‘Medewerkers stappen op vanwege hun manager, niet vanwege hun baan of de organisatie.’

Deze uitspraak heb je vast al eens gehoord. En wellicht kun jij als manager er zelfs wel iets bij voorstellen. Je hebt misschien zelf ook een leidinggevende (gehad) die je liever kwijt dan rijk bent. Of deze klassieke ‘fout’ dan: De beste medewerker promoveren tot manager. Ook dat heeft al tot heel wat rampen geleid.

Managen of leidinggeven is gewoonweg niet voor iedereen weggelegd, al kun je veel aspecten van het managementvak zeker leren! Een training of opleiding van artra helpt je daarbij.

Management en Leiderschap

Niet iedereen is een natuurtalent. Zelfs weergaloze voetballers als Cruijff of Messi moe(s)ten trainen om beter te worden. Datzelfde geldt voor managers. Je moet de juiste kennis en vaardigheden hebben om beter te worden. Om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers niet gillend weglopen en je samen met je team resultaten haalt. Om je daarmee te helpen biedt artra management- en leiderschapstrainingen aan. 

Kenmerken van een training volgen bij artra

Overigens, begint het steeds met zelfkennis. Wie ben je? Wat kun je? Wat voor manager ben je? Pas als je dat weet, je daar bewust van bent, kun je anderen leiden. Vanuit je eigen waarden.

Naast praktijkervaring moet je de juiste vaardigheden en instrumenten aangereikt krijgen. En precies dat, die koppeling tussen theorie en praktijk, is wat de managementtrainingen van artra kenmerkt. Trainers zijn zelf afkomstig uit de uitzendbranche en hebben ervaring met het werken met teams. Zij weten wat van leidinggevenden in de uitzendbranche gevraagd wordt. Zij kunnen dus uitstekend theorie en praktijk aan elkaar verbinden. En daar profiteer jij als (aankomend) manager optimaal van.

Nog een voordeel van het volgen van een training: Je kunt in een veilige omgeving oefenen. Hoe voer je effectieve gespreken met medewerkers? Hoe geef je op een goede manier feedback? Hoe ga je om met lastige situaties, zoals pesten, agressie of discriminatie? Dat oefen je, en dan word je beter.

Management en leiderschap

Maar van een manager wordt meer verwacht. Visie. Het uitzetten van een koers. Een plan. Doelstellingen bepalen. Een brede basiskennis. Tijdens een training of opleiding van artra krijg je handige modellen aangereikt die hun meerwaarde in de praktijk ruimschoots bewezen hebben. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met financiën, marketing en personeelsbeleid. Zo ben je in staat om krachtig en met kennis van zaken te leiden. 

Online ondersteuning

Veel van onze trainingen en opleidingen worden ook nog eens ondersteund met online materiaal (e-learning), zodat je altijd iets op kunt zoeken, je goed kunt voorbereiden en de theorie kunt herhalen.

De voordelen van het volgen van een managementtraining of -opleiding van artra op een rij:

  • Écht gericht op de praktijk in de arbeidsbemiddeling
  • Verbinding tussen theorie en praktijk
  • Online ondersteuning
  • In een veilige omgeving oefenen
  • Leren van en met de andere deelnemers
  • Brede basis
  • Aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de (aankomende) manager of leider

Wil je meer informatie of studieadvies ontvangen?

Neem gerust contact met ons op en stel je vragen. 

Voor wie zijn de managementtrainingen en -opleidingen van artra geschikt?

artra biedt trainingen en opleidingen voor iedere fase in de loopbaan van de manager of sturende professional aan. Zowel (aankomende) vestigingsmanagers en teamleiders als meer ervaren Operations- of Backoffice-managers vinden bij ons een passende training. Ook een projectmanager of senior beleidsmedewerker kan bij ons terecht, bijvoorbeeld voor een training Stakeholdermanagement of Effectief onderhandelen. Kortom, neem eens een kijkje bij onze trainingen en opleidingen. Er zit altijd iets voor je bij.

Voorkom dat jij die manager bent waar medewerkers een andere baan voor gaan zoeken!

Bekijk de management- en leiderschapstrainingen van artra

Wil je een training voor jouw hele team boeken?

Alle trainingen van artra kunnen incompany verzorgd worden. Ideaal als meerdere managers dezelfde leervraag hebben. Onze trainer verzorgt in dat geval de training op een door jou uitgekozen locatie.

Meer weten? Bekijk dan onze pagina over maatwerktrajecten & incompany, vul het contactformulier in, bereik ons op 026 3337572 of stuur een mail naar artra@artra.nl.

Management

Middle Management Arbeidsmarkt
Bij de opleiding Middle Management Arbeidsmarkt verdiep je je in de vier belangrijke kennisgebieden Management en Organisatie, Financiën, Personeelsmanagement en Marketing. Je krijgt kennis die je in kunt zetten in jouw rol als manager.
Meer informatie
Vestigings- management
Wil jij jouw vestiging en jouw team naar een hoger niveau tillen? Ben je nog op zoek naar handvatten om dit te kunnen doen? Met de training Vestigingsmanagement bieden wij jou een solide basis om als vestigingsmanager direct de juiste keuzes te maken. Wij helpen jou niet alleen om je managementkwaliteiten te vergroten, maar geven je direct concrete tools om jouw vestiging succesvol te maken!
Meer informatie
Vestigings- management - het vervolg
Deze 4-daagse training is het vervolg van de training Vestigingsmanagement. We geven je als vestigingsmanager alle handvatten mee om je medewerkers op de vestiging gericht te ontwikkelen. Wederom staat jouw vestiging centraal tijdens de trainingen. Zo leer je precies wat jij nodig hebt om jouw vestiging tot een hoger niveau te tillen.
Meer informatie
Post hbo-opleiding Bedrijfskunde & Management
Deze opleiding voor arbeidsmarktprofessionals biedt een boeiende mix tussen theorie en praktijk. Tijdens deze opleiding leer je de wijze waarop je strategie kunt bepalen, alle financiële aspecten van jouw vak, het maken van een goed marketingplan en hoe medewerkers te motiveren.
Meer informatie
Previous
Next

Leiderschap

Leadership basics
Gedurende de training Leadership basics leer je vooruit te kijken, plannen te maken en de betrokken collega’s hierin te motiveren. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers de juiste dingen doen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen goed en effectief samenwerkt? We nemen je hierin mee gedurende deze training.
meer informatie
Leiderschap en Coaching
Als manager ga je iedere dag met jouw team de uitdaging aan om jouw unit of afdeling beter, groter en succesvoller te maken. Dit is een klus die je niet alleen hoeft te klaren, maar samen met jouw team. Hoe zorg je er dan voor dat je jouw teamleden optimaal inzet en begeleidt?
Meer informatie
Previous
Next

Zelfs als (startende) ondernemer kun je bij artra terecht

Het (OP)STAP-programma voor flexondernemers

Er komt namelijk heel veel op je af als (startende) ondernemer. Zo moet je investeren in automatisering en administratie. Je moet je marketing op poten zetten en ervoor zorgen dat klanten en uitzendkrachten je weten te vinden. Daarnaast moet je actuele kennis over wet- en regelgeving en het recruitmentproces hebben. Dat is nogal wat. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Precies dát biedt artra jou nu. Vier (OP)STAP-trainingen die zonder veel investeringen gevolgd kunnen worden en je de basis geven die je nodig hebt om succesvol te ondernemen in de flexbranche. Grijp deze kans!

Het programma:

Op welke markt(en) en/of doelgroep richt jij je? Welke producten en diensten bied je aan, en voor wie? Op welke wijze onderscheidt jouw bedrijf zich van andere flexondernemingen? Wij leggen de uitgangspunten van positionering uit en daar ga je dan mee aan de slag. Je gaat echt richting bepalen. Uiteraard krijg je daarbij feedback van de andere ondernemers en de trainer.

Tijdens de tweede training staat de wet- en regelgeving voor de flexbranche centraal. Dit is kennis die je MOET hebben. Je wilt immers geen fouten maken met uitzend- en arbeidsovereenkomsten, inleentermijnen of privacyregels. Dat kan veel geld kosten en/of boze klanten opleveren.

Als naslagwerk wordt een e-learning over wet- en regelgeving ter beschikking gesteld. Zo kun je alles nog eens rustig nakijken.

Zonder kandidaten/uitzendkrachten geen business. Tijdens deze training leer je om jouw recruitmentproces vorm te geven en waar mogelijk te optimaliseren. Je haalt de knelpunten uit het proces. Zo zorg je voor blije en tevreden flexkrachten én opdrachtgevers.

Als naslagwerk wordt een e-learning over wet- en regelgeving ter beschikking gesteld. Zo kun je alles nog eens rustig nakijken.

Ter voorbereiding neem je de e-learning Het optimaliseren van het Recruitmentproces door.

In deze training ga je aan de slag met jouw eigen profilering. Hoe zien anderen jou? Hoe word je online gevonden door (potentiële) klanten en uitzendkrachten? Je leert ook hoe je klanten en werkzoekenden via bijvoorbeeld LinkedIn professioneel benadert op een authentieke en onderscheidende manier.

Voor wie?

Deze vier trainingen zijn bedoeld voor ondernemers die recent gestart zijn of binnenkort gaan starten met hun eigen flexbedrijf. Ook ondernemers die al langere tijd bezig zijn, maar de basiskennis en vaardigheden missen of deze willen bijspijkeren kunnen aansluiten. Het aanvangsniveau van deze trainingen is mbo+.

Ook interessant voor (toekomstige) managers en leidinggevenden