fbpx

No-risk polis

Blijf op de hoogte via 

Betekenis van No-risk polis

De No-risk polis is een regeling die stimuleert dat werkgevers gedeeltelijk arbeidsgeschikten in dienst nemen of houden. Door gebruikmaking van de no-riskpolis moet niet de werkgever, maar het UWV het loon doorbetalen tijdens ziekte van werknemers uit de doelgroep van de banenafspraak.

Dit zijn mensen die door hun arbeidsbeperking niet zelf het wettelijk minimumloon kunnen verdienen. O.a. mensen in de ZW, WIA en de Wajong. De No-risk polis geldt voor een periode van 5 jaar.

Een werkgever hoeft de no-risk polis niet van tevoren aan te vragen voor een werknemer. Op het moment dat een werknemer ziek wordt, geeft de werkgever op het formulier aan dat voor hem de no-risk polis geldt. Het UWV beoordeelt dan of hij op basis van de voorwaarden van de no-risk polis een Ziektewet-uitkering krijgt.

De No-risk polis wordt ook wel looncompensatie bij ziekte genoemd.

Downloads

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie over dit onderwerp? Volg dan de basisopleiding uitzendprofessional.

Verwante termen en synoniemen:

Relevante opleidingen van artra

Zakelijk schrijven

Een goede zakelijke e-mail, die ook nog bondig, prettig leesbaar en klantgericht is, levert je veel op. Je krijgt minder vragen over onduidelijkheden of juist

Lees verder »

Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op de pagina’s van het kenniscentrum (begrippen). Door deze pagina’s te raadplegen stem je in met deze disclaimer.
Deze website is een uitgave van arta. Wij stellen gegevens op deze pagina’s alleen beschikbaar met als doel het verstrekken van informatie. Ondanks de zorg waarmee de inhoud van deze pagina’s is samengesteld, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist is. Daarom kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina’s. Artra aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor enige schade, van welke aard ook, welke het directe of indirecte gevolg is van handelingen en/of beslissingen die geheel of gedeeltelijk zijn gebaseerd op de informatie die op deze pagina’s (begrippen) is samengebracht. Onder informatie zoals bedoeld in deze disclaimer dient ook te worden verstaan informatie verkregen via op deze pagina’s opgenomen hyperlinks naar andere websites.

Wil jij op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks updates en artikelen over de arbeidsmarkt.