Nieuw! Productlijn specifiek voor detacheerders

Marco Hendrikse 3 oktober 2023 2 min
Categorieën: artra nieuws, Detachering

Detachering bestaat natuurlijk al veel langer. Maar pas begin 2019 werd door detacheerders een branchevereniging opgericht: de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN). Sinds die tijd komt de lobby op gang om detachering “een groter aandeel in de moderne, veranderende arbeidsmarkt te geven”. Ook een belangrijk lobbypunt van de vereniging: “de erkenning van detachering met als mogelijk eindresultaat een eigen juridische status.”

Detachering is natuurlijk ook echt iets anders dan uitzenden. Zo blijkt bijvoorbeeld uit de meest recente VvDN Marktmonitor dat het percentage medewerkers met vast dienstverband verder blijft toenemen. In het tweede kwartaal 2023 was dit 56,1%. Echter, bij uitzenden en detachering gaat het om driehoeksarbeidsrelaties. En deze vallen onder de werkingssfeer van de WAADI, de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs.

Specifieke e-learnings voor detacheerders

De ‘eigen juridische status’ is er dus (nog) niet. Toch wijkt de dienstverlening van detacheerders zodanig af van die van uitzenders dat artra specifiek voor detacheerders e-learnings heeft ontwikkeld. Daarin komt de ‘eigenheid’ van de detacheringsbranche tot uitdrukking. Detachering als vak!

Kundige en professionele gesprekspartner

Detacheerders zijn dagelijks bezig met vele facetten van het arbeidsrecht en goed werkgeverschap. Wil jij als detacheerder professioneel en met kennis van zaken kunnen omgaan met je gedetacheerden en je opdrachtgevers? Wil je bijvoorbeeld precies kunnen uitleggen wat het ketensysteem inhoudt en hoe opvolgend werkgeverschap werkt? Wil je weten hoe je om moet gaan met verlof en verzuim? En hoe neem je goed afscheid?

Alle facetten in 6 e-learnings

Specifiek voor detacheerders hebben we 6 e-learnings ontwikkeld waarin al deze facetten aan de orde komen. Na het volgen van de e-learnings vul je de werkgeversrol goed in en ben je een kundige sparringpartner voor opdrachtgevers. Deze e-learnings kunnen ook ‘los‘ worden gevolgd.

Het betreft de volgende zes e-learnings:

  1. Detacheren en arbeidsrecht
  2. Regelgeving start detacheren
  3. Verzuim en verlof tijdens detacheren
  4. Detacheren en goed werkgeverschap
  5. Offboarding voor detacheerders
  6. Loon- en tariefberekening voor detacheerders

Meteen inschrijven voor het hele pakket e-learnings, met een aantrekkelijke korting, kan hier.

>