Sterk stijgende vraag naar managers uitzendbureau

Marco Hendrikse 21 januari 2022 2 min
Categorieën: Management, Arbeidsmarkt

In het najaar van 2020 (pre-corona, het lijkt een eeuwigheid geleden) rapporteerden we al eens een sterk stijgende vraag naar intercedenten. Indertijd werd een groei van het aantal vacatures voor intercedenten van 33% gerapporteerd door vacaturesite Indeed.

Sindsdien is er veel gebeurd en ook behoorlijk wat veranderd. Van een dip in de vraag naar nieuwe medewerkers in veel branches, naar recordaantallen openstaande vacatures. De vraag naar (nieuwe) medewerkers is in sommige branches en voor bepaalde functies echt geëxplodeerd. Waar we in 2020 nog opkeken van een groei van tientallen procenten, is nu sprake van een exponentiële groei van honderden procenten.

Honderden procenten groei

Afgelopen week bracht Jobfeed, dat aantallen vacatures in Nederland in kaart brengt, een overzicht van meestgevraagde en snelstgroeiende beroepen naar buiten. De vraag naar verkoopleiders groothandel groeide het hardst, met liefst 1642 procent. De vraag naar engineering technicians steeg met 1523 procent. In 2020 was er relatief weinig vraag naar deze functies. Dus bij een aantrekkende vraag heb je al snel (drie)dubbelcijferige groei te pakken.

Manager uitzendbureau in top 10 snelste groeier

In de top 10 staat ook de manager uitzendbureau. Het betreft natuurlijk een relatieve groei. Niettemin is de groei van 592 procent opvallend.

Manager uitzendbureau in top 10 snelsgroeiende aantal vacatures

Bron: Jobfeed

Loopbaan intercedent

Die groei in de vraag naar managers in de uitzendbranche is natuurlijk goed nieuws voor ambitieuze intercedenten. Er zijn verschillende loopbaanmogelijkheden mogelijk voor intercedenten. Ze kunnen zich ook horizontaal ontwikkelen en bijvoorbeeld accountmanager worden of recruiter. Maar voor intercedenten die leiding willen gaan geven en daar ook de juiste vaardigheden voor hebben of ontwikkelen, liggen er dus volop kansen!

Lees ook: Vijf redenen waarom het echt belangrijk is om aandacht te besteden aan loopbaanontwikkeling

>