Recruiter, investeer 30 cent per dag in je toekomst

Marco Hendrikse 20 december 2022 2 min
Categorie: Opleiding & Ontwikkeling

Je loopt al een tijdje in het recruitmentwereldje rond en ontwikkelt je als recruiter. De basis heb je wel onder de knie. Maar wat extra kennis over het vak, je vaardigheden verder ontwikkelen, dat kun je wel gebruiken. Dus ga je op zoek naar een geschikte training of opleiding. Stilstand is immers ook achteruitgang. Wellicht kom je dan uit bij de opleiding Recruitment Professional. ‘Hmm, interessant’, denk je. Maar, een flinke investering in tijd en geld. Of valt dat wel mee?

De opleiding Recruitment Professional

De opleiding Recruitment Professional bestaat uit 11 modules van een halve of een hele dag en wordt afgesloten met een examendag. Daar krijg je dan kennis en een uitbreiding van je netwerk voor terug en het maakt je beter en sterker als persoon. Of zoals een van de voormalige studenten, recruiter Kim Hulsink het verwoord: “Ik kijk terug op een leerzame, gezellige en bovenal een unieke ervaring waar ik mijzelf en mijn netwerk een enorme boost heb kunnen geven!”

Opleiding zeer waardevol

Groei dus als professional én als persoon. Alleen dat al maakt de investering in tijd en geld meer dan waard. In het kielzog profiteert de organisatie waarvoor je werkt (of de klanten waarvoor je werkt in het geval van een bureaurecruiter) mee. Je optimaliseert het recruitmentproces, verbetert de employee experience en schrijft betere en effectievere vacatureteksten. Vacatures worden zo sneller ingevuld, met kwalitatief betere kandidaten, en sollicitanten hebben een veel betere ervaring met het sollicitatieproces. Allemaal winst!

Investering in opleiding valt echt mee

Maar ja, eerst moet je dus investeren. De prijs van de Recruitment Professional, € 4245 (prijs per 29 december 2029), inclusief literatuurkosten, exclusief btw, valt echt mee. Kijk voor de gein maar eens naar andere opleidingen met 12 trainingsdagen. Of kijk eens naar de trainingen van dat opleidingsinstituut dat op de radio adverteert met haar management- en leiderschapstrainingen. Véél duurder, over het algemeen.

Tijdens de Recruitment Professional krijg je kennis, vaardigheden en een netwerk waar je je (werkzame) leven lang iets aan hebt. En dan valt die investering helemaal mee. Stel, je bent nu 30. Dat betekent dat je nog tot je 68ste moet werken. Oftewel nog 38 jaar werken. In deze 38 jaar zitten 13.870 dagen. Deel je het opleidingsbedrag van € 4245 door deze 13.870 dagen, dan kom je op een investering van € 0,30 per dag uit. 30 cent!

STAP-budget aanvragen

Vanaf 28 februari 2023 is het ook weer mogelijk om € 1000 STAP-budget aan te vragen. De opleiding Recruitment Professional komt hiervoor in aanmerking. Als je deze subsidie toegewezen krijgt bedraagt de investering dus nog maar € 3245.

Toegevoegde waarde scholing

Maar nogmaals, het draait om de toegevoegde waarde: snellere en betere hires, meer tevreden sollicitanten, positionering als aantrekkelijk werkgever, betere selectiebeslissingen nemen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over (sowieso) de waarde van scholing. Zo bevordert scholing de gezondheid, leren collega’s mee, leer je ook informeel (op de werkplek) meer en leer je van je medestudenten.

Ik wens iedereen een goed en gelukkig 2023. Maar bovenal, een ‘leerzaam’ 2023!

>