De 5 best gelezen blogs van februari

3 maart 2020 2 min
Categorie: artra nieuws

De kortste maand is weer op z’n einde gekomen. En daarmee ook de meteorologische winter. Hoewel, het weer is nog niet bepaald lenteachtig. Des te meer een goede reden om de 5 best gelezen blogs van februari eens door te nemen.

1. De eerste ervaringen met de invoering van de WAB

De Wet arbeidsmarkt in balans is inmiddels een tijdje van kracht. Op het eerste gezicht lijkt het oorverdovend stil rondom deze nieuwe wet. Welke gevolgen zien we in de praktijk? Marco ging op onderzoek uit en vond in verschillende branches de effecten van de WAB.

2. artra vernieuwt de Basisopleiding Backofficeprofessional

Het SEU, het exameninstituut in de flexbranche, heeft na de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans de namen van haar examens gewijzigd. artra volgt deze naamswijzigingen en doopt de Basisopleiding Payrollspecialist om tot Basisopleiding Backofficeprofessional (BOB). Dit is tevens een goed moment om de opleiding ook inhoudelijk op de schop te nemen. De eerstvolgende lichting studenten die met de opleiding begint, krijgt het vernieuwde programma voorgeschoteld. Wat is er veranderd?

3. 7 tips om met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer om te gaan

Collega’s. Ze kunnen je baan nóg een stuk leuker maken. Maar er zijn ook collega’s die het plezier in je werk helemaal kunnen verpesten. Zoals de collega die altijd krenkende grappen maakt. Of snel agressief is. Veel mensen hebben wel eens te maken gehad met dit soort collega’s. Hoe ga je om met een collega die grensoverschrijdend gedrag vertoont? In dit artikel lees je 7 tips om hiermee om te gaan.

4. Hoe vergroot je het werkgeluk van je medewerkers?

Waar in het verleden de aandacht van HR voornamelijk ging naar werknemers die minder gelukkig waren, is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor het bevorderen van het werkgeluk. Dat levert niet alleen een betere kwaliteit van leven op voor de werknemer. Voor de werkgever zijn er ook veel voordelen. Bij organisaties die investeren in werkgeluk is er namelijk bijvoorbeeld minder verzuim, werknemers functioneren beter én de klantbinding is hoger. Lees hier de tips en tricks van de HR-manager van AFAS, Britt Breure.

5. De functies van toekomst die grensoverschrijdend gedrag moeten tegengaan

Ongewenst gedrag, grensoverschrijdend gedrag. Wie een week het nieuws volgt struikelt erover. Het wordt tijd dat al dit ongepaste gedrag uitgebannen wordt. De cultuur moet veranderen. We moeten ons bewuster zijn van vooroordelen en ongepast gedrag. En wat die vooroordelen en dat ongepaste gedrag doen met anderen. Ook de voortschrijdende techniek en de toekomstige inrichting van organisaties bieden hoop. Zo komen er functies aan die ongewenst en grensoverschrijdend gedrag moeten aanpakken en (vooral) voorkomen.

>