Bedrijfskunde en Management

Post hbo-opleiding Bedrijfskunde & Management

De post-hbo opleiding Bedrijfskunde en Management is dé opleiding voor jou als (aankomend) manager in de flexbranche!

Deze opleiding voor arbeidsmarktprofessionals biedt een boeiende mix tussen theorie en praktijk. Tijdens deze opleiding leer je de wijze waarop je strategie kunt bepalen, alle financiële aspecten van jouw vak, het maken van een goed marketingplan en hoe medewerkers te motiveren.

Typische intercedent

Bedrijfskunde en Management voor de flexbranche

De post-hbo opleiding Bedrijfskunde en management voor arbeidsmarktprofessionals is speciaal ontwikkeld voor medewerkers met een (vestigings)managementfunctie. 

Als (vestigings)manager neem je een belangrijke plaats in binnen jouw organisatie. Jij bent de schakel tussen directie/managementteam en jouw teamleden. Als manager loop je tegen verschillende vraagstukken aan. Deze vraagstukken kunnen betrekking hebben op het volgende: 

 • Hoe vertaal je de missie/visie van de uitzendorganisatie naar jouw vestiging of afdeling? 
 • Hoe maak je de toegevoegde waarde van jouw vestiging of afdeling zichtbaar? 
 • Hoe geef je sturing aan het realiseren van de belangrijkste doelstelling
 • Hoe houd je inzicht in het rendement
 • Hoe zorg je ervoor dat je je teamleden zo optimaal mogelijk inzet?
Image

Opleidingsbrochure

Download de brochure om meer te ontdekken over de opleiding Bedrijfskunde en Management.

Download de brochure

De modules van Bedrijfskunde en Management

Na afronding van de opleiding Bedrijfskunde en Management heb je een breed en grondig inzicht in de belangrijkste thema’s waar jij mee te maken krijgt als (aankomend) manager: jouw eigen kwaliteiten (en valkuilen), de wijze waarop je strategie kunt bepalen, alle financiële aspecten van jouw vak, het maken van een goed marketingplan en hoe medewerkers te motiveren. Je hebt niet alleen je managementkwaliteiten vergroot, maar ook veel concrete tools ontvangen waarmee je direct aan de slag kunt.

De opleiding is zeer praktijkgericht. Dit doen we door gedurende de hele opleiding de theorie te vertalen naar een concreet plan voor jouw vestiging. Je wordt begeleid door deskundige en praktijkgerichte trainers uit het vak. De post-hbo Bedrijfskunde en Management bestaat uit de volgende twee modules:

In deze module maak je kennis met vier kennisonderdelen die van belang zijn voor de functie van vestigings- of afdelingsmanager, namelijk: organisatiekunde, financiën, HRM en marketing. De theorie vertaal je direct naar je eigen praktijk. Zo werk je gedurende module 1 aan een vestigingsplan (jaarplan). De module bestaat uit vijf onderdelen:

 1. Vestigingsplan en intervisie
 2. Management & Organisatie
 3. Management & Financiën
 4. Management & Marketing
 5. Management & HRM

Daarnaast leer je jouw eigen kwaliteiten en valkuilen kennen en kan je deze vertalen naar jou beste manier van studeren.

Waar module 1 meer gericht is op de theorie, is module 2 vooral praktisch van aard. Je focust tijdens deze module op de uitdagingen van een vestiging: hoe kan jij als manager en hoe kunnen jouw teamleden excelleren? Je leert om op een commerciële en effectieve wijze jouw team aan te sturen.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens deze module zijn onder andere:

 • coachend leidinggeven;
 • de kwaliteiten van teamleden optimaal benutten;
 • effectief feedback geven en ontvangen;
 • commercieel coachen;
 • het voeren van verschillende gesprekken (tweegesprek, slecht nieuws, plannings- en functioneringsgesprek).

Je gaat concreet aan de slag met het uitwerken en presenteren van een twee-kwartalenplan (teamsprint). Als input voor dit plan maak je gebruik van het vestigingsplan (jaarplan) uit module 1.

Doelstellingen

 • Je ontwikkelt je op het gebied van persoonlijk leiderschap. 
 • Je bent in staat om persoonlijke doelen te stellen, vestigingsdoelen te formuleren en te vertalen in een concreet jaarplan.
 • Je bent in staat om, naast kwantitatieve doelstellingen, ook kwalitatieve doelstellingen te formuleren en te vertalen naar jouw praktijk.
 • Je kunt op verschillende manieren tegen problemen aankijken en maakt kennis met diverse invalshoeken vanuit verschillende vakgebieden. 
 • Je weet hoe leiderschap zich verhoudt tot onderwerpen als Management & Organisatie, Financiën, Marketing en HRM.
 • Je ontwikkelt je tot gesprekspartner van het hoger management en als gesprekspartner van klanten.
 • Je krijgt inzicht in de dynamiek van het team en bent in staat om in te schatten welke aanpak het beste werkt bij de aansturing van jouw team.

Resultaat

Tijdens de opleiding leer je om op een andere, bredere manier kijken naar je eigen organisatie. Het resultaat van deze opleiding is dat je dankzij de theoretische kennis die je hebt opgedaan, beter in staat bent om beslissingen van directie/management te doorgronden, te begrijpen en te vertalen naar jouw team. Je werkt niet alleen aan je hard-skills zoals marketing en financiële doelen, maar je gaat ook aan de slag met het motiveren van jouw team. Dit alles resulteert in beter management, maar wel op jouw eigen manier. Een manier die past bij jouw karakter en persoonlijkheid. 

Praktische informatie

Deze opleiding is geschikt voor een senior medewerker met ambitie richting een leidinggevende positie of net gestart in een leidinggevende functie.

De toelatingseisen

Je kunt instromen als je in het bezit bent van een diploma Uitzendmedewerker (SEU) of gelijkwaardig. Hbo werk- en denkniveau en een goede beheersing van de Nederlandse taal is van belang.

Vrijstelling

Heb je niet langer dan twee jaar geleden, via artra, de training Middle Management Arbeidsmarkt of Vestigingsmanagement afgerond én wil je een post-hbo diploma? Volg dan de module die ontbreekt en je hebt het diploma in the pocket!

Tijdsbesteding

Module 1: Middle Management

Deze module neemt 9 maanden in beslag. Het eerste onderdeel bestaat uit twee college-avonden. De volgende vier onderdelen bestaan uit ieder drie college-avonden. De studiebelasting zal afhankelijk zijn van jouw achtergrond. Houd rekening met 12 studie-uren per week, inclusief 3 uur per college. Module 1 wordt afgesloten met een slotdag. Daarnaast maak je een vestigingsplan en stel je jouw persoonlijke afstudeerdocument op.

Module 2: Vestigingsmanagement

Deze module neemt 3 maanden in beslag en bestaat uit in totaal vier lesdagen. Houd per lesdag rekening met de voorbereiding van de praktijkopdrachten en het opstellen van het twee-kwartalenplan (teamsprint).

Toetsing

Module 1: Om te kunnen slagen voor de module Middle Management haal je een voldoende voor alle vier de online tentamens en voor je afstudeerdocument en vestigingsplan. Daarnaast geldt er een aanwezigheidsplicht van 80% voor de collega-avonden.

Module 2: Om te kunnen slagen voor de module Vestigingsmanagment haal je minimaal een 6 voor je eindpresentatie. Daarnaast geldt dat je minimaal voor 80% aanwezig bent geweest tijdens de lesbijeenkomsten.

Studiebelasting

De studiebelasting zal afhankelijk zijn van jouw achtergrond en werkervaring. Naast de lesdagen is de studiebelasting 8-12 uren per week. 

Accreditatie en diploma

Vanuit iedere module ontvang je, bij voldoende resultaat, een certificaat. Ben je zowel geslaagd voor module 1 (Middle Management Arbeidsmarkt) als module 2 (Vestigingsmanagement), dan kom je in aanmerking voor het erkende post-hbo diploma Bedrijfskunde en Management. Dit diploma wordt afgegeven door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Je wordt tevens geregistreerd in het abituriëntenregister van het CPION. Een diploma waarmee je binnen de flexbranche een kickstart maakt!

Wat kan je verwachten?​

Deze opleiding bereidt je voor op jouw rol als manager. Je leert onder andere hoe je een vestigingsplan opstelt en deze implementeert. Daarnaast besteden wij in de opleiding aandacht aan diverse theorieën en hoe je deze vertaalt naar jouw eigen praktijk. Ook ontwikkel je verschillende vaardigheden die nodig zijn om een succesvolle en resultaatgerichte manager te zijn.

Inschrijven


Schrijf je in voor de opleiding Middle Management Arbeidsmarkt en geef in het inschrijvingsformulier aan dat je de post hbo-opleiding wilt volgen. Een van onze medewerkers neemt dan contact met je op om de opleidingsdata in te plannen.

Schrijf je in

Investering


De post hbo-opleiding bestaat uit de modules Middle Management Arbeidsmarkt (€ 3.250) en Vestigingsmanagement (€ 2.095). Je kunt beide modules separaat afnemen, maar neem je ze in een keer af en ga je dus meteen voor het post hbo-diploma, dan krijg je € 350,- korting en betaal je slechts € 4.995,-


>