Frederique Thans Meest Invloedrijke Recruiter 2023

Marco Hendrikse 29 januari 2024 4 min
Categorie: Recruitment

Frederique Thans (Timetohire/Schiphol) wint de Juryprijs voor de Meest Invloedrijke Recruiter in 2023. Emma Grobben (Achmea) wint de jury-award in de categorie Recruitment Talent. Maud Hoenderkamp (BDO) wordt door het publiek verkozen tot Meest Invloedrijke Recruiter 2023.

Voor de vijftiende keer op rij is de verkiezing ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ gehouden. Voor het eerst dit jaar werd daarbij samengewerkt met beroepsvereniging Recuiters United. Tijdens deze jaarlijks terugkerende verkiezing strijden genomineerde recruiters om de felbegeerde eer de meest invloedrijke recruiter van het jaar te worden. Vrijdag 26 januari zijn zowel de winnaars van Publiekprijs als de winnaars van Juryprijs bekend gemaakt in Huize Frankendael.

Frederique Thans overall winnaar MIR23

Na een ongekend spannende strijd is Frederique Thans (Timetohire/Schiphol) door de vakjury tot Meest Invloedrijke Recruiter uitgeroepen. Het publiek koos voor Maud Hoenderkamp (BDO).

Emma Grobben winnaar Award recruitmenttalent

Omdat de kwaliteit van de deelnemers in de categorie Recruitment Talent bovengemiddeld was, besloot de jury een extra award uit te reiken aan een recruitment talent. Dat werd Emma Grobben. Zij maakte op de jury grote indruk met haar antwoorden op de video-vragen.

Tip! Lees ook: Genomineerde recruitmenttalenten stellen zich voor

Frederique Thans wint verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter 2023. Foto: Maurice Boyer

Bijna 8.300 stemmen

Ook dit jaar was het weer een spannende strijd. De 31 genomineerden voor de Publieksprijs haalden maar liefst 8.300 stemmen op. Tot op het laatste moment was het in verschillende categorieën (Agency, Corporate, Interim, Talent, Sourcing, Recruitment Marketing en Team) een verrassing wie van de genomineerden uiteindelijk op de meeste stemmen van het publiek kon rekenen.

Juryprijs

Bij de verkiezing van Meest Invloedrijke Recruiter wordt er zowel een Publieksprijs als een Juryprijs uitgedeeld. Dit jaar dongen 25 genomineerden mee naar de Juryprijs. Voor de Juryprijs beoordeelt een vakjury vijf video-vragen die de genomineerde recruiters via het videointerviewplatform Cammio beantwoorden.

Emma Grobben wint de juryprijs in de categorie Recruitment Talent. Foto: Maurice Boyer

Jury verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter

De uitdagende taak om uit al deze video-antwoorden een winnaar te kiezen, lag dit jaar bij de vakjury die bestond uit Annelies Graafland (Recruitment Manager BDO en bestuurslid van Recruiters United)Marco Hendrikse (manager Marketing & Content bij artra en hoofdredacteur Flexmarkt), Koen Roozen (docent (Strategisch) Recruitment aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en Partner HetRecruitingKantoor) en Eugène van den Hemel (winnaar #MIR2022).

Meest Invloedrijke Recruiter & Recruitment Talent

Na uitvoerig beraad riep de vakjury Frederique Thans uit tot de overall winnaar van de verkiezing. Emma Grobben mag zich dit jaar hét Meest Invloedrijke Talent noemen.

Publieksprijs

Bij de Publieksprijs was het tot op het allerlaatste moment spannend. Nog nooit werd er zoveel gestemd voor de verkiezing. Na het tellen van de 8.300 stemmen bleek Maud Hoenderkamp van BDO het meest populair onder het publiek. Zij ontving de prijs uit handen van Sandhna Chintoe van Cammio.

De sponsoren van de verschillende categorieën reikten de prijzen uit aan de winnaars. Zo overhandigde Jan Bernhart van Independent Recruiters de Publieke Corporate Award aan Rob Maas en Chantal Roelofsen ontving haar Publieke Interim Award van Hedwig van Gastel van Compagnon. Omar el Harrouni van Carerix reikte de Publieke Agency Award uit aan Anthony Oudshoorn, waar Marco Hendrikse van artra Maud Hoenderkamp feliciteerde met de Talent Award. De Award van de Marketing Categorie werd uitgereikt door Eric van Bourgonje van Jobsrepublic aan winnares Tessa Sintenie en Martin Kupers kreeg zijn Award in de categorie Sourcing overhandigd door Sanne IJspeerd van Textkernel. De Team Award werd door Milad Zandi van Timetohire overhandigd aan teamcaptain Claudia Zwitser van het recruitmentteam van de NS.

Maud Hoenderkamp wint publieksprijs categorie Talent. Foto: Maurice Boyer

Winnaars publieksprijs #MIR2023 per categorie:

Rob Maas wint de publieksprijs in de categorie Corporate. Foto: Maurice Boyer

Over de verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter

De verkiezing ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ is een initiatief van Bas Westland, hoofdredacteur van de blog EmploIT.nl én Recruiters United. De verkiezing wordt sinds 2009 jaarlijks gehouden. Eerdere overall winnaars zijn: Eugène van den Hemel (2022 – overall Juryprijs), Wim Dammans (2021 – overall Juryprijs), Marcel Borst (2020 – overall Juryprijs), Arnold Jansen (2019 – overall Juryprijs), Fleur Aalbrecht (2019 – overall Publieksprijs), Michelle Thijssen (2018 – Publieksprijs), Monique de Jong en Luna Kucinskaite (2018 – Juryprijs), Caspar Kipp (2017 – Publieksprijs), Tamara Rood (2017 – Juryprijs), Joris van den Beuken (2016), Koos Würzer (2015), Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009).

In dit verslag staan ook de tips en tops per genomineerde.

>