Verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter 2021 van start

Denise Brijan 17 november 2021 3 min
Categorie: Recruitment

Tijdens de Recruitment Tech Together Show is vandaag het startschot gegeven voor de dertiende editie van de #MIR-verkiezing. Met dit jaar twee nieuwe juryleden, nieuwe partners (waaronder de Academy for Recruitment!) en een nieuwe categorie. Wie wordt de Meest Invloedrijke Recruiter van 2021?

“Recruiters schaarser dan developers”

Dit jaar alweer de 13e editie van de “Meest Invloedrijke Recruiter” en dat na zo’n bijzonder jaar!”, zegt initiatiefnemer en organisator Bas Westland over de verkiezing van 2021. “Door COVID-19 hebben we binnen ons mooie vakgebied wel een heel bijzonder jaar achter de rug en we zitten er eigenlijk nog volop in. Corona legde grote delen van de economie stil en dat had enorme invloed op ons vakgebied, dat toch al volop in beweging was. Werden recruiters eerst nog massaal aan de kant gezet, nu zijn recruiters niet aan te slepen. Recruiters zijn nu schaarser dan developers. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe we dat terug gaan zien bij deze verkiezing.”

Nieuwe juryleden

Binnen de jury is er een wisseling van de wacht. Zo volgt Annelies Graafland (EN HR Solutions) namens Recruiters United Gusta Timmermans op en neemt Marcel Borst (winnaar van #MIR2020) het stokje over van Arnold Janssen (winnaar 2019). Daarnaast nemen ook Marco Hendrikse, (manager Marketing & Content bij de Academy for Recruitment) en Koen Roozen, (docent (Strategisch) Recruitment aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en partner HetRecruitingKantoor en HetMobiliteitKantoor) weer zitting in de vakjury.

Een nieuwe categorie

Nieuw dit jaar is de categorie Sourcing. “Sourcing is al jaren een echt vak”, zegt Westland. “En dat hoort ook binnen deze verkiezing de aandacht te krijgen die het verdient. Binnen het recruitmentvak kunnen we niet meer zonder sourcing, zeker niet binnen deze markt. Kandidaten hebben werkgevers voor het uitkiezen en de meeste kandidaten zijn niet actief op zoek naar een baan. Dan is sourcing van toegevoegde waarde om de juiste kandidaten voor je organisatie of opdrachtgever binnen te halen. Goed kunnen sourcen is echt een vak apart. Daarom hebben we ook deze nieuwe categorie aan de verkiezing toegevoegd.”

Lees ook: “Sourcen moet onderdeel zijn van je recruitmentmix”

Nieuwe partners

“Zonder de steun van onze partners zou “Meest Invloedrijke Recruiter” niet uitgegroeid zijn tot de succesvolle verkiezing die het nu is.”, zegt Westland. Al onze partners brengen specifieke kennis in die we nodig hebben om deze verkiezing mogelijk te maken.” Onder de partners van de #MIR vind je Cammio, Carerix, Compagnon, Independent Recruiters, Talmark en Textkernel. Ook de Academy for Recruitment is sinds dit jaar partner van de verkiezing voor de categorie Recruitment Talent van het Jaar. Daar zijn we natuurlijk erg trots op!

Nomineer jouw kandidaat

De nominatieronde voor #MIR2021 is dinsdag 16 november van start gegaan. Van 16 november tot en met vrijdag 17 december kun je jouw favoriete held(in) in recruitment, sourcing of recruitment marketing en aanstormend recruitment talent nomineren. De nominatieronde sluit op 17 december, om middernacht.

De nominatieronde wordt gevolgd door een campagneronde en stemronde voor de publieksprijs. Om in aanmerking te komen voor de vakjuryprijs beantwoorden de genomineerde kandidaten vijf video-vragen. De vakjury zal op basis van de antwoorden per categorie een winnaar uitroepen. Nomineren doe je doe je hier.

Lees hier ons interview met Mariya Burkhanova, recruitmenttalent van het jaar 2019 of dit interview met Tamara Rood, voormalig winnaar Meest Invloedrijke Recruiter.

Tamara Rood

Voormalig winnaar Meest Invloedrijke Recruiter Tamara Rood

>