Aanpassingen SEU-examinering ivm coronavirus 

3 april 2020 2 min
Categorieën: Corona, SEU

Update 30 april 2020

Ook de examenlocaties in Amsterdam, Amersfoort, Breda, Leeuwarden, Rotterdam en Zwolle zijn weer open.


Als je een examen had gepland bij de SEU in april of mei, vraag je je misschien af of deze wel doorgaat. De SEU heeft op 2 april een update gegeven hierover.

Enkele locaties open

De SEU gaat vanaf 7 april op enkele locaties weer examens afnemen. Hiervoor worden diverse aanpassingen gedaan en voorzorgsmaatregelen genomen, om de richtlijnen van de overheid na te leven. Want het moet natuurlijk veilig zijn voor zowel kandidaten als de medewerkers van de SEU. Voorlopig gaan alleen de testlocaties in Arnhem en Den Haag weer open. Of er meer locaties volgen, maakt de SEU later bekend.

Voorzorgsmaatregelen

Om de richtlijnen van de overheid te volgen heeft de SEU een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen om de veiligheid te garanderen. Zo draaien de testlocaties op halve capaciteit. Dat houdt in dat er altijd een lege werkplek is tussen twee kandidaten, zodat de nodige afstand gewaarborgd kan worden. Daarnaast zijn er nog enkele andere beperkingen op de examenlocaties. Deze kan je terugvinden in het Test Center-reglement.

Niet alle examens kunnen doorgaan

Deze beperkingen hebben wel tot gevolg dat niet alle geboekte examens op de geplande data afgenomen kunnen worden. De SEU neemt contact op met kandidaten die tussen 7 april en 1 juni een examen hebben geboekt of deze door kan gaan. Kandidaten hoeven dus niet zelf te bellen naar de SEU. Zo kan de SEU zorgen dat er voldoende capaciteit is bij de klantenservicemedewerkers. De kandidaten die vóór 14 april een examen hebben staan, worden als eerste gecontacteerd.

Examens die geboekt zijn na 1 juni blijven voorlopig staan. Als de situatie op enig moment toch wijzigt, zal de SEU hierover communiceren naar de betreffende kandidaten.

Voorbereiden op het SEU-examen?

Met een examentraining bereid je je optimaal voor op het examen, onder begeleiding van een trainer. De examentraining wordt online gegeven.

Meer informatie

>