Hoe kunnen we helpen?

Naturapolis ZVW

Betekenis van Naturapolis ZVW

Een naturapolis is een vorm van een zorgverzekering. Bij een naturapolis betaalt jouw zorgverzekeraar direct de zorgkosten, maar alleen van zorgverleners waarmee je verzekeraar een contract heeft. Ga je naar een ongecontracteerde zorgverlener, dan moet meestal een deel van de rekening zelf worden betaald.

Nadeel van de naturapolis is dat je alléén gebruik mag maken van zorgaanbieders waarmee je verzekeraar afspraken heeft gemaakt. Wanneer je naar een niet-aangesloten zorgaanbieder gaat, dan krijg je een stuk minder vergoed: meestal maar 50 tot 80 procent van de oorspronkelijke vergoeding.

Het tegenovergestelde van de naturapolis is de restitutiepolis. Bij een restitutiepolis kies je zelf je zorgaanbieders, maar betaal je wel eerst de rekening zelf. Pas hierna declareer je de zorgkosten bij je zorgverzekering.

Het voordeel van een naturapolis is dat het vaak een goedkope zorgverzekering is in vergelijking tot de restitutiepolis. Dit komt door de contracten die de verzekeraar heeft afgesloten. Ook hoef je vaak geen rekeningen voor te schieten.

Nog niet genoeg geleerd?

Nog niet genoeg geleerd?

Kijk verder in ons kenniscentrum of hier nog meer tussen staat

Meer informatie

Verwante termen en synoniemen:

Restitutiepolis ZVW | ZVW

Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op de pagina’s van het kenniscentrum (begrippen). Door deze pagina’s te raadplegen stem je in met deze disclaimer. Deze website is een uitgave van artra. Wij stellen gegevens op deze pagina’s alleen beschikbaar met als doel het verstrekken van informatie. Ondanks de zorg waarmee de inhoud van deze pagina’s is samengesteld, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist is. Daarom kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina’s. artra aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor enige schade, van welke aard ook, welke het directe of indirecte gevolg is van handelingen en/of beslissingen die geheel of gedeeltelijk zijn gebaseerd op de informatie die op deze pagina’s (begrippen) is samengebracht. Onder informatie zoals bedoeld in deze disclaimer dient ook te worden verstaan informatie verkregen via op deze pagina’s opgenomen hyperlinks naar andere websites.

>