Flashcards maken leren nog leuker en efficiënter!

Marco Hendrikse 9 oktober 2023 2 min
Categorieën: artra nieuws, Opleiding & Ontwikkeling

De Basisopleiding Uitzendprofessional (BOU) is verrijkt met flashcards. Trainer Sophie van Hooijdonk vertelt wat dit zijn en wat je ermee kunt.

Wat zijn flashcards eigenlijk?

“Flashcards zijn kaartjes met op de ene kant een vraag en op de andere kant het antwoord. Flashcards zijn heel handig om theorie te oefenen, te herhalen en te controleren. Wij hebben hiervan een digitale variant in onze BOU e-learning.”

Wat betekent dit voor de deelnemers aan onze BOU-opleiding?

“Flashcards is dé perfecte tool voor een deelnemer om tussendoor te oefenen met de theorie. In iedere module zijn 10 tot 18 multiple choice vragen opgenomen. Zo kan een deelnemer makkelijk en snel de stof herhalen nadat zij deze doorgenomen heeft en checken of zij het ook heeft begrepen.

Een deelnemer ziet na het beantwoorden meteen of het antwoord goed of fout is en krijgt hierop kort feedback. Is de vraag niet goed beantwoord, dan komt deze nog een keer voorbij. Het zijn geen SEU-examenvragen. SEU-examenvragen komen na module 12 aan bod in de tussentijdse toets en het tentamen.”

Trainer Sophie van Hooijdonk

Wat is er precies veranderd?

“Per module zijn er 10 tot 18 gloedjenieuwe vragen ontwikkeld met op iedere vraag een tweede variant. In totaal dus 20 tot 30 vragen per module. De flashcards hebben ook een frisse nieuwe locatie gekregen in de e-learning. Namelijk helemaal in het beginscherm van de BOU. Hierdoor ziet de deelnemer de tool meteen bij start van de opleiding.”

“Wij zijn ervan overtuigd dat dit een hele goede toevoeging is aan de BOU. Het maakt leren echt leuker en tegelijkertijd kun je heel goed checken of je het ook hebt begrepen”, zo besluit Sophie.

>