Vijf verrassende e-learnings die je bij artra kunt volgen

Marco Hendrikse 24 december 2021 3 min
Categorieën: Opleiding & Ontwikkeling, artra nieuws

Artra, dat is toch die club waar ze uitzendprofessionals opleiden? Waar je de Basisopleiding kunt volgen om vervolgens te slagen voor je SEU-examen? Over het algemeen is wel bekend wat artra doet: Het opleiden en trainen van uitzend- en backofficeprofessionals. Professionals voorzien van kennis van wet- en regelgeving en vaardigheden op het gebied van (bijvoorbeeld) recruitment en sales.

Klopt! Toch doet artra nog veel meer. Bij artra willen we professionals ondersteunen in iedere fase van de loopbaan. En hebben we aandacht voor werkgeluk en vitaliteit. Immers, professionals die goed in hun vel zitten zorgen voor tevreden klanten en blije uitzendkrachten. Dat betekent dat we ook aandacht hebben voor het welzijn van medewerkers. En dat is veel minder bekend.

Vijf verrassende e-learnings

In dit kader presenteren we hier de vijf meest verrassende e-learnings die je bij artra of ‘zusje’ Academy for Recruitment kunt volgen.

 1. Preventie en omgaan met verzuim

  Als je medewerkers begeleid bij ziekte en binnen de organisatie aanspreekpunt bent voor ziekteverzuim en re-integratie, dan is deze e-learning echt iets voor jou. Naast aandacht voor relevante wet- en regelgeving biedt deze e-learning je praktische handvatten om effectief verzuim te voorkomen en beheersen. Dat draagt zeker bij aan het welzijn van medewerkers.

 2. Omgaan met pesten op de werkvloer

  Pesten of aanverwant gedrag heeft ernstige gevolgen op de werkvloer. Medewerkers die gepest worden verzuimen jaarlijks gemiddeld 7 dagen meer dan medewerkers die niet gepast worden. Pestgedrag heeft dus een enorme impact op de werkvloer. Direct en indirect. Dat wil je dus herkennen en voorkomen. Hoe je dat doet leer je in deze e-elearning.

 3. Offboarding

  Van onboarding weten we nu wel dat het belangrijk is, maar offboarding? Als je deze e-learning gevolgd dan besef je hoeveel een goede offboarding oplevert (zoals ambassadeurs voor het leven). Bovendien heb je meteen nog eens een herhaling van de relevante regelgeving en alles op een rij wat je moet regelen bij het vertrek van een medewerker. En je krijgt tips voor het voeren van een exitgesprek, dat echt iets oplevert.

 4. Timemanagement

  In de recent gepubliceerde Sectoranalyse duurzame inzetbaarheid uitzendbranche geven uitzendwerkgevers aan dat zij werkdruk als voornaamste knelpunt zien. “Men is steeds ad hoc bezig in een dynamische omgeving. Het werk is nooit af, want er ligt meteen al weer een nieuwe klus.” Met andere woorden, uitzendprofessionals moeten goed plannen en slim met hun tijd omgaan. Leidinggevenden moeten hen daarbij begeleiden. De e-learning Timemanagement is dan zeer geschikt om te volgen. Gegarandeerd dat je de tijd die je nodig hebt om deze e-learning te volgen binnen de kortste keren ‘terugverdient’.

 5. Omgaan met agressie op de werkvloer

  Nog een e-learning in het kader van grensoverschrijdend gedrag. Menig intercedent zal het herkennen, een boze of zelfs agressieve klant of uitzendkracht. Zeker niet bevorderlijk voor het welzijn van de intercedent. Als je de juiste tools hebt om met agressie om te gaan sta je sterker. Deze e-learning is voor iedereen een aanrader.

Aan deze e-learnings dacht je niet toch? Terwijl ze dus wel, stuk voor stuk, van toegevoegde waarde zijn voor managers en uitzendprofessionals. Doe er je voordeel mee.

>