Toegang tot trainingslocaties met coronatoegangsbewijs tot 25 februari

15 februari 2022 3 min
Categorie: Recruitment

Op dinsdag 15 februari heeft het kabinet nieuwe versoepelingen rondom de coronamaatregelen aangekondigd. Nederland gaat vrijwel weer helemaal open. Voor trainingen en opleidingen op locatie betekent dit dat deze allemaal weer kunnen doorgaan.

Trainingen op locatie gaan door

Trainingen en opleidingen mochten al doorgaan de afgelopen weken. Nu verdere versoepelingen zijn aangekondigd kunnen trainingen volgens de reguliere planning doorgang vinden. Ook de horecafuncties in de diverse locaties zijn weer open.

Versoepelingen per 18 februari

Per 18 februari is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht.

Coronabewijs tot 25 februari

Voor toegang tot trainingslocaties is tot vrijdag 25 februari het tonen van een coronabewijs noodzakelijk.

LET OP: Bij onze eigen trainingslocatie in Arnhem en bij de trainingslocatie Space to Create in Utrecht hoeft geen coronabewijs getoond te worden.

Quarantaineregels gewijzigd

Als je positief bent getest op het coronavirus, ga je uiteraard in quarantaine. Tot nu toe moesten ook nauwe contacten, zoals gezinsleden of directe collega’s, dan in quarantaine. Ook als zij niet besmet waren. Dit wordt versoepeld. Als je langer dan een week geleden een booster hebt gehad of minder dan 8 weken geleden zelf een coronabesmetting hebt doorgemaakt, dan hoef je niet in quarantaine. En kun je dus deelnemen aan een training.

Alleen toegang met geldig coronatoegangsbewijs

De locaties met horecafunctie waar onze opleidingen en trainingen gegeven worden moeten dus tot 25 februari van de overheid vragen om een geldig coronatoegangsbewijs. Dit betekent dat je bij de ingang een  vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag via testen voor toegang moet kunnen tonen via de CoronaCheck-app, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is daarbij gewaarborgd. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gebruikt voor controle van het bewijs.

Heb je geen (werkende) smartphone, dan kun je een coronatoegangsbewijs maken en uitprinten via coronacheck.nl.

Gratis testen via testenvoortoegang

Ben je niet (volledig) gevaccineerd of kun je geen herstelbewijs laten zien, maak dan een gratis testafspraak via testenvoortoegang (zie ook de infographic onderaan dit bericht):

 1. Ga naar testenvoortoegang
 2. Ga naar ‘maak een afspraak’
 3. Selecteer bij ‘kies activiteit’ voor ‘overige binnenactiviteit’
 4. Kies bij de datum en het tijdstip van je training of opleiding.
 5. Vervolgens kun je jouw testlocatie en -tijdstip kiezen (altijd binnen 24 uur voor aanvang van de training), je gegevens invullen en je afspraak bevestigen.

Na de test kun je dan een coronatestbewijs aanmaken in de CoronaCheck-app. Deze toon je bij binnenkomst bij de locatie, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Je privacy is altijd beschermd. Je gegevens worden niet opgeslagen en worden alleen gebruikt voor controle van het bewijs.

Handhaving door trainingslocatie

De uitbater van de horecagelegenheid cq trainingslocatie doet de handhaving. De gemeente kan controleren of de uitbater goed handhaaft. artra speelt daar verder geen rol in.

Basisregels

Om corona onder controle te krijgen is het in ieder geval noodzakelijk om de basisregels te blijven volgen. Onder de basisregels wordt verstaan:

 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
 • Schud geen handen.
 • Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Contact

In het geval dat je niet kunt of wilt voldoen aan de verplichting om bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te tonen, neem dan contact met ons op. We kijken dan of bijvoorbeeld online deelname mogelijk is (dat is namelijk niet op iedere locatie of voor iedere training mogelijk).

Contactgegevens: 085 486 5200 of info@academyforrecruitment.nl

>