fbpx

Inlenersbeloning en CAO toepassingen

Weet jij welke risico’s je loopt als een inlenersbeloning onjuist wordt toegepast? Of wat de gevolgen zijn van de toepassing van de inlenersbeloning op de in 2018 gewijzigde CAO’s? En hoe je precies om moet gaan met al die grijze gebieden en verschillende manieren om cao’s uit te leggen? Maak je geen zorgen, wij weten het wel!

Wat je moet weten over het toepassen van een inlenersbeloning

Per 30 maart 2015 is de inlenersbeloning ingetreden. Vanaf die datum is iedere uitzender, detacheerder en/of payroller verplicht om vanaf dag 1 de inlenersbeloning toe te passen. Dit heeft nogal wat consequenties voor de flexbranche, zowel in wetgeving als in uitvoering. Niet alleen wordt de inlenersbeloning gecontroleerd bij lidmaatschap controles, ook de Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU) controleert hierop. Foute toepassing kan zelfs 5 jaar na dato leiden tot claims van werknemers. Diepgaande kennis van verschillende CAO’s is vereist om geen fouten te maken! Ook de inlener die gebruik maakt van flexkrachten is gebaat bij voldoende kennis op dit gebied aangezien hij aansprakelijk kan worden gesteld voor het juist uitbetalen van de flexkrachten.

In deze training brengt artra je alle benodigde kennis bij over de inlenersbeloning en CAO-toepassingen. We zoomen in op de nieuwe situatie en geven je tips & tricks.

Voor wie is de training ‘Inlenersbeloning en CAO toepassingen’ geschikt?

De training is bijzonder geschikt voor iedereen in de flexbranche die te maken heeft met een inlenersbeloning en CAO-toepassingen.

Trainer Marcel Reijmers

Marcel Reijmers is verbonden aan artra als trainer en adviseur. Daarnaast is hij directeur van Flexknowledge en treedt hij op als adviseur van de brancheorganisaties ABU en NBBU .

Lesmateriaal

Bij deze training hoort een map met een handout van de presentatie.

Bewijs van deelname en PE-punten

Stichting Normering Arbeid (SNA) heeft 3 PE-punten toegekend aan deze training.

Duur

De training duurt van 15:00 tot 18:00 uur.

Kosten

De kosten van deze training bedragen € 325 (excl. BTW).

Inlenersbeloning en CAO toepassingen

Onderwerpen die aan bod komen in de training ‘Inlenersbeloning en CAO toepassingen’

  • Wat is de inlenersbeloning nu wel en wat vooral ook niet?;
  • Welke risico’s loop je bij onjuiste vaststelling?;
  • Verhouding tussen CAO inlener en CAO uitzendkrachten;
  • Wat zijn de gevolgen voor de toepassing van de inlenersbeloning van cao-wijzigingen per 1 april 2018 (ABU) en 1 juli 2018 (NBBU)?;
  • Hoe ga je om met al die grijze gebieden en verschillende manieren om cao’s uit te leggen?;
  • Waar vind je de juiste informatie?;
  • Berekenen uurloon en ADV;
  • De specifieke aandachtspunten en valkuilen van de belangrijkste cao’s, zoals o.a. Metaal & Techniek, Metalektro, Bouw en Transport.
Inschrijven voor de cursus Inlenersbeloning en CAO toepassingen?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!