48620 minuten

Ellen van Hierden 17 september 2019 2 min
Categorie: Uitzend-cao

Vanaf 2020 maar 1 uitzend-cao!

Jippiejajee! Ruim 1 jaar geleden werd bekend dat we van 2 uitzendcao’s (de NBBU & ABU) terug gingen naar ‘slechts’ 1 cao voor uitzendkrachten. Super! Geen dubbele trainingen, geen verschillend trainingsmateriaal, oefeningen of aparte app’s meer. Het kan niet beter!

Kanniewachten

En dat moesten we dus wel. De aanloop naar de nieuwe cao ging niet bepaald over rozen. Iedere twee maanden keken we weer reikhalzend uit naar een snipper informatie. Wordt het makkelijker, wordt het een simpele samenvoeging van ABU en NBBU? Begin 2019 werden wij door Maurice Rojer van de ABU ruw wakker geschud. ‘Bereid jezelf maar voor op een geheel nieuwe cao voor uitzendkrachten’. En dat hebben we geweten.

Een nieuwe uitzend-cao is nog niet zo simpel

Inmiddels zijn we 145.860 koppen koffie, 48.620 ontwikkelminuten, met in totaal 4 professionals verder. Even rekenen: dat zijn ruim 810 uren, 101 werkdagen, 20 volle werkweken. Want niet alleen hebben we ons mogen buigen over de cao voor uitzendkrachten, maar ook is de wet arbeidsmarkt in balans (de WAB) een feit. Het snappen is 1, maar het vertalen naar lesmateriaal is de kunst!

‘The proof…

…of the pudding is in the eating’ zoals Engelsen dat zo mooi zeggen. In de afgelopen jaren hebben we de slagingspercentages van onze opleidingen en trainingen enorm verbeterd. We hebben het ‘flipped classroom’ principe geïntroduceerd en bieden onze klanten verschillende interactieve werkvormen en app’s aan. We maken verkorte werkboeken, uitgebreide lesboeken, e-learnings voor zowel uitzenders als detacheerders en geven gespecialiseerde trainingen, masterclasses en updates aan onze klanten. En we doen dat niet alleen in het Nederlands maar ook volledig in het Pools. Maar zijn we geslaagd?

Januari 2020

Eind januari 2020 laat ik het je weten! Want we starten al op 1 oktober 2019 met het opleiden van jouw medewerkers met ons nieuwe lesmateriaal. De doelstelling is dat we in januari 2020 al de eerste geslaagden mogen feliciteren. Wij zijn er meer dan klaar voor! Jullie ook?

De nieuwe uitzend-cao

Wil je meer weten over de nieuwe-cao of de WAB? Bekijk dan de volgende pagina.
WAB & CAO

Ellen van Hierden, directeur van artra en de Academy for Recruitment en initiatiefnemer van keesz. Ellen houdt van werk en met name van flexwerk. Zij is nieuwsgierig naar ontwikkelingen binnen de flexbranche en bericht hier graag over!

>