Zo bereid je je voor op je SEU examen

10 april 2019 2 min
Categorieën: Opleiding & Ontwikkeling, SEU

Kauwgom kauwen, markeerstiften gebruiken, quizkaartjes maken, muziek draaien. Er bestaan allerlei verschillende tips, tricks, feiten en fabels over wat je kan doen je bij het leren voor een examen. Maar wat is nou de beste manier om jezelf voor te bereiden op jouw SEU-examen? Wij geven je 6 tips!

1. Verdeel de stof in stukken

In de avond vóór het examen alle stof erin stampen, dat gaat natuurlijk niet lukken. Je hersenen raken overbelast als het te veel informatie in één keer moeten verwerken. Het werkt veel beter om de stof in stukken op te delen.

2. Maak alle e-learnings

Als je de Basisopleiding Uitzendprofessional online of klassikaal volgt bij artra krijg je toegang tot een online omgeving met daarin verschillende modules. Als je deze maakt, kan je meteen met de stof voor het SEU-examen oefenen. Zo weet je wat er al goed in je hoofd zit en welke onderwerpen nog wat meer aandacht nodig hebben.

3. Probeer het anderen uit te leggen

Wist je dat je lesstof het best onthoud als je het kan uitleggen aan anderen? Daarnaast weet je dat je de stof goed kent als je het aan een ander kan vertellen. Maar ook dat je nog even goed moet leren als dat niet lukt.

4. Test jezelf!

Een leuke manier om met de stof bezig te blijven is door flashcards te gebruiken. Zo weet je ook meteen of je klaar bent voor het SEU-examen. Bij de Basisopleiding Uitzendprofessional hoef je die niet zelf te maken: je krijgt ze cadeau als je de opleiding volgt. Tip: neem de cards door met collega’s! Weten zij eigenlijk nog wel hoe het ook al weer zat met de uitzend-cao of de driehoeksverhouding?

5. Volg een examentraining

Wil je nog wat extra voorbereiding? Volg dan eens een examentraining. Dit is een extra dag waarop je al jouw vragen kunt stellen aan een trainer, zodat je goed beslagen ten ijs komt op jouw SEU-examen. Loop nogmaals langs de belangrijke punten uit de stof. Sta stil bij de vragen die je nog hebt na het leren en de trainingen die je al gevolgd hebt. Welke onderwerpen hebben nog wat meer aandacht nodig, zodat jij het SEU-examen haalt? Een examentraining zorgt ervoor dat je de kennis die je nodig hebt voor je SEU examen nóg beter onthoudt.

6. Neem de tips van de SEU door

Naast het leren van de stof is het ook belangrijk om je voor te bereiden op de toetsmethode van het SEU. Wat mag je bijvoorbeeld tijdens het examen bij je houden? Op welke manier moet je antwoord geven? Op de website van de SEU staan een aantal praktische tips voor tijdens het examen.

Examentraining bij artra

artra verzorgt een eendaagse examentraining die jou helpt om vol vertrouwen jouw SEU examen tegemoet te gaan. Heb jij nog examentips die je met ons wilt delen? Laat het ons vooral weten.

Wil je meer informatie?

Klik hier voor meer informatie over de examentraining voor het SEU-examen bij artra.

Meer informatie

>