fbpx

WAB | Wet Arbeidsmarkt in Balans

WAB & cao | De trainingen van artra over de Wet arbeidsmarkt in balans & de nieuwe uitzend-cao

Update training WAB & cao
E-learning Wet Arbeidsmarkt in Balans (flexbranche)
De WAB voor jouw klanten
Van payrollen naar uitzenden

Hoe wij je kunnen voorbereiden op de WAB:

E-learning: Wet Arbeidsmarkt in Balans voor reguliere werkgevers

artra heeft een e-learning ontwikkeld voor de reguliere werkgever. Deze e-learning is geschikt voor ondernemers, directies, HR-professionals en recruiters die zich bezighouden of te maken krijgen met arbeidscontracten en arbeidskosten.

Duur: Je kunt deze e-learning maximaal 1,5 uur doorlopen.
Kosten: De kosten voor deze e-learning bedragen € 50 (excl. BTW)

Incompany seminar: Wat betekent de WAB voor jouw klanten?

We begrijpen dat deze veranderingen veel vragen oproepen, zowel bij jullie als bij jullie klanten. En dat blijkt ook uit de drukbezochte WAB seminars, die artra organiseert. We krijgen vaak de vraag “En nu? Hoe neem ik mijn klanten mee in dit verhaal? De impact voor hen is namelijk ook behoorlijk.”

artra heeft een seminar ontwikkeld waarin we jouw klanten voorbereiden op wat er komen gaat met de invoering van de WAB en de daarbij behorende financiële en organisatorische consequenties.

Met de training Update cao & WAB nemen wij jou mee in de veranderingen in de cao voor uitzendkrachten en de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Je leert niet alleen wat de veranderingen zijn, maar ook hoe je hier in de praktijk mee om kunt gaan. Welke consequenties heeft dit voor de samenwerking met jouw opdrachtgevers en kandidaten? We besteden aandacht aan:

– Oproepcontracten;
– Transitievergoeding;
– Ketenbepaling;
– Ontslagrecht;
– Uitleg omtrent de verhoging van het tarief.

Duur: Deze training duurt 1 dag (2 dagdelen) 
Kosten: De kosten voor deze training bedragen € 425, exclusief BTW (ook incompany mogelijk).

Wil je graag weten wat de belangrijkste wijzigingen zijn die de Wet Arbeidsmarkt in Balans met zich mee brengt? Dan is deze (korte) WAB update uitermate geschikt voor jou en jouw medewerkers! In deze e-learning wordt een koppeling gemaakt tussen de theorie van de regelgeving en de situaties die je tegen kunt komen in de praktijk. De e-learning sluit je af met een toets en een certificaat. 

Duur: Je kunt de e-learning in maximaal 1,5 uur doorlopen. Je krijgt 1 maand toegang tot de e-learning. 
Kosten: De kosten voor de e-learning Wet Arbeidsmarkt in Balans bedragen € 35 (excl. BTW)

Sessie: van Payrollen naar Uitzenden

In de afgelopen jaren heb je een mooi klantenbestand opgebouwd als payroller. Je klanten vertrouwen op jouw dienstverlening en jij verzorgt alle administratieve en financiële afhandeling van de mensen die zij bij jou op de payroll plaatsen. Mooier kan het niet, toch? Uitzendorganisatie worden vraagt om een nieuwe koers en inrichting. artra biedt het volgende pakket aan om jouw organisatie te ondersteunen in deze transitie:

Stap 1: Startsessie rebranding (1 dag)
Stap 2: Praktijksessie van Payrollen naar Uitzenden (1 dag)
Stap 3: Inrichten contracten en processen on the job (1 tot 2 dagdelen)
Stap 4: Upgrade kennis medewerkers (online of offline – Basisopleiding uitzendprofessional)
Stap 5: Upgrade vaardigheden medewerkers

Kosten: De kosten voor stap 1 & 2 bedragen € 2475  (excl. BTW) voor twee personen.
De kosten van de overige stappen zijn op aanvraag.

Bekijk de WAB webinar: ‘De vijf WAB vragen die nog niet beantwoord zijn!’ (December 2019)

Op 10 december 2019 is Ellen van Hierden van artra in gesprek gegaan met de experts Hendarin Mouselli en Sander van Riel van VRF advocaten, Cor de Koeijer van de NBBU en Eric Snoeren van Payper. Vijf relevante vragen voor de flexmarkt, die nog niet beantwoord zijn over de WAB, zijn behandeld. En de laatste stand van zaken over de WAB is besproken. Het was een geslaagd, interactief programma. Voor iedereen die niet in de gelegenheid is geweest om live het WAB webinar te volgen hebben wij hierbij het hele webinar beschikbaar gesteld om terug te kijken.

Bekijk de WAB webinar (Mei 2019) 

Op 21 mei 2019 is Ellen van Hierden van artra in gesprek gegaan met de experts Hendarin Mouselli en Sander van Riel van VRF advocaten, Piet Meij van de NBBU en Bob Weghorst van Payroll Timing/Persoonality. Daarnaast hebben we zoveel mogelijk vragen beantwoord van onze kijkers. Een geslaagd interactief programma waarin veel inhoudelijke WAB-vragen zijn besproken. Voor iedereen die niet in de gelegenheid is geweest om live het WAB webinar te volgen hebben wij hierbij het hele webinar beschikbaar gesteld om terug te kijken.

Is jouw organisatie al helemaal WAB-proof?

De Wet Arbeidsmarkt in Balans vervangt per 1 januari 2020 de WWZ. Er verandert veel, en er is niet veel tijd om te wennen. Daarom hebben wij een beknopt overzicht voor je gemaakt van de belangrijkste wijzigingen door de WAB. Én een checklist om te kijken hoe WAB-proof jouw organisatie al is!

Wil je graag meer informatie, of een incompany training? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Ben jij al van de WAB?

Meld je aan om op de hoogte te blijven van de laatste WAB en uitzend-cao ontwikkelingen.