Nieuwe aanwinsten door corona in het recruitmentwoordenboek?

Ellen van Hierden 28 januari 2021 2 min
Categorie: Recruitment

In 2020 hebben we op allerlei manieren kennisgemaakt met corona. Met name op taalgebied hebben we de Dikke van Dale fors mogen uitbreiden.

Coronabonus

Zo kennen we het coronakapsel (uitgroei en woeste bos met krullen), coronakilo’s (je krijgt toch minder beweging), coronadip en torenconcerten. De coronahoesters worden argwanend aangekeken. Denk ook even aan het zorgapplaus, de anderehalvemetereconomie, coronahamsteren, coronaopstand, ellebooghoesten, de besmettingscurve en zwaaibezoek. Er is hoestschaamte, en ja, veel mensen zijn coronamoe of hebben coronastress.

Coronarecruitment

Ook de recruiters hebben zich opnieuw mogen uitvinden. We kunnen elkaar niet meer live ‘in de poppetjes kijken’, maar Teamen en Zoomen er lustig op los of we zitten met elkaar in Google Hangouts of iChair. Vacatures werden in maart als een razende Roeland ingetrokken, maar inmiddels kende december 2020 weer een heuse piek. Never a dull moment zullen we maar zeggen.

Lees ook: Dit zijn de top 5 vaardigheden die recruiters in 2020 aan hún cv toevoegden

Online trainingen

Online recruiters trainen was voor ons in maart nog wennen. Door de lockdown trainen we inmiddels vooral online of via e-learning. We merken dat we tijdens deze trainingen vooral heel gericht en effectief bezig zijn. Praatjes pot komen minder voor. Deze week hadden we een intervisie gepland en tijdens deze sessie kwam het woord ‘coronabonus’ oppoppen. Mensen die alleen van baan willen veranderen als ze een coronabonus krijgen. Ik ga het Nederlands Taalgenootschap denk ik maar bellen. Weer een ‘aanwinst’ voor de Dikke van Dale.

Mensen geven vorm en inhoud aan een organisatie, en omgekeerd geeft werk mensen richting en inhoud. Dat is waar Ellen van Hierden, directeur van de Academy for Recruitment en artra, in gelooft. Ellen blogt regelmatig over alles wat haar bezighoudt in de branche. 

>