Loopbaanstappen voor sourcers: talent sourcing seniority ladder

Marco Hendrikse 6 november 2023 1 min
Categorieën: Loopbaan, Sourcing

Denys Dinkevych, zelf sourcer, ergerde zich aan het feit dat sourcers vaak gezien worden als junior recruiters. Om aan te tonen dat er bij sourcen heel veel kennis en ervaring komt kijken heeft hij de talent sourcing seniority ladder samengesteld en op LinkedIn gedeeld.

Vier loopbaanstappen

Dit is een loopbaanoverzicht voor sourcers. Het schema telt vier niveaus: van junior naar ‘lead sourcer’. Voor 12 competenties wordt per niveau uitgewerkt wat je dan doet en kunt. Zo wordt het schema voor onder andere analytische vaardigheden, coachingsvaardigheden en het vermogen om relaties op te bouwen uitgewerkt.

Van de senior sourcer wordt bijvoorbeeld op het gebied van employer branding verwacht dat deze strategische gebruik maakt van employer branding om een overtuigend verhaal te vertellen (“Strategically uses employment branding to build a compelling narrative”).

Carrière in sourcing opbouwen

Sourcen is dus zeker niet alleen voor juniors weggelegd. Het is zelfs zo uitgebreid dat een carrière opbouwen in sourcing heel goed mogelijk is. Iets wat Kim en Gordon Lokenberg, Marcel van der Meer en Wim Dammans natuurlijk al lang wisten en verkondigden op dit blog.

Talent sourcing seniority ladder

Hieronder vindt je het uitgewerkte schema met de vier loopbaanstappen. De talent sourcing seniority ladder is ook via Google docs te bekijken.

Talent Sourcing Seniority Ladder

>