Terugblik op de examendag van de Recruitment Professional

Mandy Bakker 13 april 2022 2 min
Categorie: Recruitment

Op vrijdagmiddag 1 april 2022 was het zover! De deelnemers van de opleiding Recruitment Professional hebben maandenlang gewerkt aan hun (persoonlijke) ontwikkeling om nog meer impact te maken als recruiter. Tijdens deze examendag in Rozet in Arnhem, presenteerde de Recruitment Professional-klas hun ’Pecha Kucha’ aan elkaar. In dit blogartikel blikken we met je terug.

Ontvangst en warm welkom

Eenmaal bij aankomst in de grote zaal voelde je de sfeer, spanningen en emoties die loskwamen op de dag waar iedereen zo naar uitkeek. De hechte groep ging bij elkaar zitten en ze vroegen zich af wie er als eerste mocht presenteren. Ellen van Hierden, directeur van artra en de Academy for Recruitment, beet het spits af en gaf alle deelnemers een warm welkom.

Op het programma: de Pecha Kucha

De dag was opgedeeld in twee delen met persoonlijke eindpresentaties, oftewel de Pecha Kucha. De Pecha Kucha bestaat uit een korte presentatie van twintig slides met dia’s die twintig seconden duren. Na afloop zag je een ingezonden film van iedere deelnemer, waarin ze je meenamen op de werkvloer.

Tijdens de Pecha Kucha moesten er een aantal belangrijke onderdelen terugkomen uit de reis die iedere kandidaat heeft afgelegd. Hoe hebben ze personal brandig toegepast in de praktijk? Wat was een leermoment uit de afgelopen periode en wat is je vooral bijgebleven? Achterin de zaal zat de examencommissie, die uit Marieke de Wildt en Michiel Hoogboom bestaat. Samen schreven ze van alles op wat hen opviel tijdens de presentaties.

De (persoonlijke) verhalen en de reis die de deelnemers de afgelopen zes maanden hadden meegemaakt, kwamen echt tot leven. In de presentaties zag je persoonlijke foto’s, video’s, statements en zelfs een prachtig gedicht voorbijkomen. Stuk voor stuk werd je meegenomen in de ontwikkelingen uit het recruitmentproces.

Opvallend

Opvallend was dat de meeste recruiters veel aan de lessen van personal branding en videorecruitment hebben gehad. Met name uit je comfortzone stappen, gaf veel nieuwe inzichten. Daarnaast was de searchtraining interessant om echt dichter tot de kandidaten te komen. Ook werd employer brandig genoemd en het onderdeel over het (her)schrijven van de vacatureteksten.

Verkozen tot beste recruiter

Tijdens iedere presentatie mochten de mede-klasgenoten elkaar beoordelen en gaven na afloop van de presentatie een tip en een top. Deze beoordelingen waren ook van belang voor de uitkomst van ‘De beste recruiter’. Want na de pauze in het restaurant van het gebouw kwam de bekendmaking…

Ondertussen was iedereen aan het bijkletsen en waren ze natuurlijk onwijs benieuwd of ze de opleiding nu wel of niet hadden gehaald. Goed nieuws! Alle deelnemers van de examendag hebben de Recruitment Professional opleiding met succes afgerond. Daarnaast is Marco Kruijthof verkozen tot beste recruiter uit zijn klas!

Je kunt wel stellen dat deze leuke klas inmiddels een hechte groep is geworden. Daarnaast waren ze al mooie plannen aan het maken om elkaar nog eens te zien. Wil je weten hoe het allemaal begon?

Lees ook: Een nieuwe klas Recruitment Professional is van start!

>