De kracht van werk

Ellen van Hierden 15 juli 2021 2 min
Categorie: artra nieuws

Iedereen op de juiste plek. Dat is al jaren de uitdaging waar ik voor sta en waar ik voor ga. Ik geloof dat werk voor iedereen belangrijk is. Werk biedt je, naast financiële stabiliteit, een netwerk, volop uitdagingen, groei, vrijheid, ontwikkeling én een sociale context.

Iedereen de baan die bij ze past

Als artra werken we vooral voor uitzenders, detacheerders en backoffice-partijen. We leiden mensen op voor het prachtige vak van uitzendprofessional, intercedent, consultant, accountmanager of recruiter. Waarom? Om via deze professionals te zorgen dat alle mensen in Nederland díe baan krijgen waar zij het beste tot hun recht komen.

Kansberoep

In 2016 / 2017 hebben we, ondersteund door de opleidingsvouchers van het UWV, ruim 350 intercedenten en recruiters geworven en opgeleid. Al deze kandidaten hebben een plek binnen de wereld van werk gevonden. Helaas is aan dit initiatief (in deze vorm) een einde gekomen. Maar ik ben met het UWV in gesprek gebleven over deze opleiding. Waarom? Het is een echte succesformule! Binnen 4 weken opgeleid en 95% kans op een baan. De opdrachtgevers staan nog steeds te springen om goed opgeleide professionals. Maar het ‘potje’ is op. En nu?

Slim starten

Een klein rondje door uitzendland (en via de jobboards) leert mij dat er minimaal 5.000 mensen direct aan de slag kunnen binnen de flexbranche. Kunnen we met elkaar de handen ineen slaan? Ja, het is gelukt! We gaan Slim Starten. We geven schoolverlaters, zij-instromers, herintreders, kortom iedereen de kans om opgeleid te worden tot intercedent, recruiter of accountmanager binnen de flexbranche.

Trots

Het is een unieke samenwerking. Samen met onder andere het UWV en gemeenten gaan we 1000 intercedenten en recruiters in het derde en vierde kwartaal van 2021 (vooral) online opleiden. We doen dat zoals we zijn: niet lullen-maar-poetsen, mouwen opstropen, samen en vooral heel pragmatisch. En niet te vergeten: met kwaliteit hoog in het vaandel.

Avontuur

We hebben een mooie campagne gebouwd en leiden het komende half jaar het nieuwe talent voor de flexbranche op. Het UWV en de gemeenten ondersteunen het initiatief en werven keihard met ons mee. Wij staan er klaar voor om de branche nóg mooier en professioneler te maken. Ik blijf mij hier iedere dag voor inzetten.

Iedereen op de juiste plek!

Slim Starten-traject

Wij stomen kersverse uitzendprofessionals klaar voor het uitzendvak: zowel in kennis als vaardigheden. Heb jij nieuwe medewerkers? Meld ze aan!


Meer informatie

>