Hoe kunnen we helpen?

LMS Learning Management System

Betekenis Learning Management System

Een leermanagement systeem of LMS is een online leerplatform voor medewerkers, gericht op het perspectief van de eigen organisatie. De inhoud wordt dan ook beheerd door het eigen bedrijf. Zie het als een databank met online en soms geplande offline lessen die de medewerker dient te volgen. Het systeem faciliteert en registreert de behaalde resultaten, welke ter ondersteuning kunnen dienen van het functioneringsgesprek met de medewerker.

Een LMS wordt door sommigen als verouderd bestempeld, omdat medewerkers geen invloed hebben op de inhoud van het LMS, veelal geen zaken kunnen delen met collega’s en het een wat traditioneler, gesloten omgeving betreft. Men spreekt wel van een aanvulling op een LMS wanneer het begrip LXP oftewel Learning Experience Platform genoemd wordt.

Wil jij graag opleidingsadvies of heb je een vraag?

Nog niet genoeg geleerd?

Nog niet genoeg geleerd?

Kijk verder in ons kenniscentrum of hier nog meer tussen staat

Meer informatie

Verwante termen en synoniemen:

LXP

Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op de pagina’s van het kenniscentrum (begrippen). Door deze pagina’s te raadplegen stem je in met deze disclaimer. Deze website is een uitgave van artra. Wij stellen gegevens op deze pagina’s alleen beschikbaar met als doel het verstrekken van informatie. Ondanks de zorg waarmee de inhoud van deze pagina’s is samengesteld, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist is. Daarom kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina’s. artra aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor enige schade, van welke aard ook, welke het directe of indirecte gevolg is van handelingen en/of beslissingen die geheel of gedeeltelijk zijn gebaseerd op de informatie die op deze pagina’s (begrippen) is samengebracht. Onder informatie zoals bedoeld in deze disclaimer dient ook te worden verstaan informatie verkregen via op deze pagina’s opgenomen hyperlinks naar andere websites.

>