Hoe kunnen we helpen?

G-rekening (Geblokkeerde bankrekening)

Betekenis van G-rekening

Een G-rekening is een geblokkeerde rekening die de flexonderneming beschikbaar kan stellen voor de opdrachtgever. Hier kan de opdrachtgever een deel van de factuur op storten voor het afdragen van de loonbelasting en premies sociale verzekeringen.

Alleen de Belastingdienst heeft toegang tot deze rekening. Hierdoor kan de opdrachtgever het risico op aansprakelijkheid voor deze afdrachten op grond van de Wet Keten en Inlenersaansprakelijkheid beperken. De G-rekening bevat altijd de cijfers 099 op de 3 posities direct na de uit 4 letters bestaande bankcode. 

Kijk voor meer informatie over de g-rekening op de website van de Belastingdienst.

Word gebruikt in

Dit begrip komt voornamelijk voor bij flexondernemingen in het kader van belastingen. 

Nog niet genoeg geleerd?

Nog niet genoeg geleerd?

Kijk in ons opleidings- trainingsaanbod, en blijf je ontwikkelen.

Meer informatie

Verwante termen en synoniemen:

inlener | inlenersaanprakelijkheid 

Disclaimer

Het onderstaande is van toepassing op de pagina’s van het kenniscentrum (begrippen). Door deze pagina’s te raadplegen stem je in met deze disclaimer. Deze website is een uitgave van artra. Wij stellen gegevens op deze pagina’s alleen beschikbaar met als doel het verstrekken van informatie. Ondanks de zorg waarmee de inhoud van deze pagina’s is samengesteld, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist is. Daarom kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina’s. artra aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor enige schade, van welke aard ook, welke het directe of indirecte gevolg is van handelingen en/of beslissingen die geheel of gedeeltelijk zijn gebaseerd op de informatie die op deze pagina’s (begrippen) is samengebracht. Onder informatie zoals bedoeld in deze disclaimer dient ook te worden verstaan informatie verkregen via op deze pagina’s opgenomen hyperlinks naar andere websites.

>