Klaar om te leiden? Ontdek onze trainingen voor managers en leidinggevenden

‘Medewerkers stappen op vanwege hun manager, niet vanwege hun baan of de organisatie.’ Deze uitspraak heb je vast al eens gehoord. En wellicht kun jij als manager er zelfs wel iets bij voorstellen. Je hebt misschien zelf ook een leidinggevende (gehad) die je liever kwijt dan rijk bent. 

Niet iedereen is een geboren manager of leidinggevende, al kun je veel aspecten van het managementvak zeker leren! Een training of opleiding van artra helpt je daarbij.

Wil je een training voor jouw hele team boeken?

Alle trainingen van artra kunnen incompany verzorgd worden. Ideaal als meerdere managers dezelfde leervraag hebben. Onze trainer verzorgt in dat geval de training op een door jou uitgekozen locatie.

Meer weten? Bekijk dan onze pagina over maatwerktrajecten & incompany, vul het contactformulier in, bereik ons op 026 3337572 of stuur een mail naar artra@artra.nl.

Bekijk de management- en leiderschapstrainingen van artra

Management

Vestigingsmanagement

Wil jij jouw vestiging en jouw team naar een hoger niveau tillen? Met de training Vestigingsmanagement bieden wij jou een solide basis om als vestigingsmanager direct de juiste keuzes te maken.

Middle Management Arbeidsmarkt

Bij de opleiding Middle Management Arbeidsmarkt verdiep je je in de vier belangrijke kennisgebieden Management en Organisatie, Financiën, Personeelsmanagement en Marketing. Je krijgt kennis die je in kunt zetten in jouw rol als manager.

Post hbo-opleiding Bedrijfskunde & Management

Deze opleiding voor arbeidsmarktprofessionals biedt een boeiende mix tussen theorie en praktijk. Tijdens deze opleiding leer je de wijze waarop je strategie kunt bepalen, alle financiële aspecten van jouw vak, het maken van een goed marketingplan en hoe medewerkers te motiveren.

Vestigingsmanagement - het vervolg

Deze 4-daagse training is het vervolg van de training Vestigingsmanagement. We geven je als vestigingsmanager alle handvatten mee om je medewerkers op de vestiging gericht te ontwikkelen. Wederom staat jouw vestiging centraal tijdens de trainingen. Zo leer je precies wat jij nodig hebt om jouw vestiging tot een hoger niveau te tillen.

Leiderschap

Leadership basics

Gedurende de training Leadership basics leer je vooruit te kijken, plannen te maken en de betrokken collega’s hierin te motiveren. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers de juiste dingen doen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen goed en effectief samenwerkt? We nemen je hierin mee gedurende deze training.

Leiderschap en Coaching

Als manager ga je iedere dag met jouw team de uitdaging aan om jouw unit of afdeling beter, groter en succesvoller te maken. Dit is een klus die je niet alleen hoeft te klaren, maar samen met jouw team. Hoe zorg je er dan voor dat je jouw teamleden optimaal inzet en begeleidt?

Management en Leiderschap

Niet iedereen is een natuurtalent. Zelfs weergaloze voetballers als Cruijff of Messi moe(s)ten trainen om beter te worden. Datzelfde geldt voor managers. Je moet de juiste kennis en vaardigheden hebben om beter te worden. Om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers niet gillend weglopen en je samen met je team resultaten haalt. Om je daarmee te helpen biedt artra management- en leiderschapstrainingen aan. 

Kenmerken van een training volgen bij artra

Overigens, begint het steeds met zelfkennis. Wie ben je? Wat kun je? Wat voor manager ben je? Pas als je dat weet, je daar bewust van bent, kun je anderen leiden. Vanuit je eigen waarden.

Naast praktijkervaring moet je de juiste vaardigheden en instrumenten aangereikt krijgen. En precies dat, die koppeling tussen theorie en praktijk, is wat de managementtrainingen van artra kenmerkt. Trainers zijn zelf afkomstig uit de uitzendbranche en hebben ervaring met het werken met teams. Zij weten wat van leidinggevenden in de uitzendbranche gevraagd wordt. Zij kunnen dus uitstekend theorie en praktijk aan elkaar verbinden. En daar profiteer jij als (aankomend) manager optimaal van.

Nog een voordeel van het volgen van een training: Je kunt in een veilige omgeving oefenen. Hoe voer je effectieve gespreken met medewerkers? Hoe geef je op een goede manier feedback? Hoe ga je om met lastige situaties, zoals pesten, agressie of discriminatie? Dat oefen je, en dan word je beter.

Management en leiderschap

Maar van een manager wordt meer verwacht. Visie. Het uitzetten van een koers. Een plan. Doelstellingen bepalen. Een brede basiskennis. Tijdens een training of opleiding van artra krijg je handige modellen aangereikt die hun meerwaarde in de praktijk ruimschoots bewezen hebben. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met financiën, marketing en personeelsbeleid. Zo ben je in staat om krachtig en met kennis van zaken te leiden. 

Online ondersteuning

Veel van onze trainingen en opleidingen worden ook nog eens ondersteund met online materiaal (e-learning), zodat je altijd iets op kunt zoeken, je goed kunt voorbereiden en de theorie kunt herhalen.

De voordelen van het volgen van een managementtraining of -opleiding van artra op een rij:

  • Écht gericht op de praktijk in de arbeidsbemiddeling
  • Verbinding tussen theorie en praktijk
  • Online ondersteuning
  • In een veilige omgeving oefenen
  • Leren van en met de andere deelnemers
  • Brede basis
  • Aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de (aankomende) manager of leider

Wil je meer informatie of studieadvies ontvangen?

Neem gerust contact met ons op en stel je vragen. 

HR manager

Voor wie zijn de managementtrainingen en -opleidingen van artra geschikt?

artra biedt trainingen en opleidingen voor iedere fase in de loopbaan van de manager of sturende professional aan. Zowel (aankomende) vestigingsmanagers en teamleiders als meer ervaren Operations- of Backoffice-managers vinden bij ons een passende training. Ook een projectmanager of senior beleidsmedewerker kan bij ons terecht, bijvoorbeeld voor een training Stakeholdermanagement of Effectief onderhandelen. Kortom, neem eens een kijkje bij onze trainingen en opleidingen. Er zit altijd iets voor je bij.

Voorkom dat jij die manager bent waar medewerkers een andere baan voor gaan zoeken!

Ook interessant voor (toekomstige) managers en leidinggevenden

>