fbpx

Training Interviewtechnieken

Deze training wordt aangeboden in samenwerking met de Academy for Recruitment.

Als arbeidsmarktprofessional moet je over goede interviewtechnieken beschikken. Want door de juiste vragen te stellen bij intakes, kun je meer en betere plaatsingen realiseren. Je komt sneller achter de harde en zachte vaardigheden van een kandidaat, waardoor je hem of haar op de beste plek kan plaatsen. Met goede interviewtechnieken ben jij in staat om écht kwaliteit te leveren. Met blije opdrachtgevers én uitzendmedewerkers als resultaat.

Resultaat van de training interviewtechnieken

  • Je hebt meer grip op je gesprekken.
  • Je bent nog beter in staat verdieping aan te brengen in je gesprekken, waardoor je meer inzicht krijgt in je sollicitant of klant.
  • Je weet hoe je structuur in je gesprekken aanbrengt, goed te luisteren, de juiste vragen te stellen én door te vragen.

Voor wie?

De training Interviewtechnieken is geschikt voor iedere junior arbeidsmarktprofessional die vaardiger wil worden in het voeren van gesprekken met als doel: het realiseren van meer en betere plaatsingen. Het (aanvangs)niveau van deze training is mbo+.

Het belang van goede interviewtechnieken

Goede interviewtechnieken zijn belangrijk om te hebben als arbeidsmarktprofessional. Je moet snel kunnen achterhalen welke competenties iemand in huis heeft. In de intake moet je zowel de harde als de zachte vaardigheden van iemand kunnen bepalen. Zo kan je deze persoon op de plek plaatsen waar hij of zij het meest tot z’n recht komt. Hiermee lever je de kwaliteit waarmee je je onderscheidt van de concurrentie en kan je hogere tarieven onderbouwen.

Aanpak online training

We maken bij de online versie van deze training gebruik van Zoom. Deze digitale tool biedt allerlei interactieve mogelijkheden om een maximaal trainingseffect te bereiken. Ter voorbereiding op de online training duiken deelnemers eerst in de theorie. Vervolgens ontvangen ze de inlogcode tot de Zoomsessie. Tijdens deze training oefenen deelnemers met het toepassen van de interviewtechnieken. Zo hebben ze meteen wat praktijkervaring opgedaan.

Aanpak klassikale training

De training Interviewtechnieken wordt op een blended manier aangeboden. Dat betekent dat de training bestaat uit een mix van leeractiviteiten: Online leren (een voorbereidende opdracht), klassikaal leren én leren op de werkplek. De theorie bereid je thuis voor, zodat er tijdens de klassikale bijeenkomst meer tijd is voor verdieping en oefenen. Maar dan ben je er nog niet! Na de klassikale bijeenkomst ga je namelijk met een aantal praktijkopdrachten aan de slag. Hier leer je verder door te ervaren, te interacteren en te reflecteren. Het liefst samen met je leidinggevende of een collega als buddy!

Duur

De training Interviewtechnieken duurt 1 dag (2 dagdelen).

Studiebelasting

Bij deze training horen voorbereidende theorie & opdrachten. De studiebelasting hiervoor is 8 uur.

Investering

Je betaalt voor de training Interviewtechnieken € 545 (excl. btw).

Let op / attention:

Incompany this training could also be conducted in English. Ask us for possibilities.

Inschrijven

Wil jij jezelf inschrijven voor de training Interviewtechnieken? Kies hieronder het gewenste startmoment en vul vervolgens het inschrijfformulier in.

Na afronding van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

De onderwerpen die tijdens de (online) training interviewtechnieken o.a. aan bod komen zijn:

  • Het VIS-model
  • De LSD-methode
  • De STAR-methode
  • Het gedragsgericht interview
  • Slechtnieuwsgesprekken
  • De AVG
Inschrijven voor de Interviewtechnieken? Direct inschrijven
Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks updates en artikelen over de arbeidsmarkt.