Een nieuwe klas Recruitment Professional is van start!

Denise Brijan 22 september 2021 3 min
Categorieën: Opleiding & Ontwikkeling, Recruitment

Er is een nieuwe lichting recruiters gestart met de opleiding Recruitment Professional. Dertien recruiters met uiteenlopende achtergronden gaan het komende half jaar druk aan de slag met hun professionele én persoonlijke ontwikkeling als recruiter. Wij volgen deze recruiters tijdens de gehele opleiding, om deze ontwikkeling goed in beeld te brengen. In deze blog nemen we je mee bij de eerste dag van de nieuwe Recruitment Professional-klas.

Eerste indruk

Op vrijdag 17 september is een nieuwe klas van de Recruitment Professional gestart. De recruiters hebben er duidelijk zin in en bij aanvang van de training zijn zij al druk kennis aan het maken met elkaar. Ze vertellen elkaar over hun vakgebied, hun motivatie om deze opleiding te volgen en wat ze willen leren. Een veelbelovende start!

Kennismaking

Na de kennismaking met de trainer van deze eerste trainingsdagen, Baukelien, stellen de deelnemers zich aan elkaar voor. Niet ter plekke, maar via een filmpje dat ze voorafgaand aan de training ter voorbereiding moesten maken. Er klinkt wat ongemakkelijk gegiechel. Zo’n filmpje van jezelf maken is toch onwennig. Al helemaal als een groep onbekenden die te zien krijgt. En dat is precies waarom deelnemers dit moesten doen. Want tijdens de Recruitment Professional moet je uit je comfortzone durven te stappen. Dit persoonlijke filmpje is de eerste drempel waar deelnemers overheen moeten. En daar slagen ze stuk voor stuk in.

Wie doen er mee?

De recruiters in deze klas hebben allemaal een verschillende achtergrond. Sommigen werken bij bureaus, anderen voor grote corporates en een enkeling heeft een eigen onderneming. Sommigen zijn net gestart als recruiter, anderen draaien al wat jaartjes mee. De deelnemers komen uit alle hoeken van het land, én daarbuiten. Zo zitten er ook deelnemers tussen die oorspronkelijk uit België, Roemenië, Brazilië en Spanje komen. Een ding hebben ze gemeen: ze willen betere recruiters worden.

Online personal branding

Na een korte uitleg van Baukelien over de opzet van de opleiding, mogen de recruiters aan de slag met een ogenschijnlijk simpele opdracht: zoek uit wat je allemaal online kan vinden over een medecursist. De eerste dag van de Recruitment Professional staat namelijk volledig in het teken van jezelf beter leren kennen en hoe je jezelf laat zien via jouw online personal brand. Klopt wat je over de ander kan vinden, met wat je tot nu toe over diegene hebt gehoord? Dit gaat gepaard met wat ongemakkelijkheid, maar vooral veel hilariteit. Opeens weet iemand die je net een uurtje kent dat je groot fan bent van de band Maneskin of dat je in december vorig jaar bent verloofd.

Netwerk opbouwen

Naast dat de deelnemers zichzelf beter leren kennen op deze eerste opleidingsdag, leren ze ook elkaar goed kennen. Het opbouwen van een netwerk is een belangrijk component van deze opleiding, want naast dat je kennis opdoet, leer je ook veel van anderen. Uit ervaring weten we dat veel deelnemers ook na de opleiding nog contact houden om met elkaar te sparren of te discussiëren over recruitment. Daarom is het ook fijn dat we een gevarieerde groep hebben, want zo krijg je veel inzichten uit verschillende (recruitment-)keukens.

Een fijne start

De rest van de dag staat in het teken van online personal branding. De deelnemers leren meer over  wie ze zijn, waar ze voor staan en wat ze belangrijk vinden. Dit is belangrijk om te weten, want dan kan je dit uitdragen op jouw online kanalen. Daardoor weten mensen precies waarvoor ze bij jou moeten zijn. Wil jij hier ook meer over leren? Bekijk de module Online personal branding eens.

Al met al was het een geslaagde eerste opleidingsdag. De sfeer was vanaf het begin open en gezellig. Dat is alvast een goed voorteken voor de rest van de opleiding. Wil je op de hoogte blijven van hoe deze opleiding er verder uit ziet en welke groei de deelnemers én hun organisaties doormaken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

>