Vlieguren maken: deze deelnemer van WordRecruiter gaat het doen. Letterlijk.

Denise Brijan 4 maart 2020 3 min
Categorieën: Interview, Recruitment

Deelnemers van de opleiding WordRecruiter komen uit allerlei windstreken en volgen om verschillende redenen de opleiding. Maar Meredith MacArthur heeft wel een heel opmerkelijke achtergrond. Zij woont nu namelijk in Saudi-Arabië en komt speciaal voor de opleidingsdagen naar Nederland. Dit bijzondere verhaal willen we natuurlijk graag delen, en Meredith wilde er gelukkig graag over vertellen.

Hoe kwam je bij de Academy for Recruitment terecht?

“Ik ben afgestudeerd in 1992 in de richting Personeel & Arbeid, dat heet nu Human Resources . Na 11 jaar in Nederland te hebben gewerkt ben ik naar het buitenland vertrokken om te werken. Eerst in Suriname, daarna in Australië en Saudi-Arabië, waar ik nu woon. Eind dit jaar komen wij weer terug naar Nederland. De laatste tien jaar heb ik meer op strategisch niveau gewerkt, als HR-manager. Maar ik wil nu eigenlijk terug van generalist naar specialist en als recruiter aan de slag gaan. Ik dacht, dan wil ik een praktische opleiding doen. Toen ben ik gaan googelen, waarbij ik onder andere de Academy for Recruitment tegenkwam.”

Waarom heb je besloten om de opleiding te gaan volgen?

“Ik heb voor de opleiding WordRecruiter gekozen vanwege de praktische benadering. Ik wil ook graag te weten komen wat de trends en ontwikkelingen zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt, omdat ik natuurlijk 16 jaar niet in Nederland heb gewerkt. Het is daarom voor mij belangrijk om te weten wat er allemaal speelt. Ik denk dat de meerwaarde in deze opleiding ook zit in het contact met de andere deelnemers. Bij een online cursus krijg ik natuurlijk geen verhalen en ervaringen van anderen mee. Terwijl je daar zo veel van kan leren.”

Wat is je achtergrond? Ben je al werkzaam in recruitment geweest?

“Ik ben begonnen bij Arbeidsvoorziening als consulent. Vervolgens heb ik bij een bank gewerkt als personeelsadviseur. Ik ben daarna ook HR-adviseur, Lean-manager en HR-manager geweest. Nu wil ik me echt specifiek gaan richten op recruitment. Er is mij wel eens de vraag gesteld: ‘Waarom ga jij die opleiding volgen? Je hebt al zo veel bagage.’ Dat is ook wel zo, maar ik denk dat je nooit uitgeleerd bent. En daarbij vind ik het erg belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen.”

Waarom wil je specifiek met recruitment aan de slag?

“Met mijn mensenkennis en ervaring wil ik het verschil maken en waarde toevoegen in recruitment. Ik wil kandidaten en werkgevers bij elkaar brengen. Een relatie tot stand brengen die voor beide partijen meerwaarde heeft en kan groeien; dat geeft positieve energie! Ik hoef niet per se carrière meer te maken, dat heb ik namelijk al gedaan. Ik wil gewoon iets doen wat mij happy maakt. En ik denk dat dit mij happy gaat maken.”

WordRecruiter deelnemer

Meredith MacArthur in Saudi Arabië

Hoe ga je de opleiding volgen gezien je huidige woonplaats?

“Ik ben al begonnen met de online modules. Om de klassikale trainingen te kunnen volgen ben ik naar Nederland gevlogen. Ik vind het belangrijk om op tijd te beginnen met de opleiding, want dan ben ik “ready” als wij daadwerkelijk terugkeren naar Nederland. Naast de recruitmentopleiding ga ik nog een andere cursus doen. In de WordRecruiter-opleiding komen diverse modules aan bod, onder andere pitchen, LinkedIn en netwerken, en daar moet ik natuurlijk wel mee aan de slag, zodat ik daar klaar mee ben voor de terugkeer. Ik heb nog genoeg te doen voor die tijd!”

Denk je dat jouw ervaringen in het buitenland van pas komen?

“Ja, dat denk ik wel. Door mijn ervaringen in het buitenland en bij veel verschillende soorten organisaties heb ik een goed aanpassingsvermogen ontwikkeld. Daar zie ik echt mijn meerwaarde in. Ik ben blootgesteld aan veel verschillende (organisatie)culturen.”

Welk onderdeel van de opleiding kijk je het meest naar uit?

“Ik heb heel veel zin in alle onderdelen van de opleiding. Maar ik denk dat ik het meest uitkijk naar de module Online Personal Branding en Sourcen, waar ook LinkedIn aan bod komt. Want daar heb ik nooit echt gebruik van gemaakt. Dat moet ik nu dus nog helemaal opzetten. Daarnaast heb ik veel zin in de modules vacatureteksten schrijven en netwerken. Maar bijvoorbeeld ook, hoe zet ik mezelf neer? Ik weet nog niet of ik hierna bij een bedrijf aan de slag wil of voor mezelf. Ik zie nog wel wat op mijn pad komt. Maar dan is het wel handig om te weten hoe ik mezelf positioneer.”

>