Genomineerde recruitmenttalenten stellen zich voor

29 december 2023 8 min
Categorie: Recruitment

Tijdens de  jaarlijks terugkerende verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter strijden genomineerde recruiters om de felbegeerde eer de meest invloedrijke recruiter van het jaar te worden. Tot 16 december 2023 konden recruiters genomineerd worden voor de editie 2023 (#mir2023). In de categorie Recruitment Talent werden zes recruiters genomineerd.

Genomineerde recruitment talenten

Daan van de Ridder (Jellow), Emma Grobben (Achmea), Eva Boschman (Strictly People), Francesca Elvira Melucci (Swift), Maeva Lemery (Ziengs & Scapino) en Maud Hoenderkamp (BDO) strijden om opvolger te worden van Pien van den Boer, die vorig jaar de publieksprijs meest invloedrijk Recruitment Talent won.

artra sponsort de categorie Recruitment Talent, omdat wij talentontwikkeling ontzettend belangrijk vinden. Alle zes de kandidaten zijn al begonnen met het voeren van campagne, via bijvoorbeeld LinkedIn. Maar uiteraard bieden wij deze recruitment talenten ook graag een podium om zich voor te stellen en om jullie over te halen op hen te stemmen. Sinds 19 december kan er gestemd worden op de genomineerde recruiters. En dat gebeurt volop: nog voor Kerst waren er al ruim 2000 stemmen uitgebracht!

Stemmen kan nog tot woensdag 24 januari 2024 middernacht.

Daan van de Ridder, Emma Grobben, Eva Boschman en Maud Hoenderkamp pakten de kans om meer over zichzelf en hun drijfveren te vertellen. In alfabetische volgorde stellen deze recruitment talenten zich aan je voor (en ze vertellen waarom je toch echt op hen moet stemmen):

Daan van de Ridder

Stel je kort even voor

Ik ben Daan van de Ridder, 25 jaar oud. Sinds vier maanden woon ik samen met mijn vriendin in Veenendaal. Ik werk nu 2,5 Jaar bij Jellow. Begonnen als stagiair en inmiddels bijna een jaar bezig als Recruitment consultant. Buiten mijn superleuke baan bij Jellow, werk ik in het weekend ook bij Da Gigi, een Italiaans restaurant in Veenendaal. Daar werk ik inmiddels al 8 jaar en kan dat niet loslaten, omdat ik het zo leuk vind om te doen. De energie die ik krijg van het in het contact staan met mensen vind ik super. Buiten mijn werk als recruiter en barman, hou ik me vooral bezig met Padel en golf en zit ik in de zomer in de commissie van het open toernooi van het VTC open.

Hoe ben je in het recruitmentvak terecht gekomen?

Ik ben in het vak gerold doordat ik eerst als stagiair eigenlijk alle kanten en aspecten van het recruitmentvak bij Jellow heb meegekregen. Van marketing tot sales, en ook de achterkant, dus relatiebeheer. Na alles te hebben meegemaakt heb ik samen met Jellow de keuze gemaakt, om met veel energie, als recruitment consultant aan de slag te gaan.

Wat vind je van het feit dat je genomineerd bent?

Ik vind het echt supergaaf om genomineerd te zijn. Ik had het echt niet verwacht. Ik liep in de Intratuin een plant uit te zoeken toen ik het hoorde en sprong een gat in de lucht. Heel gaaf om genomineerd te worden voor deze gave prijs!

Waarom moeten mensen op jou stemmen?

Mensen moeten niet op mij stemmen, maar het zou heel gaaf zijn als ze dat toch doen. Ik kan kort zijn over de reden waarom mensen op mij zouden willen stemmen: Omdat ik altijd mezelf ben en ik probeer er altijd alles aan te doen om met enthousiasme een oplossing voor de klanten te zoeken.

Daan van de Ridder tijdens de koekenactie

Emma Grobben

Stel je kort even voor

Hey! Ik ben Emma Grobben, Young Talent Recruiter bij Achmea en ik zet me in voor al het jongste talent (lees: stagiairs) binnen onze organisatie. Ik hou me bezig met het creëren van draagvlak voor stages binnen de organisatie, verbind stagiairs met elkaar, bezoek stagemarkten, werf veel enthousiaste stagiairs en zorg voor de juiste matches! Dit doe ik niet alleen, maar elk seizoen (half jaar) werk ik samen met een andere stagiair, zodat ook zij het mooie recruitmentvak leren kennen.

Hoe ben je in het recruitmentvak terecht gekomen?

Lang wist ik niet welke baan er goed bij me zou passen. Zoveel mogelijkheden tegenwoordig, dat maakt de keuze niet makkelijk. Ik miste iemand die met mij mee kon denken en mij in de juiste richting kon helpen. Want dat is zó ontzettend waardevol, zeker in het begin van je carrière! Toen dacht ik, dat ga ik doen; jonge mensen helpen met het maken van de juiste keuze voor een kickstart van hun carrière. Zo ben ik het recruitmentvak ingerold! Eerst bij een detacheringsbureau met een specifiek talentenprogramma en nu bij Achmea. In een fantastisch team en in een uitdagende rol met veel creatieve vrijheid. Ik heb mijn plekje zeker gevonden, en dit gun ik veel meer (jonge) mensen!

Wat vind je van het feit dat je genomineerd bent?

Ik ben mega dankbaar! Ik vind mijn baan fantastisch en ongelofelijk leuk. En om dan genomineerd te worden is toch wel een megagrote eer. Ergens ook wel spannend, want het is een erg groot podium. Maar ik vind dat de doelgroep stagiairs wat meer aandacht verdient binnen onze branche, dus daar doe ik het voor! Daarnaast vind ik het ook erg leuk om te laten zien dat werken bij een verzekeraar, en specifiek Achmea, helemaal niet stoffig is. We zijn juist ontzettend vooruitstrevend, innovatief en willen graag bijdragen aan duurzaam samen leven (lees: klimaat, vitaliteit en andere belangrijke onderwerpen). En ook daar ben ik ontzettend trots op!

Waarom moeten mensen op jou stemmen?

Superleuk als jullie gaan stemmen. Zeker doen, iedere stem telt! Ik geloof in de potentie van stagiairs en wil hen graag kansen bieden. Ik geloof dat je stagiairs een fijne plek moet bieden waar ze kunnen groeien en zich ontwikkelen. Zo kun je ze binden aan je organisatie. Ook sta ik voor innoveren en automatiseren waar mogelijk. Ik vind het erg belangrijk om slimmer te werken en nieuwe tech te integreren in processen. Zo worden bestaande processen soepeler en sneller en heb je meer ruimte om maatwerk te bieden of persoonlijk contact te zoeken met je kandidaten (zoals eens een handgeschreven kaartje). Hoe leuk is dat?

Kort gezegd: het talent van de toekomst, innoveren en slimmer werken is waar ik voor sta. Kan je je daarin vinden en wil je mij laten groeien? Dan zou het geweldig zijn al je op me wil stemmen (bij vraag 1 en 7 op het stemformulier! 😊), daar ben ik je zeker ontzettend dankbaar voor!

Emma Grobben

Emma Grobben

Eva Boschman

Stel je kort even voor

Ik ben Eva Boschman, 24 jaar en inmiddels 1,5 jaar werkzaam in de recruitmentbranche. Bij Strictly People, een interim- en werving- en selectiebureau specifiek gericht op de salarisadministratie, ben ik verantwoordelijk voor het gehele werving- en selectieproces binnen de organisatie. Van een uitgebreide klanteninventarisatie en het opnemen van vacaturevideo’s op locatie bij de klant tot het sourcen en het voeren van gedegen intakegesprekken met kandidaten.

Hoe ben je in het recruitmentvak terecht gekomen?

Ik ben echt in dit vak gerold. Voordat ik bij Strictly People kwam te werken, heb ik 4 jaar lang in Engeland gestudeerd, om hier zowel mijn universitaire bachelors en masters diploma in de Engelse Literatuur te behalen. Iets compleet anders dus! Hoewel ik nog steeds veel passie heb voor literatuur en in mijn vrije tijd graag een mooi boek lees, merkte ik dat ik op werkvlak iets zocht waarin ik ook mijn communicatieve vaardigheden kon inzetten. Na goed onderzoek kwam ik uit bij het recruitmentvak: hier zou ik de mogelijkheid krijgen om mensen te helpen aan een nieuwe baan, door echt te luisteren naar hun verhaal, door verder te kijken dan een cv. Bij Strictly People voelden de eerste gesprekken meteen goed. Ik heb hier echt de mogelijkheid gekregen om me op korte termijn te ontwikkelen tot volwaardig recruiter. Ik kan hier ook nog mijn ‘literaire’ skills inzetten doormiddel van het schrijven van een tweewekelijkse blog, speciaal gericht op mijn doelgroep. Deze blog wordt erg goed gelezen op de vaksite van salarisadministrateurs (Salaris van Morgen) en ik word ook regelmatig benaderd door potentiële kandidaten die mij kennen van mijn blogs.

Ik ben er dus eigenlijk bij toeval ingerold, maar ik heb nu echt mijn passie gevonden. Ik ga dagelijks met ontzettend veel plezier aan het werk en kijk er naar uit me in de komende jaren te blijven ontwikkelen binnen dit mooie vakgebied.

Wat vind je van het feit dat je genomineerd bent?

Ik ben super trots dat ik genomineerd ben. Ik ben tijdens mijn werk continu bezig met anderen en geniet hier erg van. Ik zie het als vanzelfsprekend om met empathie en interesse zowel klanten als kandidaten te helpen. Dat ik hier erkenning voor krijg voelt fijn.

Waarom moeten mensen op jou stemmen?

Ik mag het tijdens deze verkiezing opnemen tegen allemaal vakgenoten die in de laatste 2 jaar hebben besloten zich in het recruitmentvak te gaan ontwikkelen. Dat er ook aandacht besteed wordt aan de recruiters die nog geen tientallen jaren in het vak zitten is leuk en ik denk dat wij ook allemaal een andere manier van werken hebben. Waarom dan op mij stemmen? Ik zie deze verkiezing als een viering van mijn passie die ik in dit vakgebied heb gevonden. Ik doe dit werk echt om andere mensen aan een baan te helpen waar zij net zo veel plezier gaan vinden als dat ik nu bij Strictly People heb. Door middel van vacaturevideo’s en de blogs die ik schrijf probeer ik net het stapje extra te zetten. Ik zet me dagelijks in om beter te worden in mijn vak dan ik daarvoor was en durf mijn ontwikkelpunten ook onder het vergrootglas te leggen.

Maud Hoenderkamp

Stel je kort even voor

Mijn naam is Maud Hoenderkamp en met mijn 23 jaar een van de jongsten in het recruitmentteam van BDO. Vorig jaar september ben ik gestart in de functie campus recruiter. Aanvankelijk dacht ik dit een jaartje te doen onder het mom ‘Ik weet nog niet zo goed wat ik wil’. Maar na meer dan een jaar kan ik met zekerheid zeggen dat ik weet wat ik wil: nog meer leren en beter worden in het recruitmentvak.

Hoe ben je in het recruitmentvak terecht gekomen?

Om heel eerlijk te zijn had ik nooit nagedacht over een baan als recruiter. Ik dacht altijd dat recruiters alleen maar mensen waren die de hele dag irritante LinkedIn-berichtjes naar je sturen. Totdat ik via LinkedIn een post voorbij zag komen van een campus recruiter. Haar functie kwam vrij bij BDO…. Na het lezen van deze vacature was ik direct enthousiast. Contact met (jonge) mensen, sparringpartner voor afdelingen op het gebied van werving en selectie en aanwezig zijn op events. Veel meer dus dan enkel LinkedIn-berichtjes sturen én mij op het lijf geschreven. Én ook nog binnen BDO, een bedrijf waar ik via via alleen maar goede verhalen over heb gehoord.

Wat vind je van het feit dat je genomineerd bent?

Ik vind het een enorme eer genomineerd te zijn als Meest Invloedrijke Recruiter in de categorie Recruitment Talent. Het is natuurlijk altijd leuk als je op deze manier erkenning krijgt voor het werk dat je doet. Ik vind mijn werk het allerleukste dat er is en vind het leuk mijn enthousiasme nu met nog meer mensen te kunnen delen. Daarnaast extra leuk dat ik voor talent ben genomineerd. Toen ik fulltime startte was ik 22 jaar, vrij jong… Veel mensen in mijn omgeving begrepen die keuze dan ook niet zo goed. Ik wist toen al dat ik wel een goede keuze had gemaakt, en deze nominatie geeft me nog een beetje extra zekerheid.

Waarom moeten mensen op jou stemmen? 

Waarom mensen op mij moeten stemmen? Omdat het een bekroning zal zijn op mijn werk, dat ik elke (doordeweekse) dag met veel plezier uitoefen. Bovendien geeft het me een extra boost nog meer mensen hun werkgeluk te laten vinden!

Maud Hoenderkamp

Maud Hoenderkamp

Stemmen

Heb je nog niet gestemd? Steun je favoriete recruitment talent en stem hier!

>