fbpx

Nieuwe jaar, nieuwe kansen: hoe ga jij dit jaar leren?

14 januari 2019

Hoera, het is 2019! Nieuwe ronde, nieuwe kansen, toch? Tijd voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP-) gesprekken. Een gesprek in januari over de doelen die je dit jaar wil (en moet) bereiken. Doelen die in december geëvalueerd worden in een beoordelingsgesprek met de leidinggevende. In de meeste organisaties is dit een jaarlijks terugkerende cyclus. Een achterhaalde cyclus, dat blijkt uit onderzoek van docent Human Resources Management Kilian Wawoe van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het nieuwe belonen
Doelen die in januari worden gesteld zijn regelmatig in februari alweer achterhaald. Dit schrijft Wawoe’s in zijn boek het nieuwe belonen. Teams die op topniveau presteren werken volgens Wawoe’s onderzoek allemaal met doorlopende coaching. Je krijgt het hele jaar door te horen hoe je presteert en hoe je nog beter kunt presteren. Het verhoogt de tevredenheid en prestaties van medewerkers én verlaagt de kans op stress en een burn-out.

Het nieuwe januari
Moeten er dan helemaal geen doelen gesteld worden in Januari? Juist wel! Het is de uitgelezen kans om te onderzoeken hoe jij jezelf dit jaar wilt ontwikkelen. Wat ga je dit jaar bijdragen aan jouw organisatie? Hoe zorg je ervoor dat je uitdagend genoeg blijft voor jouw collega’s? En wat ga je doen om meester te worden (of blijven) in jouw vakgebied? Wellicht wil je jouw kennis verdiepen. Of misschien wil je juist jouw visie verbreden? Wat heeft jouw team/organisatie nodig en waar wil jij het verschil gaan maken in 2019?

Opleiden op de kalender
Gaat er niet meteen een lampje branden? Geen ramp, artra inspireert je graag! We bieden ook in 2019 verschillende soorten masterclasses, e-learnings, assessments, kennis trainingen en opleidingen aan. Neem snel een kijkje bij ons vernieuwde opleidingsaanbod en kijk welke opleiding er bij jou past.

Bron: HR Praktijk

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!