Hoera 8 jaar!

Ellen van Hierden 4 augustus 2019 2 min
Categorie: artra nieuws

In 2011, precies 8 jaar geleden op 4 augustus kocht ik, Ellen van Hierden, artra. Het trainingsbureau waar ik al jaren tegenaan had geschopt was ineens van mij geworden. Hét trainingsbureau voor de flexbranche. Afstoffen, oplappen en gaan? Was het maar zo eenvoudig. Vaak kijk je terug en denk je ‘had ik het maar eerder geweten’. Maar is dat altijd wel zo? Graag deel ik deze lessen met jullie. Hieronder daarom de belangrijkste lessen die ik, afgelopen acht jaar, bij en met artra heb geleerd.

Les 1 – Volg je gevoel

Maandagmiddag 30 mei 2011 werd ik gebeld of ik interesse had in een trainingsbureau. Nou ja, ach… Met Trecens had ik na de eerste harde klap van de crisis net weer wat lucht. Maar waar gaat het over? Een bijzonder bureau voor de flexbranche. Start het met een a en eindigt het met een a? Ja! Op dat moment wist ik het: kopen. Beste beslissing ooit.

Les 2 – Onderhoud je netwerk

Een goede klant van mij heeft mij aanbevolen bij de verkopende partij. Zonder hem hadden we nooit van elkaar gehoord en was deze deal nooit tot stand gekomen. Waarvoor nog steeds dank!

Les 3 – Snijd!

Kan je het missen? Waar stop je jouw geld in? Je kunt het maar 1x uitgeven. Cliché, maar zo waar. Met het doorlopen van de facturen kwam ik erachter dat we het koffieabonnement, de evaluatieservice en de broodjes voor iedere training prima konden missen.

Les 4 – Blijf investeren

Met precies genoeg geld om de overname te kunnen financieren en de eerste periode te kunnen overbruggen (geen bank had er trek in), was het geen vetpot. Toch heb ik vanaf dag 1 waar mogelijk geïnvesteerd in artra. Van een veel te duur uitzendprofessional van het Jaar spektakel om artra op de kaart te slingeren, tot het updaten van de e-learning (inmiddels zijn we 3 technische en ontelbare vakinhoudelijke updates verder).

Les 5 – Blijf rustig en houd koers

Misschien wel een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd is, blijf rustig en kijk naar het grote geheel. Na het eerste half jaar viel het kabinet (weten jullie het nog?) en kelderde de omzet enorm. En dan? Met elkaar hebben we het geflikt en artra er doorheen gesleept.

Meer lessen?

De lijst met lessen is eindeloos. Het mooie is, iedere dag leren wij en leren wij onze cursisten hoe zij hun opdrachtgevers en flexkrachten het beste kunnen adviseren en bemiddelen. Graag hoor ik jouw ondernemerslessen.


 

Ellen van Hierden, directeur van artra en de Academy for Recruitment en initiatiefnemer van keesz. Ellen houdt van werk en met name van flexwerk. Zij is nieuwsgierig naar ontwikkelingen binnen de flexbranche en bericht hier graag over!

 

>