fbpx

Payroll

Blijf op de hoogte via 

Betekenis van Payroll

Bij payrolling geeft een bedrijf de verantwoordelijkheid voor zijn werkgeverschap uit handen en komt het personeel in dienst van een payrollonderneming. Het personeel blijft wel werkzaam binnen het bedrijf van de opdrachtgever. 

De werknemer staat dus op de loonlijst van het payrollbedrijf en wordt tewerkgesteld bij het inlenende bedrijf. Het payrollbedrijf heeft het formele werkgeverschap, wat inhoudt dat het alle wettelijke verplichtingen met zich meedraagt. Het payrollbedrijf is verantwoordelijk voor het doorbetalen van loon bij ziekte en zaken als ontslagkosten en verzekeringen.

De inlener is functioneel werkgever, omdat de payrollmedewerker daar zijn werkzaamheden uitvoert. 

Tot januari 2020 waren uitzenden en payrollen in juridische zin gelijk. Ze vielen tot die datum beide onder de wettelijke definitie van de ‘uitzendovereenkomst’. In de WAB heeft payrolling een eigen definitie gekregen:

Het op basis van een overeenkomst van opdracht, die niet tot stand is gekomen in het kader van het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, ter beschikking stellen van een arbeidskracht, om onder toezicht en leiding van de opdrachtgever, anders dan krachtens een met deze gesloten arbeidsovereenkomst, arbeid te verrichten, waarbij degene die de arbeidskracht ter beschikking stelt alleen met toestemming van de opdrachtgever bevoegd is deze arbeidskracht aan een ander ter beschikking te stellen.

De payrollwerkgever mag dus geen allocatiefunctie (het bij elkaar brengen van vraag en arbeid op de arbeidsmarkt) vervullen. Bovendien moeten werknemers exclusief aan de opdrachtgever ter beschikking worden gesteld.

 

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie over dit onderwerp? Volg dan de basisopleiding uitzendprofessional.

Verwante termen en synoniemen:

Relevante opleidingen van artra

Zakelijk schrijven

Een goede zakelijke e-mail, die ook nog bondig, prettig leesbaar en klantgericht is, levert je veel op. Je krijgt minder vragen over onduidelijkheden of juist

Lees verder »

Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op de pagina’s van het kenniscentrum (begrippen). Door deze pagina’s te raadplegen stem je in met deze disclaimer.
Deze website is een uitgave van arta. Wij stellen gegevens op deze pagina’s alleen beschikbaar met als doel het verstrekken van informatie. Ondanks de zorg waarmee de inhoud van deze pagina’s is samengesteld, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist is. Daarom kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina’s. Artra aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor enige schade, van welke aard ook, welke het directe of indirecte gevolg is van handelingen en/of beslissingen die geheel of gedeeltelijk zijn gebaseerd op de informatie die op deze pagina’s (begrippen) is samengebracht. Onder informatie zoals bedoeld in deze disclaimer dient ook te worden verstaan informatie verkregen via op deze pagina’s opgenomen hyperlinks naar andere websites.

Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks updates en artikelen over de arbeidsmarkt.