• Klassikaal

Interviewtechnieken

Als arbeidsmarktprofessional moet je over goede interviewtechnieken beschikken. Zo ben je in staat om sneller vaardigheden van een kandidaat te achterhalen en kun je een goede match maken.

Duur: 2 dagdelen
4 zelfstudie uren
Prijs op aanvraag

Inleiding

Als arbeidsmarktprofessional moet je over goede interviewtechnieken beschikken. Want door de juiste vragen te stellen bij intakes, kun je meer en betere plaatsingen realiseren. Je komt sneller achter de harde en zachte vaardigheden van een kandidaat, waardoor je hem of haar op de beste plek kan plaatsen. Met goede interviewtechnieken ben jij in staat om écht kwaliteit te leveren. Met blije opdrachtgevers én uitzendmedewerkers als resultaat.

Resultaat van de training interviewtechnieken

  • Je hebt meer grip op je gesprekken.
  • Je bent nog beter in staat verdieping aan te brengen in je gesprekken, waardoor je meer inzicht krijgt in je sollicitant of klant.
  • Je weet hoe je structuur in je gesprekken aanbrengt, goed te luisteren, de juiste vragen te stellen én door te vragen.

Voor wie?

De training Interviewtechnieken is geschikt voor iedere junior arbeidsmarktprofessional die vaardiger wil worden in het voeren van gesprekken met als doel: het realiseren van meer en betere plaatsingen. Het (aanvangs)niveau van deze training is mbo+.

Deze training wordt ook in het Engels aangeboden: Interview Techniques.

Het belang van goede interviewtechnieken

Goede interviewtechnieken zijn belangrijk om te hebben als arbeidsmarktprofessional. Je moet snel kunnen achterhalen welke competenties iemand in huis heeft. In de intake moet je zowel de harde als de zachte vaardigheden van iemand kunnen bepalen. Zo kan je deze persoon op de plek plaatsen waar hij of zij het meest tot z’n recht komt. Hiermee lever je de kwaliteit waarmee je je onderscheidt van de concurrentie en kan je hogere tarieven onderbouwen.

Aanpak klassikale training

De training Interviewtechnieken wordt op een blended manier aangeboden. Dat betekent dat de training bestaat uit een mix van leeractiviteiten: Online leren (een voorbereidende opdracht), klassikaal leren én leren op de werkplek. De theorie bereid je thuis voor, zodat er tijdens de klassikale bijeenkomst meer tijd is voor verdieping en oefenen. Maar dan ben je er nog niet! Na de klassikale bijeenkomst ga je namelijk met een aantal praktijkopdrachten aan de slag. Hier leer je verder door te ervaren, te interacteren en te reflecteren. Het liefst samen met je leidinggevende of een collega als buddy!

WordRecruiter

Deze training is onderdeel van WordRecruiter. De training Interviewtechnieken kan echter ook gewoon ‘los’ gevolgd worden.

Duur

De training Interviewtechnieken duurt 1 dag (2 dagdelen).

Studiebelasting

Bij deze training horen voorbereidende theorie en opdrachten. De studiebelasting hiervoor is circa 8 uur.

Investering

Je betaalt voor de training Interviewtechnieken € 615 excl. btw.

Na afronding van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

Let op / attention:

Incompany this training could also be conducted in English. Ask us for possibilities.

Inhoud

De onderwerpen die tijdens de (online) training interviewtechnieken o.a. aan bod komen zijn:

  • Het VIS-model
  • De LSD-methode
  • De STAR-methode
  • Het gedragsgericht interview
  • Slechtnieuwsgesprekken
  • De AVG
>