfvertrouwen aan de slag gaan en er meer begrip is voor de dilemma’s en werkwijze van collega’s. Win-win toch?

Wil jij ook het SEU-examen halen?

Bij artra kan je de Basisopleiding Uitzendprofessional volgen. De optimale voorbereiding op het SEU-examen!

Meer informatie

>