E-learning nieuwe cao voor uitzendkrachten

De ABU en de NBBU zijn er eindelijk uit met de vakbonden. Na ruim een jaar onderhandelen is het gelukt om een nieuwe cao voor uitzendkrachten te realiseren. Sinds 30 december 2019 werkt de uitzendbranche voor het eerst met dezelfde cao. Ook nu is er gekozen voor een geharmoniseerde cao. Het is belangrijk om deze cao goed te kennen en te kunnen toepassen. Want alleen dan weet je zeker dat jij uitzendkrachten, gedetacheerden en opdrachtgevers op een professionele manier informeert. En de bepalingen uit de cao correct in de praktijk inzet. Als uitzendprofessional moet je gewoonweg op de hoogte zijn van de basisbeginselen van de uitzend-cao, inclusief alle wijzigingen met ingang van 2022. Volg daarom nu de e-learning Uitzend-cao!

Eén cao voor de uitzendbranche

De ABU en NBBU hebben gezamenlijk met werknemerspartijen FNV, CNV en De Unie wederom één cao voor uitzendkrachten afgesloten.

Wat er aan bod komt in e-learning Uitzend-cao

De e-learning start met een kennismaking met de flexbranche en het arbeidsrecht. Vervolgens ga je aan de slag met de uitzend-cao. Je leert hoe je de basisbeginselen van het arbeidsrecht en de uitzend-cao op de juiste manier toepast in de praktijk. Heb je al eerder een opleiding gevolgd? Zie dan de eerste modules als een mooi opfrismoment. Uiteraard worden de cao-wijzigingen die zijn ingegaan per januari 2022 in de module uitzend-cao benoemd.

Oefenmateriaal

Vanaf 1 januari 2022 is aan deze e-learning een extra module toegevoegd met oefenmateriaal. Dit oefenmateriaal richt zich volledig op alle wijzigingen in de uitzend-cao. Waar nodig wordt deze e-learning aangevuld.

Voor wie is de e-learning geschikt?

Deze e-learning is geschikt voor vestigingsmedewerkers, backofficemedewerkers en medewerkers die werkzaam zijn op een hoofdkantoor binnen uitzend-, detacherings- en payrollorganisaties. Kortom, iedereen die te maken krijgt met de cao in de flexbranche. Het (aanvangs)niveau van deze e-learning is mbo+.

Duur

Deze e-learning duurt 4 uur. Je sluit de e-learning af met een oefenmodule. Je hebt 24/7 toegang tot de e-learning op ieder device, zolang je inlogcode geldig is.

Prijs

De kosten voor de e-learning Uitzend-cao bedragen €125 (excl. btw). Je krijgt dan 3 maanden toegang tot de e-learning.

Na afronding van de e-learning ontvang je een certificaat.

Liever al eerder beginnen?

Wil je graag op een ander moment beginnen dan de aangegeven datums? Stuur dan een mail naar artra@artra.nl met daarin de e-learning die je wilt volgen en wanneer je wilt beginnen. Let op: het kan 48 uur duren tot dat je toegang krijgt tot de online omgeving.

In deze e-learning komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kennismaking met de flexbranche
 • Kennismaking arbeidsrecht
 • De uitend-cao
 • De uitzend-cao toepassen
 • Wijzigingen in de uitzend-cao, waaronder:
  • verkorting uitzendduur / tijdelijke contracten (fase- en ketensysteem)
  • inlenersbeloning
  • arbeidsmigranten
  • STiPP-pensioen
  • aansluiting CAO PAWW
  • onwerkbaar weer
Inschrijven voor de E-learning nieuwe cao voor uitzendkrachten? Direct inschrijven