• E-learning

E-learning Telling fasen- en ketensysteem en opvolgend werkgeverschap

Wil je meer leren of je kennis opfrissen over het fasen- en ketensysteem en de regelingen rondom opvolgend werkgeverschap, dan is deze e-learning precies wat je nodig hebt.

Eerstvolgende startdatum
06-05-2024
1 zelfstudie uren
Investering ex. BTW
€59,00

Werkgevers moeten het ketensysteem toepassen voor contracten, maar de uitzendbranche werkt met het fasensysteem. Dat houdt in dat er verschillende fasen zijn waarin een uitzendmedewerker zich bevindt, die invloed hebben op de kenmerken van het contract. Wanneer is er sprake van een uitzendbeding? Wanneer mag de ULV (Uitsluiting Loondoorbetalingverplichting) toegepast worden? En wat betekent het als je opvolgend werkgever bent van een uitzendkracht? Op onder andere deze vragen vind je het antwoord in de module Telling fasen- en ketensysteem en opvolgend werkgeverschap.

Goed om te weten:

De ABU en NBBU hebben een nieuwe cao voor uitzendkrachten afgesloten. Daarin is onder meer het fasensysteem per 3 januari 2022 gewijzigd. 2022 geldt als overgangsjaar. In deze e-learning is daarom een aparte module opgenomen over het overgangsrecht dat in 2022 van toepassing is op de fasentelling.

Resultaat

 • Je weet wat de kenmerken zijn van een arbeidsovereenkomst
 • Je bent in staat de verschillende fasen aan te duiden waar een uitzendmedewerker zich in kan bevinden en welke consequenties dit heeft voor het contract
 • Je weet wanneer jij opvolgend werkgever bent en wanneer je inlener dat is en wat dit precies inhoudt.

Voor wie?

De module Telling fasen- en ketensysteem en opvolgend werkgeverschap is geschikt voor iedere uitzendprofessional die meer wil leren over het fasen- en ketensysteem en de regelingen rondom opvolgend werkgeverschap. Uiteraard ook geschikt voor degenen die een opfrisser kunnen gebruiken. Het aanvangsniveau van deze module is mbo+.

Opbouw

De module bestaat uit theorie, cases en een afsluitende toets. Zo kan je meteen testen of je de stof begrepen hebt. En weet je zeker dat je dit in de praktijk goed toe kan passen. Als je alle onderdelen goed doorlopen hebt, ontvang je een certificaat.

Duur en studiebelasting

Het doorlopen van deze module kost ongeveer 45 minuten. Dit is inclusief de afsluitende toets. Je krijgt onbeperkt toegang tot de module gedurende één maand. Zo kan je waar en wanneer jij wilt aan de slag, want de module is op ieder device beschikbaar.

Investering

De module Telling, fasen- en ketensysteem en opvolgend werkgeverschap kost € 59,- (excl. btw).

Wil je meer leren over rekenen in de uitzendbranche? Volg dan ook deze modules:

Inhoud

In deze module komen de volgende onderwerpen aan bod: 

 • Kenmerken van een arbeidsovereenkomst
 • Periode- en ketensysteem
 • Uitzendbeding
 • ULV
 • Kenmerken en telling in het fasensysteem
 • Overzicht fasensysteem ABU en NBBU
 • Fasensysteem AOW’ers
 • Opvolgend werkgeverschap en uitzonderingen
 • Module overgangsrecht 2022 nieuwe cao uitzendkrachten
Cursusdata
Startdatum Locaties Tijden Data
06-05-2024 Beschikbaar Inschrijven
03-06-2024 Beschikbaar Inschrijven
01-07-2024 Beschikbaar Inschrijven
05-08-2024 Beschikbaar Inschrijven
02-09-2024 Beschikbaar Inschrijven
07-10-2024 Beschikbaar Inschrijven
04-11-2024 Beschikbaar Inschrijven
02-12-2024 Beschikbaar Inschrijven
>