4 voorbeelden van inspirerende detacheerders op een rij

Mandy Bakker 2 mei 2024 3 min
Categorie: Detachering

Wat is het geheim achter de groei van vele detacheerders? De rol van een detacheerder kun je vergelijken met dat van een werkgever. Goed werkgeverschap kent vele voordelen. Dit zorgt voor meer betrokken en tevreden uitleners.

Over het algemeen blijven gedetacheerden voor een langere periode bij de detacheerder. Een belangrijk kenmerk is dat detacheerders ook meer investeren in hun uitleners. Dat kan oplopen tot 10 procent van de brutoloonsom.

Maar hoe pakken ze dat aan? In dit artikel delen we een aantal voorbeelden van detacheerders ter inspiratie.

Linden IT heeft een eigen academy

Enkele detacheerders zijn zelfs in 2021 uitgeroepen tot de beste detacheerders in hun branche. Een aantal daarvan lichten we uit. Linden IT levert ICT professionals en hoort zeker in dit rijtje thuis. In 2022 groeide het aantal IT-professionals dat voor het bureau werkt met 50 procent. Ze zetten met een eigen academy sterk in op de ontwikkeling van uitleners. En dat is een flinke investering. Naast afgestudeerden werft Linden-IT ook zij-instromers. Via een eigen academy leiden ze de zij-instromers op voor één van de vijf krapteberoepen in de ICT. Denk maar aan helpdeskmedewerkers, applicatiebeheerders en programmeurs.

Ze bieden hun uitleners volop kansen om te groeien. Lees hier de volledige case van Linden IT op de site van Flexmarkt.

Haselhoff gaat voor een goede eerste indruk

Haselhoff Groep is een detacheerder en bestaat 38 jaar. Dat is een knappe prestatie. Nog steeds draait het bij hen echt om het persoonlijke contact tussen de opdrachtgever en de kandidaat. Dat persoonlijke contact houdt ook niet op na de plaatsing. Met een helder onboardings- en coachingstraject zorgt detacheerder Haselhoff voor een warm welkom.

Hoe zorg je voor een goede eerste indruk? Ontdek zeven tips voor een goede onboarding.

Humanoids speelt in op de arbeidsmarkt

Een ander belangrijk aspect van het succes van detacheerders is hun vermogen om snel en flexibel te reageren op veranderende omstandigheden. Sinds 2021 is Humanoids gestart met het aanbieden van Java-developers aan hun bestaande en nieuwe klanten.

Zo heeft Humanoids goed gekeken naar de vraag op de arbeidsmarkt en een specifiek Java-programma toegevoegd aan de dienstverlening.

Coaching

Humanoids blijft Java developers tijdens de opdracht ondersteunen en biedt hen één dag in de week een verdiepend programma aan van trainingen en masterclasses.

Yacht gaat voor duurzaamheid

Yacht scoort een nominatie met de inzet voor een betere wereld. Kun je IT inzetten voor een betere wereld? Met een slim algoritme dat voorspelt of dieren schade veroorzaken aan het spoor. Of een software voor een scanner die 3D-foto’s maakt van celweefsels, zodat medische specialisten een betere diagnose kunnen stellen. De specialisten zetten zich samen daarvoor in en daar hoort natuurlijk de nodig kennis en specialisatie bij. Bij Yacht krijgen zowel juniors als seniors uiteenlopende opleidingsprogramma’s aangeboden om te investeren in de (persoonlijke) ontwikkeling. Denk daarbij ook aan cursussen of trainingen voor bijvoorbeeld soft skills. Ze kijken echt naar wat het individu nodig heeft.

Detacheerders zijn de werkgevers van de toekomst

Kortom, goed werkgeverschap maakt echt het verschil. Bij detacheerders staat het persoonlijke contact met de uitleners centraal en de ontwikkeling. Ken jij nog meer inspirerende voorbeelden?

Wil jij investeren in het kennisbehoud? Leestip! 6 tips voor het vergroten van kennisbehoud

>