Zo bereid je je voor op je SEU examen

10 april 2019

Kauwgom kauwen, markeerstiften, quizkaartjes maken, concentratie muziek draaien. Er zijn allerlei verschillende tips, tricks en mythes die jou kunnen helpen om te leren voor een examen. Wat is nou de beste manier om jezelf voor te bereiden op jouw SEU examen?

Stil staan en slagen
Een concentratie muziekje op de achtergrond kan natuurlijk nooit kwaad! Daarnaast kan het helpen om een examentraining te doen. Een extra dag waarop je al jouw vragen kunt stellen aan de trainer zodat je beslagen ten ijs komt op jouw SEU examen. Loop nogmaals langs de belangrijke punten uit de Basisopleiding Intercedent. Sta stil bij de behoeften die je nog hebt na de trainingen die je al gevolgd hebt. Wat wil je nog een keer rustig doorlezen en doorlopen om ervoor te zorgen dat je met vlag en wimpel jouw SEU examen haalt?

Leren kan leuk zijn
Uit onderzoek blijkt dat we slechts 10 % onthouden van wat we leren, 20 % van wat we horen, 30 % van wat we zien, 50 % als we zien én horen, 70 % van waar we over praten, 80 % van wat we ervaren en maarliefst 95 % van dat wat we aan anderen leren! Een examentraining zorgt ervoor dat je de kennis die je nodig hebt voor je SEU examen nóg beter onthoudt. Leren is pas echt leuk als je het samen doet!

Examentraining bij artra
artra verzorgt een eendaagse examentraining die jou helpt om vol vertrouwen jouw SEU examen tegemoet te gaan! Lees hier meer over de voorwaarden. Heb jij nog examentips die je met ons wilt delen? Laat het ons weten!

De SEU geeft jou ook tips!  
Op de website van de SEU staan enkele praktisch tips voor tijdens je SEU examen. Benieuwd? www.seu.nl/examens/tips

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!