Corona heeft effect op aantal SEU-examens in 2020

Denise Brijan 15 februari 2021 2 min
Categorieën: Corona, SEU

Jarenlang was er een stijging te zien in het aantal afgenomen examens bij de SEU. Maar 2020 gooide roet in het eten. Zowel het examen Uitzendprofessional als het examen Backofficeprofessional is dit jaar minder vaak afgenomen. De voornaamste oorzaak? Dat is niet moeilijk te raden: het coronavirus.

Beperkte instroom nieuwe medewerkers

Dat er minder examens zijn afgenomen ligt volgens Barbara Kramer, manager bij de SEU, voornamelijk in het feit dat de instroom van nieuwe medewerkers bij flexorganisaties het afgelopen jaar beperkt is geweest. Dit heeft ook gezorgd voor minder instroom in de opleiding en het examen. Deze beperktere instroom is goed te verklaren, omdat er door corona veel werk is weggevallen voor flexwerknemers.

seu examens corona

Landelijk slagingspercentage gelijk

Maar er is ook goed nieuws. Zo is het landelijke slagingspercentage in 2020 redelijk gelijk gebleven ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat is al helemaal keurig als je bedenkt dat de slagingsgrens halverwege 2019 is verhoogd. Per 1 januari 2021 is het aantal vragen in het examen teruggebracht van 70 naar 65. Daarnaast gaan ook minder vragen over sociale zekerheid (van 20 naar 15 procent). Wat dit betekent voor de slagingspercentages kan nog niets gezegd worden, maar de SEU houdt het nauwkeurig in de gaten.

Lees ook: 300 PE-punten toegekend aan SEU-examen Backofficeprofessional

Waarde van kennis en kwaliteit

Ondanks de daling in het aantal afgenomen examens, is de SEU niet ontevreden. “De cijfers van 2020 laten zien dat werkgevers en werknemers nog altijd veel waarde hechten aan kennis en kwaliteit. Zeker in een hevig concurrerende markt is certificering een uitstekende manier om je als bureau én werknemer te onderscheiden van anderen.  Al met al zijn we – gezien de omstandigheden – niet ontevreden over de cijfers van 2020”, aldus Barbara Kramer.

Zo blijkt maar weer dat ook in slechtere tijden kennis en kunde erg waardevol blijft. Wil jij ook die kwaliteitsslag maken in jouw uitzendpraktijk? Neem dan vooral een kijkje bij de Basisopleiding Uitzendprofessional of de Basisopleiding Backofficeprofessional.

Wil jij op de hoogte blijven?

artra verstuurt elke week een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen en kennis over de arbeidsmarkt.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

>