Middle Management Arbeidsmarkt

Ben jij een (aankomend) vestigingsmanager? Als vestigingsmanager ben jij de schakel tussen directie / hoger management en de medewerkers op de vestiging. In deze opleiding maak je kennis met vier belangrijke kennisonderdelen relevant voor de rol van vestigingsmanager: Organisatiekunde, financiën, HRM en marketing. De theorie vertaal je direct naar je eigen praktijk.  Daarnaast leer je om effectief met je talenten, valkuilen en drijfveren om te gaan. Wil jij jezelf ontwikkelen naar een professioneel ondernemer? Dan is de opleiding Middle Management Arbeidsmarkt (MMA) een uitstekende stap.

MMA – certificaat

De opleiding MMA bieden wij aan als individuele opleiding. Indien je alle tentamens en het maken van het vestigingsplan met goed gevolg afrondt, ontvang je het MMA-certificaat voor het afronden van het 1ste jaar van de opleiding. De MMA opleiding is een korte en zeer intensieve opleiding met een directe vertaalslag naar jouw eigen praktijk. Tijdens de opleiding krijg je in 5 modules inzicht in de belangrijkste basisthema’s waar jij als manager in de personeelsbemiddeling mee te maken hebt.

Voor wie is de opleiding ‘Middle Management Arbeidsmarkt’ geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor iedere (aankomend) vestigingsmanager die zichzelf wil ontwikkelen naar een professioneel ondernemer.

Toelatingseisen

Diploma Uitzendmedewerker of gelijkwaardig.

Naslagwerk

Een uitgebreide trainingsmap met syllabi van de te behandelen stof. Daarnaast ontvang je een profiel van jouw eigen Management Drives. Verder maken we gebruik van een literatuurlijst.

Studiebelasting

De totale studiebelasting is circa 12 uur per week (inclusief college). De praktijkopdrachten zijn direct toepasbaar op en voor de vestiging.

Toetsing

Het schrijven van een vestigingsplan een een afstudeerdocument, deelname aan de slotdag (incl. eindpresentatie) en het succesvol afleggen van in totaal 4 tentamens. Verplichte deelname bij 80% van de colleges.

Plaats

De colleges vinden plaats in Utrecht, in de avond (18:30-21:30 uur). Met uitzondering van de eerste module, die is overdag (09:30-16:30 uur).

Diploma

Na de opleiding ontvang je het MMA-certificaat en een cijferlijst.

Prijs

De kosten voor deze opleiding bedragen € 3.000 (excl. BTW).

De totale opleiding neemt circa 9 maanden in beslag en bestaat uit 5 modules. In de eerste module ga je een hele dag aan de slag met Management Drives. Management Drives geeft je inzicht in jouw vaak onbewuste denkpatronen, die gemeten worden in de vorm van drijfveren. Wanneer je jouw eigen drijfveren kent, is het mogelijk om je talenten en valkuilen als manager te bepalen en om daar effectief op in te spelen. De modules 2 t/m 5 bestaan uit 3 college avonden van 3 uur, die je afsluit met een tentamen. Gedurende de gehele opleiding werk jij aan je eigen vestigingsplan. Hiervoor volg je 2 keer een skype sessie van ongeveer 1 uur. Op deze manier kun je alle kennis die je opdoet in de modules ook direct in de praktijk toepassen. Aan het einde van de opleiding krijg je een beoordeling voor je vestigingsplan en de bijbehorende eindpresentatie en verdediging.

Onderwerpen die aan bod komen bij de opleiding ‘Middle Management Arbeidsmarkt’

Na afloop van deze opleiding ben je in staat om:

 • Een eigen vestigingsplan te maken;
 • Marketing- en actieplannen in elkaar te zetten;
 • Je talenten en valkuilen te bepalen.

Bovendien heb je kennis van:

 • Strategie bepalen en plannen;
 • Begroten;
 • Marketing- en actieplannen;
 • Personeelsstrategie;
 • Jouw persoonlijke drijfveren.

5 modules

 • Management Drives;
 • Management & Organisatie;
 • Management & Financiën;
 • Management & Marketing;
 • Management & Human Resources.
Inschrijven voor de cursus Middle Management Arbeidsmarkt?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!