• Klassikaal

WordRecruiter

Na het volgen van deze opleiding heb je echt de basis van recruitment onder de knie. Je begeeft je op het snijvlak van HR, marketing en sales.

Eerstvolgende startdatum
19-09-2024
Duur: 5 dagen
8 zelfstudie uren
Investering ex. BTW
€2.395,00

Recruitment is een veelzijdig en dynamisch vak. Organisaties zijn volop op zoek naar recruiters. Zo zijn er in 2022 meer dan 25.000 vacatures voor recruiters online gezet. Als recruiter ben je nieuwsgierig en wil je weten wat jouw kandidaten drijft en motiveert. Om succesvol te zijn als recruiter heb je onder andere een behoorlijke dosis communicatieve vaardigheden nodig. Als recruiter heb je namelijk veel contact met (potentiële) klanten en kandidaten. Je begeeft je op het snijvlak van HR, marketing en sales. Het leggen van nieuwe contacten, overtuigen van je (interne) klant, interviewen van kandidaten, netwerken en (verkoop)gesprekken voeren gaan vaak niet vanzelf. Dat vraagt communicatieve en commerciële vaardigheden. Met deze vaardigheden kun je met plezier en succes aan de slag als (junior) recruiter!

Bekijk ook de brochure van WordRecruiter.

Opleiding basisvaardigheden recruiter

We hebben daarom een opleiding (leerlijn) samengesteld waarin de basisvaardigheden die recruiters nodig hebben aan de orde komen. Dat begint met jezelf goed neerzetten. Vervolgens ga je aan de slag met het inventariseren van de vacature en daarna natuurlijk het vervullen van die vacature. Na het volgen van deze opleiding heb je echt de basis van recruitment onder de knie.

Modules van de opleiding WordRecruiter

De opleiding WordRecruiter bestaat uit 5 eendaagse trainingen. Deze trainingen volg je op vaste dagen, in een vaste groep. Het is dus echt een opleiding waar je van en met elkaar leert. Ervaringen en ideeën uitwisselen, sparren, feedback geven en reflecteren, het komt allemaal aan de orde tijdens deze opleiding. Hierdoor gaat het leerredenement omhoog. Bovendien bouw je ook nog eens waardevolle contacten op met collega-recruiters.

De vijf modules:

Online gevonden worden door de doelgroep die voor jou belangrijk is, wie wil dat niet? Een goede eerste indruk is dus van groot belang! En zelf interessante mensen vinden door actief te searchen, dat maakt recruitment interessant en leuk. Leer hoe je op een authentieke, onderscheidende en professionele manier kandidaten of opdrachtgevers benadert met een sterk, onderscheidend en geloofwaardig verhaal.

Een wervingsadvies geeft jou als recruiter regie en schept helderheid naar de (interne) opdrachtgever. In plaats van hard te gaan rennen op basis van een functieprofiel, kun je na een goede vacature-intake veel specifieker de doelgroep targeten en een wervingsadvies maken.

Een belangrijk onderdeel van je werk als recruiter is goede vacatureteksten schrijven. Je hebt tijdens de voorgaande trainingsdagen al geleerd om te achterhalen wat jouw opdrachtgever exact zoekt, welke competenties van belang zijn voor de functie, wat deze vacature uniek maakt en waarom een kandidaat juist voor deze vacature moet kiezen. Nu wordt het tijd om een goede, pakkende en uitnodigende tekst te schrijven die opvalt bij jouw potentiële doelgroep!

Gaat het jou goed af om te vertellen wie je bent, wat je doet en wat jouw werk zo bijzonder maakt? En dat in een korte en krachtige pitch? Wel zo handig als je met enige regelmaat in gesprek komt met kandidaten, vacaturehouders en opdracht- gevers, of als je ergens komt waar je kunt netwerken. Een korte krachtige pitch geeft jou zelfvertrouwen en zorgt voor een goede eerste indruk.

Een goed interview is de basis van een goede match. Dat betekent dat jij als recruiter in staat bent de leiding te nemen in een gesprek en de competenties van je kandidaat leert uitvragen om zo een goede match te maken. Hoe maak je de beste klik, welke vragen stel je aan de kandidaat en hoe kom je erachter wat jouw kandidaat precies zoekt?

Verrassende afsluiting

De laatste dag wordt afgesloten met een inspirerende spreker die een geheel eigen kijk op het recruitmentvak heeft. Laat je verrassen!

Het resultaat

Na het volgen van deze opleiding heb je de kennis en basisvaardigheden die een recruiter nodig heeft om succesvol vacatures in te vullen. Je hebt vele aspecten van het recruitmentproces doorlopen, zodat je echt stevig in je schoenen staat als recruiter. Dat zorgt voor blije hiringmanagers en opdrachtgevers.

Duur en studiebelasting

Deze opleiding duurt 5 dagen. De studiebelasting is daarnaast 8 uur.

Na het volgen van dit traject ontvang je een certificaat.

Investering

Deze opleiding vergt een investering van € 2.395 (excl. btw). Een losse trainingsdag zou €615 (excl. btw) kosten. Als je de opleiding in zijn geheel volgt krijg je dus een korting van €700!

En als je je inschrijft voor deze opleiding hebben we ook nog een leuk cadeautje voor je. Je krijgt dan onze e-learning over de Recruitercode er gratis bij. Na het doorlopen van deze e-learning vul je je rol als recruiter nog professioneler in!

Inhoud

De opleiding WordRecruiter bestaat uit 5 eendaagse trainingen. De volgende modules komen aan bod:

  • Online Personal Branding & Searchen
  • Vacature intake en wervingsadvies
  • Wervend vacatureteksten schrijven
  • Pitchen & Netwerken
  • Interviewtechnieken

De laatste trainingsdag wordt (feestelijk en inspirerend) afgesloten door een ervaren recruitmentstrateeg.

Cursusdata
Startdatum Locaties Tijden Data
19-09-2024 Utrecht 09:30 - 16:30 19 september + 10, 17 oktober + 7, 28 november Beschikbaar Inschrijven
22-04-2025 Utrecht 09:30 - 16:30 22 april + 13, 27 mei + 10, 24 juni Beschikbaar Inschrijven
09-10-2025 Utrecht 09:30 - 16:30 9 oktober + 6, 13, 27 november + 11 december Beschikbaar Inschrijven
>