• Klassikaal

Inlenersbeloning en CAO toepassingen

Na deze training weet je hoe je de inlenersbeloning toepast en hoe je moet omgaan met verschillende cao's. Het niet juist toepassen van de inlenersbeloning kan tot hoge boetes en naheffingen leiden.

Duur: 1 dagdeel
Prijs op aanvraag

Inleiding

Weet jij welke risico’s je loopt als een inlenersbeloning onjuist wordt toegepast? Of wat de gevolgen zijn van de toepassing van de inlenersbeloning op de in 2019 gewijzigde cao’s? En hoe je precies om moet gaan met al die grijze gebieden en verschillende manieren om cao’s uit te leggen? Maak je geen zorgen, wij weten het wel!

Wat je moet weten over het toepassen van een inlenersbeloning

Per 30 maart 2015 is de regelgeving die de inlenersbeloning regelt ingetreden. Vanaf die datum is iedere uitzender, detacheerder en/of payroller verplicht om vanaf dag 1 de inlenersbeloning toe te passen. Dit heeft nogal wat consequenties voor de flexbranche, zowel in wetgeving als in uitvoering. Niet alleen wordt de inlenersbeloning gecontroleerd bij lidmaatschap controles, ook de Stichting Naleving Cao voor Uitzendkrachten (SNCU) controleert hierop. Foute toepassing kan zelfs 5 jaar na dato leiden tot claims van werknemers. Diepgaande kennis van verschillende cao’s is vereist om geen fouten te maken! Ook de inlener die gebruik maakt van flexkrachten is gebaat bij voldoende kennis op dit gebied. De inlener  kan immers aansprakelijk worden gesteld voor het onjuist uitbetalen van de flexkrachten.

Resultaat

  • Je beschikt over alle benodigde kennis over de inlenersbeloning en cao-toepassingen
  • Je hebt tips & tricks voor de nieuwe situatie

Voor wie?

De training is geschikt voor iedere senior in de flexbranche die te maken heeft met een inlenersbeloning en cao-toepassingen. Het aanvangsniveau van deze training is mbo+/hbo.

Trainer Marcel Reijmers

Marcel Reijmers is verbonden aan artra als trainer en adviseur. Daarnaast is hij directeur van Flexknowledge en treedt hij op als adviseur van de brancheorganisaties ABU en NBBU.

In voorkomende gevallen wordt Marcel Reijmers vervangen door een ervaren trainer.

Lesmateriaal

Bij deze training hoort een map met een hand-out van de presentatie. Het lesmateriaal is inbegrepen in de prijs voor de training.

Duur

De training duurt 3,5 uur.

Investering

De kosten van deze training bedragen € 365 (excl. btw)

Na afronding van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

De Stichting Normering Arbeid (SNA) heeft 3 PE-punten toegekend aan het deelnemen aan deze training.

Inhoud

Onderwerpen die aan bod komen in de training Inlenersbeloning en CAO toepassingen

  • Wat is de inlenersbeloning nu wel en wat vooral ook niet?;
  • Welke risico’s loop je bij onjuiste vaststelling?;
  • Verhouding tussen CAO inlener en CAO uitzendkrachten;
  • Wat zijn de gevolgen voor de toepassing van de inlenersbeloning van recente wijzigingen in de CAO voor uitzendkrachten?;
  • Hoe ga je om met al die grijze gebieden en verschillende manieren om cao’s uit te leggen?;
  • Waar vind je de juiste informatie?;
  • Berekenen uurloon en ADV;
  • De specifieke aandachtspunten en valkuilen van de belangrijkste cao’s, zoals o.a. Metaal & Techniek, Metalektro, Bouw en Transport.
>