Hoe kunnen we helpen?

WOBOT (Wet Onderscheid Bepaalde en Onbepaalde Tijd)

Betekenis van WOBOT

De Wet Onderscheid Bepaalde en Onbepaalde tijd is een wet om discriminatie tussen arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd en onbepaalde tijd tegen te gaan. De WOBOT is in 2002 in werking getreden. Overigens mogen medewerkers met een vast en tijdelijk arbeidscontract wel verschillend behandeld worden, mits daar een objectieve rechtvaardiging voor is.

Op de site van het College voor de Rechten van de Mens worden de uitzonderingen die het maken van onderscheid onder bepaalde voorwaarden toestaan, beschreven. 

WOBOT niet van toepassing op uitzendkrachten

Deze wet is niet van toepassing op de uitzendovereenkomst, omdat er vanuit de WAADI verschil mag worden gemaakt in arbeidsvoorwaarden tussen flexwerkers en vaste medewerkers. 

De volledige tekst van de WOBOT kun je hier vinden

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie over dit onderwerp?

Meer informatie
Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op de pagina’s van het kenniscentrum (begrippen). Door deze pagina’s te raadplegen stem je in met deze disclaimer. Deze website is een uitgave van artra. Wij stellen gegevens op deze pagina’s alleen beschikbaar met als doel het verstrekken van informatie. Ondanks de zorg waarmee de inhoud van deze pagina’s is samengesteld, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist is. Daarom kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina’s. Artra aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor enige schade, van welke aard ook, welke het directe of indirecte gevolg is van handelingen en/of beslissingen die geheel of gedeeltelijk zijn gebaseerd op de informatie die op deze pagina’s (begrippen) is samengebracht. Onder informatie zoals bedoeld in deze disclaimer dient ook te worden verstaan informatie verkregen via op deze pagina’s opgenomen hyperlinks naar andere websites.

>

Om te vieren dat wij dit jaar weer meer dan tienduizend uitzendprofessionals en recruiters hebben geholpen in iedere fase van hun loopbaan, ontvang je van 1 t/m 31 december 5% korting op alle trainingen en opleidingen. Vul kortingscode “december5” in op de laatste stap van het inschrijfformulier. 

Bekijk de actievoorwaarden: