Even meerijden?

4 november 2019 2 min
Categorie: artra nieuws

Een paar weken geleden reed ik met een collega mee naar een event. ‘Rij jij of rij ik?’, was van tevoren nog de vraag. Omdat zij mij kwam ophalen dacht ik, ik stap wel in. Normaliter stap ik nooit bij mensen in. Ik rijd liever zelf. Control freak!, hoor ik je al denken. Ik steek het niet onder stoelen of banken. Ja, ik ben inderdaad graag in control, maar dat was hier het issue niet.

Nu stoppen!

Na gevraagd te hebben om alsjeblieft voldoende afstand te houden, gingen we op pad. En net voor het derde stoplicht was het raak. ‘Stop! Nu stoppen!’ Vol verbazing keek mijn collega mij aan. “Ik kan echt autorijden hoor. En mijn auto heeft een automatisch break system.” Ja dat snap ik wel, maar er treedt kortsluiting op bij mij. Rationeel weet ik dat zij remt, maar mijn onderbewuste vertelt een heel ander verhaal. Dat schreeuwt om veiligheid en raakt in paniek. En ik dus ook.

Altijd paniek?

Nee. En dat is zo gek. Mensen die mij een beetje kennen, weten hoe leuk ik het vind om in de grootste, meest spectaculaire achtbaan te stappen. 5G-krachten te verduren in een stuntvliegtuig en op zee over de hoogste golven te dansen. Autorijden is een ander verhaal. Zelf rijden? No problem. Maar meerijden? Liever niet.

Te vaak gecrasht

Helaas ben ik twee keer fors aangereden in de file. Met twee keer een lange revalidatieperiode tot gevolg. Eerste doel: mobiel blijven en met zo min mogelijk pijn kunnen functioneren. Tweede doel: zonder angst functioneren. Het eerste doel behalen is aardig gelukt, al moet ik altijd blijven bewegen (wie niet?). Het tweede doel: niet. Het is precies 10 jaar geleden en mijn onderbewuste heeft een andere agenda. Ogenschijnlijk is er niets aan de hand, maar wanneer ik geen controle heb over de situatie raak ik niet een beetje, maar volledig in paniek. Arme chauffeur, hierbij alvast mijn excuses!

En door

Ja, dat wil ik wel, maar niet zonder hulp. Zoals wij iedere dag mensen helpen om commerciëler en communicatief vaardiger te worden, is het nu tijd om dit op te lossen. Met EMDR (een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring). Geen idee wat het gaat worden of wat het gaat betekenen. Blijven ontwikkelen en leren is altijd mijn devies, dus dat breng ik in praktijk. Practice what you preach. Even meerijden? Binnenkort graag!

Ellen van Hierden, directeur van artra en de Academy for Recruitment en initiatiefnemer van keesz. Ellen houdt van werk en met name van flexwerk. Zij is nieuwsgierig naar ontwikkelingen binnen de flexbranche en bericht hier graag over!

>