Loondoorbetaling zieke AOW‘er gaat naar 6 weken

Marco Hendrikse 7 februari 2023 1 min
Categorie: Wet & Regelgeving

De Wet Werken na de AOW-gerechtigde leeftijd wijzigt. De periode van loondoorbetaling bij ziekte voor werknemers met AOW gaat naar 6 weken. Nu moet de werkgever nog 13 weken het loon doorbetalen van een zieke AOW’er.

Per 1 juli 2023 veranderen de regels rondom het doorbetalen van het loon van zieke AOW’ers. Als momenteel een AOW’er in dienst van een werkgever ziek wordt, moet de werkgever het loon 13 weken doorbetalen. Die periode van loondoorbetaling wordt per 1 juli 2023 verkort naar 6 weken.

Overgangsrecht

Wel geldt het volgende overgangsrecht:

  • Als de AOW’er al ziek is vóór 1 juli 2023, dan blijft de doorbetalingsperiode van dertien weken gelden. Alleen voor medewerkers die op of na die datum ziek worden, wordt de periode van loondoorbetaling teruggebracht naar zes weken.
  • Ziekteperiodes waar minder dan vier weken tussen zitten, worden gezien als een ziekteperiode. Dus als een medewerker ziek is voor de nieuwe regel op 1 juli 2023 ingaat, en herstelt de medewerker vervolgens binnen dertien weken en is hij of zij daarna binnen vier weken opnieuw ziek? Dan moet het loon 13 weken doorbetaald worden.
>