Carrièreswitch: van bloemen naar recruitment

Denise Brijan 16 april 2020 3 min
Categorie: Interview

Deelnemers van de opleiding WordRecruiter komen uit allerlei windstreken. Soms uit heel andere branches. Zo was Armando Paoloni jarenlang werkzaam in de bloemenbusiness. Waarom koos hij toch voor de switch naar het recruitmentvak? Wij vroegen Armando het hemd van het lijf over zijn carrièreswitch, het recruiter zijn en hoe hij de opleiding ervaren heeft.

Je deed, voor je recruiter bent geworden, heel ander werk. Wat deed je besluiten een carrièreswitch te maken?

“Eigenlijk ben ik daar ingerold, na de verkoop van mijn bloemenexportbedrijf ben ik gevraagd om de commerciële kant van een recruitmentbedrijf te gaan doen. Iets wat ik met veel plezier heb gedaan.”

Waarom heb je ervoor gekozen om recruiter te worden? Wat sprak je aan in het vak? 

“Tijdens het de periode waar ik voor het recruitmentbedrijf aan het werk was, kwam ik erachter dat het vak me wel heel goed ligt. Ik had zelfs een aantal ideeën over hoe het nog beter kon. Maar die vonden daar geen gehoor.”

Hoe ben je bij de opleiding WordRecruiter van AFR terechtgekomen?

“Via mijn netwerk werd ik gewezen op deze opleiding.”

Hoe heb je de opleiding ervaren?

“Ik heb de opleiding als zeer professioneel ervaren en een mooie bijkomstigheid is het gemêleerde gezelschap van mensen die de opleiding deed.”

Welke module vond je het interessantst en waarom?

“De module Interviewtechnieken was voor mij het meest interessant, omdat dit weer net even een andere insteek is als een verkoopgesprek. Je moet de USP’s van de kandidaat naar boven zien te krijgen zodat je deze USP’s kunt gebruiken bij je klant om de kandidaat geplaatst te krijgen.”

Wat doe je nu?

“Ik ben nu zelfstandig en heb een goed lopend bedrijf in detachering van Salarisadministrateurs en financials in Noordwijk.”

Zijn er bepaalde dingen die je hebt geleerd die je in de praktijk regelmatig tegenkomt? 

“Het pitchen is daar een mooi voorbeeld van, omdat het aantal en de duur van persoonlijke contacten afneemt. Door alle technieken die we tegenwoordig hebben is het zaak om altijd en overal een kort en bondige pitch paraat te hebben die mensen weet te boeien en die men niet vergeet.”

Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen van een recruiter?

“Als recruiter moet je volhardend zijn om en het verschil kunnen maken. Je levert een oplossing, waar zowel de kandidaat als de klant tevreden mee moeten zijn.”

Zijn er vaardigheden vanuit je ervaring in andere beroepen die je als recruiter toe kan passen?

“Ja, want recruitment is bovenal een people business, dus netwerken is heel belangrijk. En natuurlijk – maar dat geldt overal – kom je afspraken na.”

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

“Dit is de lastigste vraag van allemaal, als de veranderingen in de arbeidsmarkt en wetgeving zaken niet onnodig complex maken verwacht ik wel dat AP Network dan een heel stuk gegroeid. We hebben nu een autonome groei van dubbele cijfers die gezond is en te beheersen.”

Armando was een van de vele markante personen die deel hebben genomen aan WordRecruiter. Lees ook ons interview met Meredith, een deelnemer die vanuit Saoedi Arabië speciaal naar Nederland vliegt om de opleiding te volgen.

>